Cristian Diaconescu, mesaj pentru liberalii prezenți la Congresul PNL: ”E nevoie de o Românie modernă în care nu au loc hoţia şi prostia”

Cristian Diaconescu, mesaj pentru liberalii prezenți la Congresul PNL: ”E nevoie de o Românie modernă în care nu au loc hoţia şi prostia”
Cristian Diaconescu, președintele PMP: Avem o strategie proprie, nu copiem acțiunile altor partide, nu facem alianțe „de frică”
Publicat: 25/09/2021, 12:40

Cristian Diaconescu – președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) – a transmis un mesaj cu ocazia Congresului PNL care se desfășoară sâmbătă, 25 septembrie, spunând că societatea românească are nevoie de o reformă, iar liberali poartă pe umeri o mare responsabilitate.

Fiind două partide aflate în familia popularilor europeni, PMP și PNL colaborează inclusiv cu UDMR, a mai transmis Cristian Diaconescu, iar statul de drept ”trebuie consolidat”.

Dreapta politică trebuie întărită, în același timp, a mai declarat președintele PMP.

”Avem nevoie de o reformă a societăţii şi aveţi o responsabilitate. E nevoie de o Românie modernă în care nu au loc hoţia şi prostia. PMP e alături de PNL în familia popularilor europeni, avem o colaborare  foarte bună inclusiv cu UDMR. Avem datoria să consolidăm statul de drept, să facem reformele necesare, astfel încât să aducem bunăstare faţă de români. Şi noi, şi dumneavoastră avem datoria să întărim dreapta, mai ales când avem o expansiune a extremismului”, a declarat Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu: ”Sunt sigur că veţi găsi o soluţie pentru a rezolva criza guvernamentală”

Congresul PNL, de altfel, nu se rezumă doar la lupta dintre cei doi candidați, Ludovic Orban și Florin Cîțu, iar Cristian Diaconescu este de părere că ”maturitatea politică” a PNL va duce la rezolvarea crizei guvernamentale din momentul actual.

România trebuie să se dezvolte, mai spune Diaconescu, iar PNL poate descoperi o ”formulă optimă” pentru ca acest demers să fie transformat în realitate.

“Mult succes să luaţi acele decizii care să arate României care a înţeles aşteptările unei societăţi! Am încredere în maturitatea politică a PNL şi sunt sigur că veţi găsi o soluţie pentru a rezolva criza guvernamentală. Acum e nevoie de profesionalism, maturitate politică şi implicarea acelor oameni de stat pe care şi partidul dumneavoastră are onoarea să îi pună în serviciul României. Vreau să cred că veţi găsi formula optimă pentru ca ţara să se poată dezvolta”, a mai declarat liderul PMP, potrivit news.ro.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult