CONTROVERSĂ. Prima companie aeriană care efectuează teste rapide de sânge înainte de îmbarcarea pasagerilor

CONTROVERSĂ. Prima companie aeriană care efectuează teste rapide de sânge înainte de îmbarcarea pasagerilor
Sursă FOTO Unsplash.com/ caracter ilustrativ
Publicat: 23/04/2020, 13:03
Actualizat: 23/04/2020, 13:04

Emirates a devenit prima companie aeriană care a efectuat teste de sânge rapide COVID-19 pentru pasageri înainte de îmbarcare, ridicând întrebarea dacă aceasta este o practică la care ne putem aștepta să fie pusă în practică în alte părți ale lumii.

Într-un comunicat de presă, compania aeriană a declarat că Autoritatea de Sănătate din Dubai (DHA) a efectuat „analize rapide de sânge” a pasagerilor înainte de un zbor din Dubai spre Tunisia, transmite Global News.

Potrivit Emirates, testele au fost efectuate la un control de grup într-o zonă a Aeroportului Internațional din Dubai, iar rezultatele testului au fost disponibile în termen de 10 minute.

Adel Al Redha, COO Emirates , a declarat că procesul de testare a mers „fără probleme”, iar compania aeriană „lucrează la planuri pentru creșterea capacităților de testare în viitor și extinderea acesteia la alte zboruri”.

„Acest lucru ne va permite să efectuăm teste la fața locului și să oferim confirmare imediată pasagerilor din Emiratele care călătoresc în țări care necesită certificate de test COVID-19”, a spus Al Redha în comunicat.

Ar putea fi testele de sânge înainte de zboruri să devină noul normal? Companiile aeriene canadiene au în vedere punerea în aplicare a unor măsuri similare?

Confidențialitate, probleme de răspundere

Bryan Del Monte, președintele Agenției Aviației, a declarat că tipul de teste efectuate în Dubai prezintă o serie de probleme de securitate și răspundere.

În primul rând, Del Monte a spus că companiile aeriene „nu sunt actorii potriviți pentru a face acest lucru”.

„Nu este clar dacă este o idee bună, dar, în orice caz, iar dacă este, atunci nu ar trebui să facem asta ad-hoc cu întreprinderi private care realizează această activitate”, a spus el.

„Ar trebui să fie standardizat, [și] probabil că va trebui să o faceți la un punct de control cu tot felul de reglementări despre date și despre modul în care acestea sunt protejate și cât timp sunt păstrate și toate aceste lucruri bune.”
Del Monte a adăugat că ar trebui să existe reguli clare, convenite la nivel internațional, pentru a guverna cine poate accesa datele culese și unde pot fi trimise.

De asemenea, a exprimat îngrijorarea că testele pot oferi pasagerilor un fals sentiment de securitate.

El a spus „având în vedere starea tehnologiei”, nu este clar cât de eficiente sunt aceste teste de sânge, ceea ce înseamnă că ar putea duce la rezultate pozitive false.

Del Monte a spus că este dificil de spus dacă aceste teste vor deveni mai frecvente, având în vedere natura fără precedent a COVID-19, dar că „cu siguranță speră că nu”.

El a menționat că există precedente în materie de sănătate publică și legi care trebuie să contribuie la guvernarea următoarelor etape și că acestea trebuie respectate.

„Înainte ca țările și / sau companiile să le facă singuri, trebuie să existe o abordare atentă, consolidată și coordonată”, a spus el. „Deoarece altfel, veți crea toate aceste deplasări în sistem, creați toate aceste probleme, creați concurență între companiile aeriene pentru a putea face teste.”

Nu toată lumea este de acord

Într-un e-mail către Global News, Gabor Lukacs, fondatorul drepturilor de pasageri aerieni, a declarat atât timp cât testele sunt efectuate igienic, consideră că este o „mare inițiativă”.

„Germania a implementat teste pe marginea drumului, și este probabil motivul succesului lor în aplatizarea curbei”, a scris el.

Lukacs a spus că „va saluta astfel de teste în Canada, atât timp cât nu avem un vaccin”.

„În situația actuală, această testare nu este mai mult decât o verificare de securitate: servește scopul protejării sănătății și siguranței colaboratorilor”, a scris el. „Este legitim.”

Eficacitatea testelor de sânge

Unii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la eficacitatea analizelor de sânge.

Într-o serie de tweet-uri marți, fostul comisar al comisarului american al Asociației pentru Alimente și Medicamente (FDA), Dr. Scott Gottlieb, a spus că medicii ar trebui „să fie conștienți” că majoritatea testelor serologice nu au fost examinate de FDA.

„Calitatea este extrem de variabilă, cu unii sau poate mulți care dau rezultate incerte”, a scris el. „Ratele pozitive false pot fi în mod inadecvat ridicate. Pacienții și medicii nu trebuie să se bazeze pe teste neprobate pentru deciziile clinice. ”

Medicii ar trebui să fie conștienți de cele mai multe teste serologice nu au fost examinate de FDA. Calitatea este extrem de variabilă, cu unii sau poate mulți care dau rezultate incerte. Ratele pozitive false pot fi în mod inadecvat ridicate. Pacienții și medicii nu trebuie să se bazeze pe teste neprobate pentru deciziile clinice pic.twitter.com/irkPlI5X5M

– Scott Gottlieb, MD (@ScottGottliebMD) 21 aprilie 2020

El a spus că, în funcție de test, ratele false pozitive pot varia între 25 și 50%.

„Testele de sens care redau rezultate pozitive spunând că aveți anticorpi împotriva COVID-19 pot fi greșite”, a scris el.

Dar, într-un e-mail către Global News, dr. Isaac Bogoch, un specialist în boli infecțioase la Spitalul General din Toronto, a spus fără să știe ce test a fost făcut de DHA, nu este clar care este valabilitatea abordării.

Global News a adresat Autorității de sănătate din Dubai pentru a clarifica ce tip de test de sânge a fost utilizat, dar nu a primit niciun răspuns până la momentul publicării.

Î

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping