Compania Swarovski anunță noi concedieri la sediul central din Austria

Compania Swarovski anunță noi concedieri la sediul central din Austria
Sursă Foto - Caracter ilustrativ
Publicat: 21/07/2020, 23:41
Actualizat: 21/07/2020, 23:42

Producătorul austriac de bijuterii Swarovski a anunţat, marţi, intenţia de a concedia alți 1.000 de angajați din cei 4.600 care lucrează în prezent la sediul central.

Decizia ar fi un răspuns la competiţia intensă şi pierderile provocate de pandemia de coronavirus, scrie Agerpres.

Cele 1.000 de posturi se adaugă primului val de restructurări anunţat la sfârșitul lunii iunie, când Swarovski a informat că va elimina 600 de posturi la nivel mondial, dintre care 200 la centrul său istoric de la Wattens, în apropiere de Innsbruck, ca urmare a scăderii cererii în SUA şi Asia.

Preşedintele Swarovski, Robert Buchbauer, a declarat că aceste concedieri sunt „dureroase, dar inevitabile”. Potrivit acestuia, în 2020 cifra de afaceri a companiei ar urma să scadă cu aproximativ 35% sub pragul de două miliarde de euro.

Conform unui program de restructurare, grupul Swarovski intenţionează să îşi unească sub o singură umbrelă diferite afaceri, care includ, bijuterii, accesorii pentru locuinţe şi parcul de distracţii Swarovski Kristallwelten, la cartierul său general din Watten, provincia Tyrol.

Grupul are 34.500 de angajaţi la nivel mondial şi produce în special bijuterii în Austria, India, Thailanda, Vietnam, Serbia şi SUA, iar produsele sale sunt vândute în aproximativ 170 de ţări, precizează sursa citată.

Austria cere ca ajutorul oferit de UE pentru statele afectate de pandemie să fie destinat „celor mai săraci dintre săraci”

Austria, una dintre cele patru state membre ale Uniunii Europene care își doresc schimbări în ceea ce privește fondul comunitar destinat revenirii economiilor în urma crizei provocate de pandemia de COVID-19, propune ca cea mai mare parte din banii din acest fond să ajungă la statele mai puțin dezvoltate.

Propunerea a fost făcută sâmbătă, 11 iulie, de către cancelarul Austriei, Sebastian Kurz.

Austria, Olanda, Danemarca și Suedia se numără printre cei mai mari contribuabili la bugetul Uniunii Europene și, în general, se opun planurilor ample legate de cheltuieli. Împreună, cele patru state s-au opus ideii acordării de granturi de către Uniune către statele afectate de pandemie, sugerând că împrumuturile ar fi mai potrivite în acest caz.

Mesajul unei românce care lucrează în Austria și s-a întors în țară pe timpul pandemiei: „În Vama Nădlac am îndurat frigul! DSP ne-a urcat îngrămădiți în autobuze”

În perioada pandemiei, sute de femei care lucrează în străinătate ca îngrijitoare s-au întors în țară, pe la Vama Nădlac, acolo unde au fost ținute ore în șir în frig.

Pe lângă abuzurile făcute de firmele de recrutate și autoritățile oarbe la strigătul îngrijitoarelor, pandemia de coronavirus i-a blocat în țară și pe românii care lucrează în străinătate.

Simona Grigorescu a făcut un curs de îngrijitoare și a plecat să lucreze ca pflegerină Austria, în luna ianuarie. Acolo a stat 28 de zile, după care a revenit timp de două zile în țară.

Au urmat 31 de zile în Graz, unde nu a fost înregistrată la VCO. Firma i-a cerut un comision ilegal de 100 de Euro, după care i-a mai cerut alți 275 de Euro.

Din 5 martie până pe 15 aprilie s-a întors în Austria , iar pe 16 aprilie a ajuns în Vama Nădlac, unde a îndurat ore în șir frigul. I-a scris inclusiv lui Raed Aradat, dar fără răspuns. Oamenii au fost ținuti de la 2 dimineața până la ora 8 în frig, în corturi pline de apă.

„DSP ne-a urcat îngrămădiți în autocare și microbuze. Nu a existat nicio distanță! De ce colegele care au fost în izolare la domiciliu nu au fost căutate de DSP?”, a declarat Simona Grigorescu, în exclusivitate pentru Gândul.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului