CHINURI GROAZNICE. Nouă copii, chinuiți de cel pe care îl numesc tată, cereau ajutor prin intermediul bilețelelor, aruncate peste gard

CHINURI GROAZNICE. Nouă copii, chinuiți de cel pe care îl numesc tată, cereau ajutor prin intermediul bilețelelor, aruncate peste gard
Publicat: 03/07/2020, 12:33
Actualizat: 03/07/2020, 15:17

Nouă copii au trăit clipe de coșmar alături de cel pe care îl numesc tată. Barbu Vasile (41 de ani) obișnuia să-i bată pe minori  și pe soția acestuia cu o sãlbãticie de neimaginat. Copiii cu vârste cuprinse între 1 an si 3 luni si 15 ani au trãit momente de cosmar. Vasile Barbu este cunoscut în sat că fiind un împãtimit al acoolului și de o violentã extremã, în special cu familia sa. Polițiștii l-au reținut pe individ, iar judecãtorul a emis fãrã a stă pe gânduri mandat de arestare preventivã. 

Scene de groază în casă familiei chinuite

Cei care au sesizat  autoritățile au fost  sãtenii din Sãlceni au anunțat asistentul comunitar din comunã, care a mers la față locului, luni, 29 iunie. La față locului o scenă de groza era în desfășurare. Toți copiii era înfometati, schigiuiti, iar față cea mare de 15 ani era bãtutã îngrozitor. Bãrbatul era beat și agresiv, luând la întrebãri și pe reprezentanțîi Primãriei Bârlad, care de fricã au apelat la Poliție, care imediat a trimis agențîi la față locului. Din acel moment, cei 9 copii și mama lor au ajuns la Primãria Pochidia, unde au fost securizati, fiind acum instituționalizați de DGASPC Vaslui, iar Vasile Barbu, tatãl care și-a bãtut și terorizat copilașii, a fost reținut pentru 24 de ore, potrivit vremeanoua.ro

Pentru a fi salvați, copiii cereau ajutor prin intermediul bilețelelor aruncate peste gard

În urmă cercetãrilor au ieșit la ivealã chinurile îngrozitoare ale copiilor, care aruncau bilete peste garduri, cerând ajutor oamenilor. Tatãl lor, Vasile Barbu, îi schingiuia și maltrata atât psihic, cât mai ales fizic. O mărturisire a celor care au sesizat oamenii legii, referitor la modul în care monstrul își teroriza familia și în special cei 9 copii arată cum îi trata pe cei de care ar trebui să aibă compătimire.

„El mânca fripturã în fata copiilor, iar acestia mâncau mãmãligã goalã! Cumpãra de la magazin cozi de mãturã ca sã îi batã, pânã le rupea de copii! Ultima datã si-a bãtut fata cea mare, de 15 ani, cu furtunul sau ceva cablu, cã tipa sãraca îngrozitor!”, spun oamenii din sat.

Copiii au fost securizati, împreunã cu mama lor

Asistentul social al comunei Pochidia a solicitat sprijinul Politiei Bârlad si a Directiei Generale pentru Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui.

„Situația de risc traversatã de mamã și cei 9 copii, cu vârste cuprinse între 1 și 15 ani, a ajuns în atenția instituției noastre la sesizarea poliției. Intervenția specialiștilor DGASPC Vaslui a constat în acompanierea copiilor la procedurile specifice anchetei derulate de cãtre organele de cercetare penalã, acordarea de servicii de consiliere de specialitate, respectiv gãzduirea mamei și a copiilor într-un centru pentru victimele violenței intrafamiliale din cadrul instituției, loc în care vor beneficia de un cumul de servicii pentru echilibrarea psiho-emoționalã și depãșirea traumei suferite.”, a precizat Irina Câmpeanu, purtãtorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Monstrul a fost arestat, îngrozind pânã si magistratii cu ferocitatea lui!

IPJ Vaslui a transmis un comunicat prin care informeazã cã politistii Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad din cadrul Politiei Municipiului Bârlad au retinut un bãrbat în vârstã de 41 de ani, din Pochidia, judetul Vaslui, cercetat sub aspectul sãvârsirii infractiunii de violentã în familie.

„În data de 29 iunie a.c., politistii din cadrul Politiei Municipiului Bârlad au fost sesizati, prin apel 112, cu privire la faptul cã un bãrbat în vârstã de 41 de ani, din Sãlceni, comuna Pochidia, si-a agresat fizic sotia si fiica de 15 ani. Cu ocazia cercetãrilor efectuate, politistii Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad au stabilit cã în data de 28 iunie a.c., pe fondul consumului de alcool, persoana bãnuitã de comiterea faptei sesizate si-a agresat fiica minorã, lovind-o în mod repetat cu o curea, si ulterior si sotia, atunci când aceasta a încercat sã îl opreascã. În urma activitãtilor desfãsurate de politisti, s-a constatat cã în data de 25 iunie a.c., bãrbatul ar fi agresat si alti 3 copii ai sãi, cu vârste cuprinse între 1 si 7 ani. Trei dintre persoanele vãtãmate au necesitat acordarea de 2 – 3 zile de îngrijiri medicale iar o a patra a necesitat 1- 2 zile de îngrijiri medicale. Sotia, în vârstã de 31 de ani, precum si cei 9 copii minori, cu vârste cuprinse între 1 si 15 ani, beneficiazã de servicii de gãzduire si asistentã într-un centru din cadrul Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui. Fatã de bãrbat a fost emis un ordin de protectie provizoriu pentru o perioadã de 5 zile. În urma probatoriului administrat, la data de 01 iulie a.c., politistii l-au retinut pe bãrbat pentru o perioadã de 24 ore, iar în cursul zilei de astãzi acesta a fost prezentat Judecãtoriei Bârlad care a dispus arestarea preventivã pentru o perioadã de 30 de zile. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, în vederea probãrii întregii activitãti infractionale a bãrbatului.”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația