Cum să ai grijă de geanta ta din piele naturală

Cum să ai grijă de geanta ta din piele naturală
Cum să ai grijă de geanta ta din piele naturală
Publicat: 22/03/2021, 15:59
Actualizat: 24/03/2021, 16:43

Există multe accesorii care fac ca o ținută banală să iasă din anonimat și să atragă atenția tuturor: eșarfele, gențile, ceasurile, bijuteriile… Dintre toate acestea, gențile ocupă un loc aparte, pentru că sunt de neînlocuit. Cu toate acestea, chiar dacă este un accesoriu care nu are voie să lipsească din ținuta unei femei, sunt multe acele reprezentante ale sexului frumos care încă nu sunt conștiente că trebuie să aleagă în primul rând produse de calitate, și mizează mai mult pe estetic și cantitate.

Pielea, un material elegant și rezistent

Recomandarea specialiștilor este să alegi genti dama sau poșete care să fie realizate din pielea naturală sau piele întoarsă. Și chiar dacă sunt ceva mai scumpe decât cele din imitație, rezistența lor ridicată, precum și aspectul estetic deosebit, te vor face să înțelegi că da, chiar ai făcut cea mai bună alegere. Nu vei cheltui în fiecare an pentru o geantă nouă, pentru că modelul care îl purtai s-a deteriorat. Mai bine cheltuiești ceva mai mulți bani pe un produs de calitate, și care va fi mereu în tendințe, pentru că pielea este un material care va fi mereu la modă.

Întreținerea genților de piele

Din fericire, creatorii de genți de piele nu duc lipsă de inspirație, așa că vei găsi mereu modele create pentru a fi purtate la orice ținută. Te poți convinge și tu dacă intri pe site-ul celor de la Manier, unde poți afla cele mai noi modele, dar și cele clasice, precum și unele recomandări despre cum se pot purta gențile de piele, care sunt culorile la modă, și tot felul de informații utile pentru fashionista din tine.

Dar, nu despre acestea îți vom vorbi în rândurile următoare, ci despre modul în care poți să întreții gențile din piele, astfel ca tu să te bucuri cât mai mult de investiția făcută. Cu doar un minimum de efort vei avea genți care arată de fiecare dată ca noi, chiar dacă au poate ceva ani de când le-ai cumpărat.

Atenție la fermoar!

De regulă, majoritatea femeilor acordă o mai mare importanță materialului din care este alcătuită geanta, compartimentarea ei, eventual și calitatea cusăturilor, și uită de fermoar! Nu-ți face griji, este o greșeală destul de comună, așa că nu trebuie să te simți vinovată. Dacă ai ales un produs de o bună calitate, atunci cu siguranță fermoarul se va închide și deschide ușor. În cazul în care însă întâmpini unele probleme, nu este cazul să-l schimbi, ci doar folosește puțină ceară de albine și gata, problema este rezolvată. În caz contrar, nu va dura prea mult și acesta se va deteriora sau chiar rupe. Și este chiar păcat, pentru că acesta era ales astfel încât să se potrivească perfect design-ului genții, și înlocuirea lui va strica puțin acest ansamblu.

Folosește cremă hidratantă

Pentru că avem de a face cu un material natural, trebuie să ai grijă să eviți crăpăturile care pot apărea după numerose utilizări. Și, chiar dacă vei zâmbi la afirmația următoare, chiar ai nevoie de o cremă hidratantă cu care să ajuți materialul să se mențină hidratat, adică moale și plăcut la atingere. Este un truc bun, pe care îl știu doar creatorii de genți. Și acum, și tu!

Curăță mereu petele!

Oricât de mare grijă ai avea de geanta ta, incidente neplăcute se pot întâmpla oricând. De aceea, este bine să știi cum să le repari rapid, astfel ca geanta ta să arate mereu impecabil. Astfel, pe o geantă din piele lăcuită, petele se pot înlătura rapid, doar curățând zona cu puțin spirt sau oțet amestecat cu apă. Dacă este vorba despre piele simplă, atunci aceasta se curăță mult mai ușor, cu un simplu șervețel umed, de exemplu!

Nu supraaglomera geanta!

Bărbații râd mereu că în geanta unei femei găsești tot felul de lucruri de care nu are neapărată nevoie, și te simți foarte ofensată de acest gest al lor. Dar, de fapt, dacă te uiți cu atenție în geanta ta, găsești cu siguranță măcar un obiect de care te-ai putea lipsi foarte ușor. De aceea, pentru ca geanta ta să arate mereu impecabil, ai grijă să nu o supraaglomerezi, așa că vezi care îți sunt obiectele de strict necesitate și păstrează-le doar pe acestea!

Atenție la farduri și parfumuri!

De regulă, printre obiectele care se regăsesc în geanta unei femei se află și trusa de farduri și o sticlă cu parfum! Atenție: acestea pot decolora gențile din piele, așa că ar fi mai bine să le eviți, sau dacă ai cu adevărat nevoie de ele, atunci depozitează-le într-o cutiuță protectoare.

Schimbă geanta măcar o dată pe săptămână

Oricât de mult ți-ar plăcea geanta ta din piele, și cât de rezistentă ar fi aceasta, este indicat să nu o porți zilnic. Măcar o dată pe săptămână, dacă nu în fiecare zi, schimbă geanta! Nu este vorba doar despre a folosi accesoriul potrivit pentru fiecare ținută, ci și de a mări rezistența acestora. Utilizată zilnic, chiar și cea mai bună geantă din acest material, se va uza mai repede. De aceea, cumpără-ți mai multe modele de genți din piele, pentru că o schimbare este mereu bine venită!

Depozitarea genților

Pentru ca o geantă din piele să-și păstreze forma, trebuie depozitată în mod corect în dulapul tău de haine. De aceea, chiar dacă ai mai multe astfel de accesorii, nu trebuie să le arunci alandala în dulap. Puțină organizare este chiar indicată, așa că poți folosi hârtie de ambalat pentru a le proteja, după care aranjează-le frumos, în poziție verticală. În cazul poșetelor, acestea pot fi depozitate în cutii de carton, acoperite de aceeași hârtie de ambalat. Dacă procedezi astfel, vei avea parte de genți care vor arăta impecabil, chiar și după ani întregi de folosință.

După cum observi, nu este deloc greu să te bucuri cât mai mult timp de investiția făcută. În plus, nici întreținerea genților din piele nu este chiar atât de dificilă, așa că ai toate motivele să te bucuri de acestea și să îți creezi mereu un look perfect, așa cum îți dorești!

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția