CTP, mesaj dur la adresa lui Ludovic Orban: „Probabil cea mai antipatică ieșire a premierului. A încheiat cu o erecție a degetului gros”

CTP, mesaj dur la adresa lui Ludovic Orban: „Probabil cea mai antipatică ieșire a premierului. A încheiat cu o erecție a degetului gros”
CTP, despre Alexandru Cumpănașu: „Omul acesta nu este nebun. Știe clar ce face...”
Publicat: 18/05/2020, 05:54

Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat, la Digi 24, conferința de presă din fața sediului Ministerului Afacerilor interne (MAI) a lui Ludovic Orban de duminică seara, după ședința Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, pe care a condus-o.

Jurnalistul a observat, mai întâi, „niște gesturi bizare”, mesaje gestuale făcute de premier din ușa Ministerului de Interne. CTP critică și o obiecție a premierului, care la un moment dat le reproșează jurnaliștilor că îi pun întrebări „deranjante”. „Cum adică deranjante? Păi, jurnaliștii trebuie să-i pună întrebări aranjante? De aia sunt acolo, să-i pună întrebări deranjante”, a spus jurnalistul.

„Domnul Orban și-a început astăzi, să spunem „alocuțiunea”, nu în momentul în care s-a așezat în fața jurnaliștilor, ci atunci când a intrat în sediul Ministerului de Interne. Atunci s-a întors în prag, domnul Orban, către noi (jurnaliștii prezenți – n.red.), a început să facă cu mânuța, aidoma lui Ceaușescu, după aceea a mai făcut niște gesturi bizare, cu palma deschisă, ca și cum ar fi unduit, sau făcea o reverență de secol XVIII către noi, bănuiesc, și a încheiat cu o erecție a degetului gros, în sus, către noi, adicdeă „succes”, „victorie”, „am câștigat”… Astea sunt mesajele pe care le-a transmis premierul României, gestual, din ușa Ministerului de Interne.

După care a început vorbirea. Domnul Orban refuză pur și simplu să recunoască această gravă greșeală pe care o reprezintă cele 3 zile de relaxare totală. Orice justificări ale domniei sale sunt anulate de propria-i declarație – una de o mare inteligență și oportunitate – și anume că în aceste zile se vor da mustrări. Nu se dau amenzi.

Ce putea să rezulte după așa ceva, după o asemenea declarație? Și apoi cum poți să o justifici logic, spunând că oamenii trebuie să se obișnuiască cu regulile? Păi, oamenii au avut timp să se obișnuiască cu mare parte dintre aceste reguli în starea de urgență, pentru că ele nu s-au desființat acum, iar cu cele noi – să spunem -, ar fi trebuit să se obișnuiască cu cel puțin vreo 10 zile înaine, o săptămână… Nu chiar atunci când se dă drumul, în aceste zile.

A fost probabil cea mai antipatică ieșire a premierului Orban din această perioadă, a pandemiei, pentru că le spune jurnaliștilor de acolo: „Îmi puneți întrebări deranjante!”. Cum adică deranjante? Păi, jurnaliștii trebuie să-i pună întrebări aranjante? De aia sunt acolo, să-i pună întrebări deranjante. Cum poate să vină cu o asemenea obiecție, privind așa… râzând în gingie la jurnaliști”, a declarat gazetarul, la Digi 24.

Ludovic Orban, despre aglomerația din Vama Nădlac: „A fost un val de venire în țară. Am dispus toate măsurile care se impun”

Premierul Ludovic Orban a declarat, tot duminică seara, că aglomerația de la punctele de trecere a frontierei din vestul țării, inclusiv Vama Nădlac, a fost determinată de un val de veniri în țară și că „așteptarea va exista în continuare”, dacă se menține acest flux uman.

Premierul Ludovic Orban a mai precizat că numărul mare de persoane care vin în țară este determinat de decizia de păstrare a carantinei instituționalizate doar la cerere.

„Pur și simplu, a fost un val de venire în țară. Am dispus toate măsurile care se impun, direcționarea fluxurilor de pasageri către toate intrările, creșterea numărului de posturi la care se operează practic datele la intrare în țară, asigurarea măsurilor pentru a se păstra distanța fizică, și așteptarea, care vrei nu vrei, va exista în continuare dacă se menține acest flux uman”, a mai spus Ludovic Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”