Colegii iau apărarea cadrelor medicale fugite din spitalul din Târgu Jiu: „Niște doctorițe au «îndrăznit» să plece acasă infectate cu COVID-19, poate să se spele, poate să se odihnească mai bine! Pe cine au pus în pericol?! Erau acasă!”

Colegii iau apărarea cadrelor medicale fugite din spitalul din Târgu Jiu: „Niște doctorițe au «îndrăznit» să plece acasă infectate cu COVID-19, poate să se spele, poate să se odihnească mai bine! Pe cine au pus în pericol?! Erau acasă!”
Rodica Dîrnu, medic primar la Secția de Anestezie - Terapie Intensivă, spitalul din Târgu Jiu/ Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 31/10/2020, 15:47
Actualizat: 31/10/2020, 15:50

Unul dintre cei trei medici infectați cu coronavirus, care sunt cercetați penal pentru că au fugit din spitalul din Târgu Jiu, a declarat, pentru Digi24, că totul este o înscenare. Medicul Rodica Dîrnu neagă toată întâmplarea, afirmând că totul este o invenție. „Sunt numai invenții, da? Suntem în spital și facem tratament. Am fost în spital și sunt în spital”, a declarat medicul Dîrnu.

Cele trei doctorițe infectate cu coronavirus, care au plecat luni din Spitalul Județean Târgu-Jiu, s-au ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Erau internate de câteva zile la secția de Boli Infecțioase și au plecat fără să anunțe medicii care le tratau-sau cel puțin așa susțin anchetatorii. Poliția le-a găsit după doar câteva ore, cadrele medicale fiind găsite la domiciliu. Conducerea spitalului a demarat o anchetă care va începe luni, după cum a anunțat managerul Dumitru Vienescu.

Colegii și cunoscuții le iau apărarea cadrelor medicale: Sănătate iți doresc pentru a merge mai departe și să stai, acolo, la capul pacietului….. și să spui, din nou, „totul va fi bine!”.

Un cadru universitar de la UCB Târgu-Jiu a postat un mesaj de susținere pe Facebook: „Nu vreau sa supar pe nimeni! Dar….. momentul in care un membru al familiei tale, cu probleme cardiace care nu pot fi controlate, se afla intr-o interventie chirurgicala si tu esti distrus de durere ….. auzi o voce de medic anestezist care iti spune: “totul va fi bine”….. nu mai ai cuvinte! Toti, dar absolut toti, gresim! Gresim de multe ori! Dar, exista iertarea, iubirea, credinta! Te admir si te respect, Rodica! Esti prietena mea si sunt alaturi de tine! Sanatate iti doresc pentru a merge mai departe si sa stai, acolo, la capul pacietului….. si sa spui, din nou, “totul va fi bine!”, se arată în mesajul preluat de paginaolteniei.ro.

Medicii despre situația din spitale: Ştiţi care sunt condiţiile în care am fost cazate noi aici: salonul are igrasie, are un geam mic de 30/70 cm, ușa nu se închide, nebulizare nu s-a făcut de luni de când sunt eu aici

Și Elena Vlad, medic pneumolog care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, le-a luat apărarea colegelor sale printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook: „Ruşine societate pentru modul in care îţi tratezi doctorii. Nişte doctoriţe au «îndrăznit» să plece acasă infectate cu COVID-19, poate să se spele, poate să se odihnească mai bine! Pe cine au pus în pericol?! Erau acasă la ele. Ştiţi care sunt condiţiile în care am fost cazate noi aici: salonul are igrasie, are un geam mic de 30/70 cm, ușa nu se închide, nebulizare nu s-a făcut de luni de când sunt eu aici. Nimeni nu a făcut niciun favor unor doctori infectaţi la datorie! De acum încolo cred că în prima linie trebuie să fie cei care alergau aseară după doctoriţe şi le numesc infractoare!! DSP, conducerea spitalului prezentă în miezul nopţii, dar niciodată prezentă să vadă condiţii de muncă a medicului, condiţiile de spitalizare a lor. Colegiul Medicilor Gorj trebuie sa reacţioneze!!!!“.

„I-au înscenat totul pentru ca a avut curaj sa posteze adevarul despre ce se întâmpla in sistemul medical”

„I-au înscenat totul pentru ca a avut curaj sa posteze adevarul despre ce se întâmpla in sistemul medical, despre incompetenta managerilor și guvernanților despre sistemul ticălos ce profita de pandemie (…) Respectam curajul acestei doamne de a zice adevarul cenzurat de voi securiștilor. RESPECT Rodica și sănătate ! Un membru al familiei Dvs sa depună o plângere la tribunal împotriva celor care va șicanează și care va îngrădeasc drepturile!”, mai scrie un internaut pe pagina de Facebook a medicului Rodica Dîrnu.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia