Contracepția locală: opțiunea modernă pentru cuplurile care caută o alternativă eficientă la prezervative și pilule orale (P)

Contracepția locală: opțiunea modernă pentru cuplurile care caută o alternativă eficientă la prezervative și pilule orale (P)
Contracepția locală: opțiunea modernă pentru cuplurile care caută o alternativă eficientă la prezervative și pilule orale (P)
Publicat: 15/02/2024, 09:51

Într-o lume în care informația este la doar un click distanță, este surprinzător cât de puțin știm despre opțiunile noastre când vine vorba de contracepție, iar găsirea unei metode care să fie eficientă, sigură, dar și convenabilă poate fi uneori o provocare.

Majoritatea cuplurilor știu despre pilulele contraceptive și prezervative – dar acestea sunt doar vârful aisbergului. În realitate, paleta de opțiuni este mult mai largă și adaptabilă la nevoile și preferințele fiecăruia. Tocmai de aceea, astăzi îți oferim mai multe informații despre o metodă mai puțin cunoscută și despre avantajele folosirii acesteia, mai exact contracepția locală.

Cuplurile care optează pentru alternative la prezervative, pilule orale sau retragere caută adesea o metodă care să nu atenueze senzațiile sau o soluție care să nu afecteze echilibrul hormonal, dar care să fie în același timp sigură și simplu de folosit. O metodă din ce în ce mai populară este contracepția locală exemplificată de produse precum ovulele Contracept-M.

Ce trebuie să știi despre contracepția locală?

Contracepția locală este o alternativă ideală pentru cuplurile care își doresc o metodă de contracepție simplă, la îndemână și care nu vor să folosească prezervativ sau anticoncepționale orale, pentru o experiență sexuală spontană, sigură și plăcută și care nu vor să se supună riscului mare de sarcină folosind metoda retragerii sau metoda calendarului.

Contracepția locală, adusă în prim-plan de ovulele Contracept-M, este o alternativă inovatoare, eficientă, mult mai prietenoasă cu organismul femeilor și cu o rată de succes de 94% conform indicelui PEARL, ce contorizează numărul de eșecuri la 100 de cazuri.

Cum funcționează ovulele contraceptive și care sunt avantajele acestora?

Indiferent de stilul de viață sau programul aglomerat, ovulele contraceptive sunt o soluție la îndemână, convenabilă și confortabilă, care se integrează armonios în rutina zilnică și pot fi folosite în siguranță de orice cuplu fără a necesita o vizită prealabilă la medic sau monitorizare medicală ulterioară.

Contracept-M este o metodă de contracepție locală care distruge spermatozoizii (substanța activă este un spermicid) și formează o barieră la nivelul colului uterin, împiedicând trecerea spermatozoizilor către uter. Substanța activă din acest produs este clorura de benzalconiu, un antiseptic puternic care distruge membrana celulară a spermatozoizilor.

Contracept-M
Contracept-M

Partea bună este că, deși eficientă, această substanță este blândă cu flora saprofită a vaginului, pe care nu o afectează, nu are bază hormonală, astfel că femeile nu trebuie să-și facă griji pentru eventuale dezechilibre. Totodată, spermicidele prezintă efecte antiseptice și antimicrobiene și nu modifică mucoasa vaginală sau pH-ul vaginal.

Contracepția locală se folosește punctual, înainte de fiecare contact sexual. Ovulul contraceptiv se introduce în vagin cu 5 – 10 minute înainte de contactul sexual și asigură protecție timp de 4 ore. Înainte de fiecare act sexual, indiferent de perioada ciclului menstrual, trebuie folosit un ovul nou.

Trebuie menționat faptul că, deși ovulele contraceptive oferă un strat suplimentar de protecție atunci când sunt folosite, conform instrucțiunilor, împreună cu metoda retragerii, acestea nu protejează și împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală.

Iată care sunt avantajele folosirii ovulelor contraceptive și de ce sunt o opțiune potrivită pentru cupluri:

Contracept-M oferă o modalitate flexibilă de contracepție și se folosește când ai nevoie și numai atunci. Când nu vrei să faci sex cu prezervativ și te bazezi pe retragere, un ovul Contracept-M te poate ajuta să scapi de stresul lichidului pre-ejeculator, cât și de un posibil accident de ejaculare, în cazul în care partenerul nu se retrage la timp. Ovulele sunt concepute pentru a fi introduse cu ușurință în vagin, iar prin forma și modalitatea de aplicare ele rămân la locul lor și acționează o perioadă definită de timp.

Contracepția locală este cu atât mai avantajoasă atunci când este contraindicată, din motive medicale sau de altă natură, alegerea altei metode cum ar fi: contracepția orală sau instalarea unui dispozitiv intrauterin, așa cum este steriletul.

Contracept-M este o metodă contraceptivă sigură și pentru partenerii care au devenit părinți recent. Ovulele contraceptive sunt recomandate după naștere și în timpul alăptării deoarece nu afectează în niciun fel echilibrul hormonal și nu trec în laptele matern.

Contracepția locală funcționează în mod constant și eficient la locul unde are loc fertilizarea, oferind cuplurilor un mijloc de contracepție de încredere, care minimizează potențialele efecte secundare.

Un alt avantaj al acestei metode de contracepție este dat și de flexibilitate și posibilitatea de a întrerupe oricând folosirea ei. Cuplurile pot alege să întrerupă sau să elimine această soluție în orice moment, dacă decid că își doresc un copil sau vor să exploreze metode contraceptive alternative.

Ce trebuie să știi înainte de a folosi un contraceptiv local?

Există și situații în care utilizarea ovulelor contraceptive nu este indicată. Spre exemplu, dacă folosești medicamente adminstrate intravaginal, trebuie să știi că acestea pot inactiva clorura de benzalconiu, substanța activă din ovulul contraceptiv sau viceversa. Astfel, nu folosi Contracept-M dacă urmezi tratamente antifungice, antitricomoniazice, antibacteriene, antiseptice, antiherpetice sau preparate locale cu estrogeni.

Totodată, nu folosi ovulul contraceptiv dacă ai hipersensibilitate la clorura de benzalconiu sau la oricare dintre celelalte substanțe ce intră în componența lui, sau dacă ai leziuni vaginale.

Când vine vorba despre alegerea celor mai sigure metode de contracepție pentru cuplu, partenerii trebuie să poarte o discuție atât unul cu celălalt, cât și cu medicii specialiști, pentru a fi siguri că decizia finală este cu adevărat cea mai potrivită pentru ei.

Astăzi, accesul la metodele contraceptive de pe piață este unul mult mai facil, iar varietatea de produse le asigură partenerilor care își doresc să evite apariția unei sarcini nedorite o cale prin care pot reuși acest lucru.

Poartă o discuție sinceră și deschisă cu partenerul despre așteptările, preferințele și preocupările fiecăruia în ceea ce privește contracepția. Este esențial să vă asigurați că sunteți pe aceeași lungime de undă și că înțelegeți nevoile celuilalt. Folosind metode de contracepție sigure, cuplurile se pot bucura de o relație sexuală împlinită și să prevină în același timp riscul apariției unei sarcini nedorite.

Pentru cuplurile care caută o metodă de contracepție eficientă, la îndemână și convenabilă, ovulele Contracept-M reprezintă alegerea ideală și oferă numeroase avantaje. Cu o eficacitate ridicată, protecție de lungă durată și flexibilitate, contracepția locală permite cuplurilor să-și gestioneze cu încredere și ușurință viața sexuală și sănătatea. Ovulele Contracept-M se găsesc la majoritatea farmaciilor din țară.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
UNGURII au dat deja ordinul. Șoferii români care AU INTERZIS peste graniță. Se aplică de...
Secretul unui pui suculent și delicios. Sfat de aur de la Jamie Oliver
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum a reușit Jo să treacă peste despresie, după despărțirea de Juno: ”Unele au trecut,...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?