China va testa toți cei 11 milioane de locuitori din Wuhan pe fondul noilor cazuri Covid

China va testa toți cei 11 milioane de locuitori din Wuhan pe fondul noilor cazuri Covid
Publicat: 03/08/2021, 15:50
Actualizat: 03/08/2021, 15:51

Orașul în care a apărut prima dată COVID-19 la sfârșitul anului 2019 a raportat cel puțin șapte cazuri cu transmitere locală în rândul lucrătorilor migranți.

Autoritățile din Wuhan au anunțat că își va testa întreaga populație pentru COVID-19 după ce orașul central din China, unde a apărut pentru prima dată coronavirusul, a raportat primele cazuri locale în mai mult de un an, potrivit The Guardian.

Orașul cu o populație de 11 milioane „lansează rapid testarea pentru toți locuitorii”, a declarat marți, oficialului de rang înalt al Wuhan, Li Tao.

Autoritățile au anunțat luni că șapte cazuri cu transmitere locală au fost găsite în rândul lucrătorilor migranți din oraș.

China a izolat locuitorii unor orașe întregi, a suspendat legăturile de transport intern și a lansat testele de masă în ultimele zile, în timp ce luptă cu cel mai mare focar de coronavirus din ultimele luni.

La nivel național, China a raportat marți cel puțin 90 de cazuri noi confirmate de COVID-19 pe continent începând cu 2 august, comparativ cu 98 de zile mai devreme, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate (NHC). Aceasta duce la peste 400 de cazuri în ultimele 10 zile.

Dintre cazurile nou confirmate, 61 au fost transmise local, a declarat autoritatea sanitară. Aceasta se compară cu 55 de cazuri locale identificate cu o zi mai devreme.

Un total de 45 de pacienți locali cu simptome au fost raportați în provincia Jiangsu de est, cinci în orașul Nanjing și 40 în orașul Yangzhou, a declarat marți guvernul provincial.

Sase cazuri transmise local au fost detectate în provincia Hunan și trei în provincia Hubei, au arătat datele NHC. Provincia Hubei a declarat că toți acești trei pacienți au fost găsiți în capitala Wuhan.

Nu au fost raportate noi decese.

Provincia Yunnan a Chinei a raportat în iulie un focar COVID-19 din cauza variantei Delta. Yunnan are graniță cu Myanmar, unde au crescut infecțiile cu coronavirus.

„Ceea ce este îngrijorător în legătură cu acest focar este că s-a răspândit”, a declarat Katrina Yu, menționând că 16 provincii.

Începând cu 2 august, China continentală a înregistrat 93.193 de cazuri confirmate, numărul total al deceselor fiind neschimbat la 4.636, a declarat marți NHC.

Milioane de oameni, în lockdown

Cei peste 1,3 milioane de locuitori din centrul orașului Yangzhou sunt acum izolați la casele lor, fiecare gospodărie fiind autorizată să trimită o singură persoană să facă cumpărături pentru necesități, a declarat marți guvernul orașului.

Anunțul vine după mișcărilor similare din Zhangjiajie, o destinație turistică populară din provincia Hunan din centrul Chinei, precum și din orașul Zhuzhou din apropiere, care afectează mai mult de două milioane de oameni în total.

Orașul Beijing, orașul Shanghai și provincia Fujian au detectat fiecare câte un caz local începând cu 2 august.

China se lăudase anterior cu succesul său în reducerea cazurilor interne la aproape zero, după ce coronavirusul a apărut pentru prima dată în Wuhan, permițând economiei să revină.

Dar cel mai recent focar amenință acest succes cu peste 400 de cazuri interne raportate de la jumătatea lunii iulie.

Luni, Global Times a citat principalul epidemiolog al țării, Zhong Nanshan, spunând că China trebuie să vaccineze aproximativ 83% din populația sa pentru a obține imunitatea comunitară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase