Gândul
  • Publicat:
Diverse

Coronavirus | Pasagerii unei curse aeriene Bergamo-Timișoara, controlați direct în avion la sosirea în România

Coronavirus | Pasagerii unei curse aeriene Bergamo-Timișoara, controlați direct în avion la sosirea în România

A fost stare de alertă, în această dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timișoara, după venirea unei curse de la Bergamo din Italia. O femeie alertase autoritățile, spunând că fiicele ei se află în aeronavă și că acestea ar veni dintr-o zonă afectată de coronavirus, unde doi oameni au murit, iar alți aproape 100 sunt infectați.

Reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș au procedat la verificarea celor doi copii și a încă unui pasager care ar proveni din acea zonă din Lombardia, relatează opiniatimisoarei.ro. Rezultatele au fost negative, însă li s-a recomandat celor trei ca timp de 14 zile să stea izolați în casă.

Autoritățile italiene au anunțat că cel puțin nouă orașe din Lombardia și unul din Veneto au închis barurile, școlile și alte locuri publice din cauza suspiciunilor de contaminare cu noul coronavirus. Guvernul de la Roma a decis, printr-un decret dat sâmbătă seara, ca 11 localități din zonele de carantină din Lodi și Veneto să fie închise.

Această decizie a fost luată de Ministerul Sănătății din Italia în acord cu cele două regiuni implicate, după ce un prim focar autohton italian a fost identificat la Codogno, în apropiere de Lodi. În zonă Lombardia din Italia traiesc peste 200.000 de români.

Până în momentul de față, în Italia au fost afectate 79 de persoane din cinci regiuni, 54 în Lombardia, 17 în Veneto, 2 în Emilia Romagna, 2 în Lazio și un caz în Piemont, potrivit Antena 3.

Ministerul Sănătății din România a informat că, până acum, nu a fost anunțat niciun caz în care vreun român din aceste zone să fie infectat, dar a anunțat înăsprirea verificărilor pe aeroporturi, pentru românii care vin din Italia, după apariția coronavirului în această țară.

FOTO – ilustrativ: https://www.facebook.com/aeroport.timisoara/

Inchide