De ce cuplurile cu probleme pot ajunge mai ușor la despărțire în această perioadă. Psiholog: „Partenerii ajung să nu se mai suporte”

Redactor:
Nicolae Oprea
De ce cuplurile cu probleme pot ajunge mai ușor la despărțire în această perioadă. Psiholog: „Partenerii ajung să nu se mai suporte”

Cuplurile în care au apărut deja probleme și partenerii au divergențe sunt mai predispuse la despărțire atunci când partenerii  petrec mai mult timp împreună, cum este și această perioadă în care cei mai mulți dintre noi stăm acasă, potrivit psihologului Keren Rosner.

Cuplurile care ajung să divorțeze sunt deja cupluri disfuncționale. Faptul că nu petrec timp împreună, asta ne spune că fiecare dintre parteneri are viață proprie, și se întâlneau foarte puțin, tangențial și nu aveau o legătură profundă. Evident că sunt cupluri care au amânat momentul divoțului, sau care s-au complăcut într-o situație de compromis, iar acum ajungă să nu se mai suporte pentru că petrec foarte mult timp împreună” a precizat pentru Gândul psihologul Keren Rosner.

Potrivit specialistului, doi oameni care nu au activități comune, scopuri comune, care s-au dezvoltat diferit, nu se mai suportă fiind tot timpul în contact și își observă unul celuilalt lucrurile pe care nu le agrează.

În această perioadă în care stăm foarte mult acasă ne putem confrunta și cu depresia, sau anxietatea, care, potrivit psiholgului, pot fi combătute prin activități relaxante și prin acțiuni de dezvoltare personală.

Inchide