CNAIR. S-a semnat contractul pentru proiectarea unui nou drum expres

CNAIR. S-a semnat contractul pentru proiectarea unui nou drum expres
CNAIR. S-a semnat contractul pentru proiectarea unui nou drum expres / Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 21/05/2020, 18:09
Actualizat: 06/04/2021, 23:03

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat, joi, semnarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drumul expres Brăila-Tulcea, relatează Mediafax.

Contractul pentru noul drum expres a fost semnat joi:

Potrivit unui comunicat al CNAIR, joi a fost semnat contractul „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Brăila (Jijila) – Tulcea (Cataloi)”.

Contractul a fost semnat cu firma Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA.

Durata de realizare a contractului, în valoare de 14.159.206,13 lei, fără TVA, este de 24 de luni.

Sursa de finanțare pentru proiect este din fonduri europene nerambursabile, a mai anunțat CNAIR.

Ce autostrăzi vor fi gata în acest an:

Mariana Ioniță, șefa CNAIR, a anunțat că anul acesta vor fi inaugurate câteva zeci de kilometri de autostradă, însă nu a precizat un număr exact.

Aceasta a precizat că tronsonul de 8 kilometri din Autostrada Transilvania de la Iernut la Cheţani va fi gata cu siguranţă în luna august, iar problema nodului rutier de la Cheţani, care nu este gata şi ţine de un alt constructor, va fi tranşată în următoarele zile pentru a permite deschiderea traficului, a declarat Mariana Ioniţă, într-un interviu pentru HotNews.ro.

„În cam trei luni trebuie să finalizăm nodul de la Cheţani, măcar bretelele de descărcare. Acolo trebuie luată o decizie imediată. Noi avem ca termen luni să luăm o decizie clară. Discutăm şi cu Astaldi, discutăm şi cu Straco. Ei au o problemă de insolvenţă, dar Straco îţi doreşte foarte tare să termine lucrările acolo.

Este o firmă românească şi trebuie să o susţinem. Nu se pune problema ca aceasta autostradă să nu fie dată traficului anul acesta în luna august. Până atunci, decizia trebuie luată fulger. Avem şi alternativă, mergând până la construcţia în regie proprie”, a declarat şefa CNAIR.

Un alt tronson care va fi gata în acest an este cel de la granița cu Ungaria, secțiunea Biharia – Borș de 5,3 kilometri din Autostrada A3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase