Consiliul Județean Ilfov propune o administrație digitalizată

Publicat: 27/10/2022, 14:22
Actualizat: 27/10/2022, 14:23

Consiliul Județean Ilfov implementează o administrație digitalizată. Tocmai s-a lansat în Ilfov o bază de date interactivă – numită GIS, care conține drumuri județene, proiecte prezente și viitoare, cadastre, stații CFR, PUZ-uri, clădiri, numere poștale, rezervații naturale sau limite administrative.

Arhitectul șef al județului Ilfov, Olivia Ciobanu a vorbit despre acest sistem digitalizat:

”Este vorba de o bază de date al cărui demers l-am început în urmă cu un an de zile. Ea va fi updatată permanent. Asta este treaba noastră, a celor din administrație, să încărcăm permanent toate informațiile care apar. Am făcut acest lucru pentru că este important să avem în același loc toate informațiile, să nu ne mai trezim în situația în care ne suprapunem proiectele unii cu ceilalți și pentru că scopul este să sprijinim cetățeanul în a-i simplifica interacțiunea cu administrația. O astfel de bază de date poate să permită emiterea certificatelor online” a transmis Olivia Ciobanu în cadrul unei emisiuni la Metropola TV.

Acest demers al Consiliului Județean Ilfov va transforma interacțiunea cetățeanului cu instituția, cozile și birocrația pe care cetățenii trebuiau să le îndure, fiind înlăturate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase