CORONAVIRUS. Un bărbat întors de la Milano, confirmat pozitiv la ”coronavirus comunitar” și negativ la COVID-19, a decedat

CORONAVIRUS. Un bărbat întors de la Milano, confirmat pozitiv la ”coronavirus comunitar” și negativ la COVID-19, a decedat
Coronavirus. Avertismentul managerului de la „Victor Babeș” - FOTO: Pixabay
Publicat: 16/03/2020, 15:00
Actualizat: 06/04/2021, 14:51

Transferuri efectuate în aceste zile între Spitalul Balș și Spitalul Colentina, arată că desi rezultatele testării cu COVID-19 au ieșit negative, iar cele ale coronavirus comunitar au fost pozitive, pacienți au fost trasferați, în plină epidemie, la Spitalul Colentina, unde nu sunt asigurate echipamente de protecție pentru COVID-19. Așa s-a întâmplat în cazul unui pacient întors din Milano pe 7 martie. Acest caz arată cât de dificilă este sarcina sistemului medical din această perioadă.

Pe 12 martie a fost internat la Spitalul Balș un pacient, bărbat în vârstă de 40 de ani, întors de la Milano pe 7 martie și aflat în carantină la domiciliu, transmite Libertatea.

Bărbatul se afla  în Italia pentru a urma un tratament oncologic, ”evoluția bolii fiind una staționară”. Acesta s-a întors dintr-un spital din Milano, pe avion fiind transportat ”echipat cu mască cu filtru, combinezon și mănuși”, potrivit unui medic din Spitalul Colentina, intervievat de Libertatea.

Omul a acuzat simptome ale infecției cu coronavirus: tuse, dificultăți de respirație, după 4 zile, carantinat la domiciliu împreună cu soția, și a fost intubat, deoarece avea insuficiență respiratorie.

Pacientul a fost transferat de la Balș la Colentina pe 13 martie, ora 14:30, în stare gravă. Aici, medicii din Colentina s-au întrebat de ce a fost adus la ei și au cercetat istoricul cazului.

În fișa de transfer s-a specificat că a ieșit negativ la două teste la COVID-19, dar a ieșit pozitiv la ”coronavirus comunitar”

Conform medicului, pacientul a murit la 12 ore după transferul de la Balș, mai exact sâmbătă, 14 martie, ora 02:00.

Ce spune Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”

Potrivit declarației purtătorului de cuvânt al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, dată publicatiei  ”Libertatea”, pacientul nu a rămas la Terapie Intensivă,  pentru că secția este rezervată în întregime cazurilor de CO-VID 19, iar bărbatul fost transferat în altă terapie intensivă. Avea un alt tip de coronavirus.

În schimb, medicii de la Spitalul Colentina spun ”Noi, medicii din Terapie-Intensivă ținem legătura și suntem receptivi la toate informațiile și sfaturile oferite de colegii nostri din China”, povestește un cadru medical de la Colentina.

”Medicii experimentați din China susțin că testele de exudat faringian și nazal ale unui pacient infectat cu noul coronavirus se pot negativiza, dar se pozitivează în aparatul traheo-bronșic. Adică în alveole.”

Care este explicația pentru transferul la Colentina?

”Nu înțelegem de ce un pacient aflat în stare gravă la ATI Balș, care este un spital roșu, a fost transferat la noi, la Colentina, unde cadrele medicale nu au echipament de protecție, nu există combinezoane și măști cu filtru? De ce s-a transferat un caz grav de la Balș?”, sunt doar câteva dintre nedumeririle medicilor de la Colentina care au contactat Libertatea.

Însă, cei de la ”Balș susțin că fusese eliminat fără dubiu diagnosticul de COVID-19 înaintea transferului.

”Pacientul a fost diagnosticat după ce s-au recoltat probe prin aspirat traheal, deoarece era deja intubat. Pe baza probelor din trahee s-au efectuat atât testele moleculare specifice CO-VID 19 și printr-un  test mai nou și mai sofisticat: Bio-Fire, ”care face un PCR multiplu care vede și o mulțime de alți germeni”, a mai explicat medicul Cătălin Apostolescu pentru Libertatea.

Un alt caz în stare gravă a fost mutat

Acesta nu este singurul transfer efectuat în aceste zile între Balș și Colentina. Cu două zile înainte să ajungă bărbatul de 40 de ani întors de la Milano, pe 11 martie a fost adus în spitalul vecin un alt caz de import.  Un bărbat de 52 de ani, cu afecțiuni cronice preexistente, diabet, astm bronșic, obezitate morbidă și care s-a întors pe 8 martie de la Londra a fost dus direct de la Aeroportul Otopeni la Balș în stare gravă, cu insuficiență respiratorie.  La fel ca și la primul caz, pe lângă câteva bacterii iese pozitiv și la coronavirus comunitar, dar este specificat că a ieșit negativ la două testări cu COVID-19.

Pacientul se află în continuare intubat, în stare gravă la Colentina.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi:...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Misterul icoanei de Florii. De ce apare Hristos trist
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Pericolul din micii de 1 Mai! ANPC trage un semnal de alamă: „Aveți grijă la...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică