De ce să luați în considerare o casă prefabricată și care sunt beneficiile acesteia?

De ce să luați în considerare o casă prefabricată și care sunt beneficiile acesteia?
De ce să luați în considerare o casă prefabricată și care sunt beneficiile acesteia?
Publicat: 11/03/2022, 17:14
Actualizat: 11/03/2022, 17:18

Un avânt în domeniul construcțiilor în ultimii ani, îl reprezintă apariția caselor prefabricate. Acest tip de case este din ce în ce mai cerut, datorită timpului de construcție extrem de rapid, rezistenței sporite în timp, precum și multiplelor posibilități de așezare a modulelor, astfel încât să se creeze o casă cu o formă și un design unic.

Case prefabricate – un trend al viitorului în construcții

O casa modulară sau prefabricată este o casa formată din mai multe secțiuni numite module. Aceste module pot fi amplasate unele lângă altele, astfel încât să permită o gamă largă de configurații și stiluri în aspectul clădirii.
Structura caselor este realizată din oțel galvanizat. Acest tip de oțel este certificat pentru cutremure 8.5 grade pe scara Richter. Sunt foarte bine izolate și se folosesc materiale de înaltă calitate. Tipul de execuție de extrem de scurt, casele fiind construite în fabrică, fiind aduse la locație cu ajutorul unor trailere, la fața locului realizându-se unirea modulelor și ultimele finisaje.

Beneficiile unei case prefabricate

Deși există suficient de multe persoane reticente privind achiziționarea unei case prefabricate, este bine de știut faptul că acestea oferă numeroase beneficii, astfel încât să satisfacă nevoia unei locuințe accesibile, durabile și de o calitate înaltă.

Unul dintre beneficiile pe care o astfel de casă îl oferă, îl reprezintă calitatea înaltă a materialelor folosite. Casele prefabricate sunt construite pe structuri din oțel galvanizat, un material extrem de rezistent la cutremure și la foc, alături de panouri sandwich. Oțelul este structura casei, iar panourile sandwich reprezintă structura pereților și pot fi comparate cu structura din BCA și cărămidă pentru o casă din materiale convenționale. În rest, materialele folosite sunt aceleași ca și la o casă obișnuită: plăci de gips-carton, placări cu lemn, polistiren și vată minerală, bazaltică sau chiar lână pentru izolație.

Casele prefabricate sunt eficiente din punct de vedere termic. Modalitatea îmbinării, etanșării și folosirii materialelor de construcție, facilitează păstrarea unei temperaturi ideale, atât în sezonul călduros, cât și în cel răcoros. Costurile pentru încălzire pe timpul iernii pot fi reduse până la jumătate, principala condiție fiind ca izolarea termică să fie bine realizată, folosindu-se materiale de calitate.

Prețurile pentru o casă prefabricată sunt relative și diferă de la un constructor la altul. Acestea se stabilesc de obicei pe mp, pornind de la sume de 400 euro/mp, ajungând până la 700 euro/mp, poate chiar mai mult, în funcție de mărimea casei și finisajele solicitate, dificultatea realizării sau locația proiectului. Solicitați o ofertă pentru case montabile prin intermediul aplicației Wilio și discutați cu un profesionist toate detaliile necesare pentru finalizarea unui astfel de construcții.

Rezistența la intemperii extreme este un alt beneficiu oferit de casele prefabricate. Ca și în cazul unei case din materiale convenționale, cele prefabricate trebuie să respecte standardele privind siguranța pentru proiectare, rezistența structurii, durabilitatea, rezistența la foc, materiale electrice, rezistența termică, la vânt sau gradul de încărcare al acoperișului.

Timpul de proiectare și realizare al caselor prefabricate este mult mai mic comparativ cu o casă clasică. În funcție de complexitatea proiectului, aceasta poate fi gata chiar și într-o lună. Modulele sunt proiectate la sediul firmei constructoare, începând de la structură, pereți, izolație, instalații electrice și sanitare, montarea ferestrelor și ușilor. Finisajele interioare și acoperișul se realizează la fața locului.

Casele prefabricate sunt case ecologice, prin prisma eficienței termice înalte, datorită etanșării cu aer și al materialelor folosite pentru izolație. De asemenea, fiind construite într-o fabrică, se creează mai puține deșeuri datorită unei planificări inițiale în detaliu.

O casă prefabricată este o casă personalizabilă datorită noii tehnologii a modulelor folosite și reprezintă un avans în materie de construcții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață