COMUNITATEA LATINĂ. Criza coronavirusului amenință că va anula ascensiunea comunității latino-americane la stabilitatea financiară. „84% dintre hispanicii din Statele Unite nu au locuri de muncă care să le permită să rămână acasă”

COMUNITATEA LATINĂ. Criza coronavirusului amenință că va anula ascensiunea comunității latino-americane la stabilitatea financiară. „84% dintre hispanicii din Statele Unite nu au locuri de muncă care să le permită să rămână acasă
Publicat: 13/04/2020, 16:07
Actualizat: 13/04/2020, 16:36

Octavia Nieto a lucrat timp de peste 10 ani ca bucătar de patiserie la o brutărie din Princeton, New Jersey. Acum, cu afacerea închisă la nesfârșit, se bazează pe un loc de muncă part-time la o companie de curățenie.

„Fac aproximativ 170 de dolari pe săptămână. Ce pot face cu această sumă?”, a spus Nieto, adăugând că are economii suficiente pentru două luni, potrivit NBCNews.com.

„Când mă gândesc la ce ne va aduce viitorul, nici măcar nu știu cum arată”, a spus Nieto.

Căderea economică din cauza pandemiei coronavirusului este o lovitură grea pentru comunitatea latină care s-a recuperat cu greu din criza economică din 2008, ridicând posibilitatea unei întârzieri din care mulți s-ar putea să nu o mai facă.

În timpul crizei economice din 2008, veniturile gospodăriilor au scăzut de la 18.359 dolari în 2005 la 6.325 dolari în 2009, fiind cea mai mare dintre orice grup rasial sau etnic, potrivit Pew Research Center.

Dar pandemia a lăsat pe mulți fără loc de muncă și i-a împins pe proprietarii de afaceri latini în pragul închiderii. Criza fie a șters, fie amenință că va șterge ascensiunea latino-americană de peste zece ani înapoi la stabilitatea financiară.

„Comunitățile noastre vor fi decimate” din punct de vedere economic de coronavirus, a declarat Nancy Santiago Negrón, fost oficial al administrației Obama și membru al echipei fondatoare a Ureeka, o platformă care încearcă să ajute antreprenorii să își dezvolte întreprinderile mici și mijlocii.

În timp ce durerea din cauza pandemiei traversează toate rasele și etniile, specialiștii spun că comunitatea latină suportă o lovitură economică profundă din cauza inegalității persistente a veniturilor, a disparităților de bogăție, a fragilității întreprinderilor mici latine și a numărului mare de latini angajați în industriile de servicii precum hoteluri, restaurante și magazine cu amănuntul – multe dintre ele au fost obligate să închidă.

„Optzeci și patru la sută dintre hispanicii din Statele Unite nu au locuri de muncă care să le permită să rămână acasă”, a declarat reprezentantul Joaquin Castro, D-Texas, președinte al Caucusului Hispanic al Congresului.

Tasha Mora, în vârstă de 43 de ani, și soțul ei, Angel, 45 de ani, dețin un service auto înTexas, de aproximativ două decenii. Au rezistat declinurile care au avut loc după 11 septembrie 2001, atacul terorist și Marea Recesiune. În acea perioadă, afacerile lor au ajuns să includă 24 de angajați, mulți dintre ei latini, a spus Tasha.

Însă acum  află că completează formularele necesare pentru a obține un împrumut de protecție a salarizării pe care Congresul SUA l-a pus la dispoziție într-unul dintre pachetele de scutire. Deși activitatea lor de remorcare este considerată un serviciu esențial, ei se străduiesc să rămână la suprafață deoarece traficul redus, parcarea renunțată și alte reglementări au redus nevoia serviciilor lor, potrivit Mora.

„Nu există venituri care să acopere salariile, așa că ne înscriem într-o rezervă pe care o aveam. Reserva respectivă se epuizează foarte repede „, a spus ea, adăugând că încearcă tot posibilul să mențină afacerea deschisă și să își mențină acoperirea de sănătate a lucrătorilor, fără a lăsa pe nimeni în spate.

Mai mult de jumătate dintre familiile latine  nu ar putea acoperi cheltuielile de bază timp de trei luni în cazul unei sarcini economice, potrivit Coaliției Naționale pentru Reinvestire a Comunității, o organizație non-profit care vizează discriminarea în împrumuturi și locuințe și practici de afaceri.

Latinii intervievați recent de Pew Research au spus că au mai multe șanse să li se reducă salariile sau au pierdut un loc de muncă ca urmare a pandemiei și a încetării coronavirusului. De asemenea, au fost mai susceptibili să spună că sunt îngrijorați de sănătatea lor financiară și sănătatea personală decât publicul larg.

Veniturile  latinilor au revenit la aproximativ 30.000 de dolari până în 2017, cu aproximativ 5% mai mari decât în ​​2007, iar șomajul din februarie a fost de 4,4%.

Întreprinderile mici din America Latină începuseră să iasă din recesiune. În 2012, ultimul an pentru care sunt disponibile informații despre recensământ, întreprinderile deținute de comunitatea latină arată că ar avea 2,3 milioane de salariați, potrivit unui studiu din 2018 realizat de Stanford.

Afacerile comunității latine au contribuit cu aproximativ 700 de miliarde de dolari la economie, acestea au fost salutate pentru că au condus la creșterea micilor afaceri.

Dintre cele 30 de milioane de afaceri americane, 4,5 milioane sunt deținute de latini, însă jumătate sunt „în dificultate”să plătească chirie sau să plătească angajații, a spus Cavazos. Majoritatea informațiilor despre obținerea ajutorului din partea guvernului federal nu se găsesc în spaniolă, astfel se încearcă traducerea informațiilor.

„Acum avem nevoie de lichidități pentru afacerile noastre”, a spus el, „pentru mulți dintre ei nu au capacitatea de a obține creditul de care au nevoie”.

Recuperarea economică a familiilor latine depinde foarte mult de bunăstarea întreprinderilor mici, care sunt adesea în comunitățile lor și angajează hispanici, a spus Santiago Negrón.

Congresul a extins un program existent de împrumuturi pentru afaceri mici și a creat Programul de protecție a salariului. Dar cererea depășește rapid finanțarea disponibilă.

Camera de Comerț Hispanică din SUA a creat un ghid de asistență tehnică și un webinar pentru a ghida întreprinderile unde pot găsi bani și cum să solicite acest lucru. Camerele hispanice locale oferă, de asemenea, informații.

În plus, New York Federal Reserve Bank a creat un centru de resurse în care persoanele fizice, întreprinderile și cele nonprofit pot obține informații despre ceea ce este disponibil la nivel federal, de stat și de oraș.

Organizația Santiago Negrón s-a asociat cu 1863 Ventures, o organizație non-profit axată pe abilitarea antreprenorilor de culoare, pentru a oferi webinarii gratuite și oportunități de mentorat virtual pentru a-i ajuta să acceseze resurse precum împrumuturi sau subvenții pentru companii și non-profit. Ureeka s-a asociat recent cu Facebook, care acordă subvenții de 40 de milioane de dolari pentru a ajuta 10 000 de întreprinderi mici americane să supraviețuiască impactului economic al coronavirusului.

Între timp, proprietarii de întreprinderi mici, precum Moras spune:

„Vom extrage acest lucru pentru că am învățat să navigăm prin greutăți și prin mijloace foarte limitate”, a spus Mora. „

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Anunț istoric pentru cei care au mașini PE MOTORINĂ. Vestea pe care nu o mai...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cărți scoase de pe rafturile Bibliotecii Naționale a Franței deoarece ar conține arsenic