DECIZIE. „Dacă merge bine, de la 15 iunie putem deschide plajele. Este o vară de încercare”, anunță Nelu Tătaru

Redactor:
Gândul
DECIZIE. „Dacă merge bine, de la 15 iunie putem deschide plajele. Este o vară de încercare”, anunță Nelu Tătaru
DECIZIE. „Dacă merge bine, de la 15 iunie putem deschide plajele. Este o vară de încercare”, anunță Nelu Tătaru FOTO: DANI AMARIEI / MEDIAFAXFOTO

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, crede că plajele și restaurantele din România vor putea fi deschise începând cu 15 iunie, dacă totul merge bine.

Ministrul Sănătății a anunțat, luni seară, că terasele se vor putea redeschide pe 1 iunie, iar peste două săptămâni, pe 15 iunie, ar urma să fie deschise plajele, dar și restaurantele.

„Noi evaluăm măsurile, dacă aceste măsuri au avut efectul scontat, sunt în discuție și pregătim măsuri după 1 iunie. Dacă merge bine, putem deschide la 1 iunie terasele, la 15 iunie restaurantele, plajele”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24. 

Nelu Tătaru: Dacă merge bine, de la 15 iunie putem deschide plajele.Este o vară de încercare

Ministrul Sănătății a avertizat că pandemia de coronavirus n-a trecut și în cazul în care se vor semnala creșterea cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19, se va reveni la măsurile de restricție.

”Dacă se observă creșteri ale cazurilor, ne putem întoarce la măsurile de la început”, a precizat Nelu Tătaru. În acest moment, conform ministrului Sănătății, ”suntem pe o pantă descendentă a acestei curbe”.

De aștfel, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a explicat că efectul primelor zile de după încheierea stării de urgență îl vom vedea joi, când e posibil ca numărul de infecții să crească semnificativ. Ministrul atrage atenția asupra libertății forțate și asupra aglomerațiilor, amintind că virusul are și o cale de transmitere aerogenă. Tătaru a explicat că riscul adunărilor de oameni este să genereze „microfocare” de infecție.

Suntem pe o pantă descendentă a infectării, anunță Nelu Tătaru care speră că libertatea și spațiile în care au fost aglomerații să nu se transforme în microfocare:

„Suntem pe o pantă descendentă a acestei curbe şi vrem să rămână descendentă, cu un număr din ce în ce mai mic de cazuri noi, cu un număr din ce în ce mai mic de cazuri în Terapie Intensivă. Avem pentru prima dată sub 200 de cazuri în Terapie Intensivă (…). Efectul celor trei zile îl vom vedea de joi încolo, când vom vedea dacă această bucurie exagerată sau senzaţie de libertate exagerată va produce şi efecte”, a explicat Nelu Tătaru la Digi24.

Inchide