Compania farmaceutică, Sanofi, cercetată pentru ucidere din culpă pentru efectele secundare produse de medicamentul anti-epilepsie, Depakine

Redactor:
Florentina Dinu
Compania farmaceutică, Sanofi, cercetată pentru ucidere din culpă pentru efectele secundare produse de medicamentul anti-epilepsie, Depakine

Firma farmaceutică din Franța, Sanofi, este cercetată pentru posibile acuzații de omor în Franța, în urma deceselor a patru bebeluși ale căror mame au luat medicamentul anti-epilepsie valproat.

Comercializată în Franța sub denumirea de Depakine, s-a constatat că prezintă un risc ridicat de defecte la naștere, dacă sunt luate de femei însărcinate.

Autoritățile din domeniul sănătății spun că, atunci când mamele care consumă  medicamentul, cresc șansele ca copiii lor să aibă defecte la naștere, autism și dificultăți de învățare.

Sanofi insistă că și-a îndeplinit obligațiile în ceea ce privește informarea oamenilor despre efectele secundare ale Depakine

Medicamentul, compus în principal din valproat de sodiu, este utilizat pentru a trata convulsii, dar a fost utilizat pe scară largă ca stabilizator de dispoziție pentru a ajuta persoanele cu tulburări bipolare.

Agenția franceză de medicamente (ANSM) estimează că Depakine ar putea fi cauza defectelor la naștere la 2.150 la 4.100 de copii și a dezvoltării neurologice lente în 16.600 până la 30.400, din 1967.

Dezvoltarea de astăzi vine după o anchetă inițiată de organizație (APESAC), care reprezintă presupuse victime ale scandalului.

Marine Martin, președinte și fondator al APESAC, a numit-o „o mare victorie pentru familiile victimelor Depakine”.

Sanofi a fost deja inculpat pentru fraudă agravată și a provocat neintenționat vătămare din cauza consumului de droguri.

Le Monde- Compania farmaceutică este de vină pentru moartea a patru bebeluși?

Potrivit cotidianului, Le Monde, obiectivul anchetei este acum să stabilească dacă compania farmaceutică poate fi trasă la răspundere pentru moartea a patru bebeluși (în 1990, 1996, 2011 și 2014), ale căror mame au luat Depakine în timpul sarcinii .

Luna trecută, o instanță franceză a găsit statul, Sanofi și medicii care au prescris medicamentul responsabil în acest caz. Acesta a ordonat statului să plătească mii de euro compensații familiilor, spunând că oficialii nu au luat măsurile necesare pentru a se asigura că medicamentul nu a fost luat de femeile gravide.

Valproatul este prescris pe scară largă în întreaga lume sub diferite denumiri pentru a combate epilepsia și alte forme de criză.

Se știe de mulți ani că medicamentul nu trebuie administrat femeilor însărcinate, din cauza riscului ridicat de malformații congenitale sau autism la bebelușii lor.

Cu toate acestea, reclamanții din Franța spun că aceste informații nu au fost niciodată comunicate în mod adecvat și că, în consecință, mii de copii s-au născut cu probleme fizice sau psihologice.

Reprezentanții familiilor au numit decizia judecătorului de instruire de a lansa o anchetă oficială „o mare victorie”.

Compania Sanofi spune că va combate acțiunea în fiecare etapă, deoarece spune că și-a respectat datoria de a informa.

SUA și Uniunea Europeană, acorduri cu gigantul farmaceutic francez Sanofi pentru livrarea a sute de milioane de doze din potențialul lor vaccin

Comisia Europeană a anunțat vineri că a încheiat un acord cu gigantul farmaceutic francez Sanofi pentru a rezerva 300 de milioane de doze dintr-un posibil viitor vaccin COVID-19. Tot vineri, Guvernul Statelor Unite a anunțat că va plăti producătorului de medicamente Sanofi și GlaxoSmithKline până la 2,1 miliarde de dolari pentru a dezvolta și livra 100 de milioane de doze din potențialul lor vaccin.

Primele rezultate PARŢIALE la alegeri. Surpriza e URIAŞĂ. La asta NU se mai aştepta nimeni
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
A fost virgin până la 44 de ani dar de când au aflat ce ascunde...
Veste tristă în ziua de alegeri! Chiar astăzi Ion Iliescu a…
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Cum a venit îmbrăcată Carmen Iohannis, azi, la vot în Sibiu. Toți ochii au fost...
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi...
Prezență de aproape 150% la două secții dintr-o comună din Timiș. Care este explicația
Primele rezultate PARŢIALE la alegeri. Surpriza e URIAŞĂ. La asta NU se mai aştepta nimeni
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperirea care DEZMINTE tot ce știm despre CREȘTINISM. Mai marii Bisericii au REACȚIONAT imediat
Orban a dat-o de gol! Cum încalcă Firea legea, chiar în ziua votului. Acuzații extrem...
Live Text Simona Halep vs. Sara Sorribes Tormo. Simona joacă în ziua în care împlinește...
Klaus Iohannis, ANUNȚ BOMBĂ în ziua alegerilor
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide