Doliu în politică! Candidatul la Primărie a fost răpus de coronavirus

Doliu în politică! Candidatul la Primărie a fost răpus de coronavirus
Doliu în politică! Candidatul la Primărie a fost răpus de coronavirus / Foto: Facebook, arhiva personală, Bogdan Simion
Publicat: 15/09/2020, 12:23
Actualizat: 15/09/2020, 12:25

Doliu în politică! Fondatorul unui cunoscut site de știri, dambovitanews.ro și totodată candidat din partea formațiunii politice PER la funcția de primar al comunei Vulcana Pandele, a murit, marți, la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, după ce a pierdut războiul cu virusul.

Bogdan Simion a fost declarat decedat marți după-amiaza, scrie evz.ro. Acesta avea doar 49 de ani și – după a șasea zi de la internare – starea sa de sănătate a deveni tot mai gravă, atunci când a dezvoltat insuficiență respiratorie severă și a intrat în comă, fiind intubat.

De pe patul de spital, Simion a ținut legătura cu alegătorii săi pe Facebook: „Şi dacă voi muri tot voi câştiga, că nu mă mai pot scoate de pe buletinul de vot”, spunea Simion.

„I s-a administrat Remdesivir”

Și soția acestuia a fost depistată cu noul coronavirus. Bogdan Simion nu avea afecțiuni medicale.

„A fost intubat și ventilat mecanic, a beneficiat de maximum de medicație, i s-a administrat Remdesevir, un medicament foarte bun, i s-a administrat chiar și plasmă cu anticorpi și is-au asociat și trei antibiotice. Am făcut tot ce era omenește posibil pentru a-l salva”, au precizat specialiștii pentru sursa citată.

Politician mort la 43 de ani, după două teste negative pentru COVID-19. Dragoș s-a prăpădit la câteva ore de la externare

Fostul director al Serviciului Județean de Pază Olt, Dragoș Turcitu, a murit sâmbătă, 1 august, la câteva ore de la externare, după ce a fost tratat de coronavirus.

Dragoș Turcitu, din Slatina, a fost internat la Spitalul Județean Slatina din 22 iulie 2020, unde a fost tratat pentru COVID-19, scrie adevărul.ro. Sâmbătă, omul s-a simțit rău, iar la scurt timp a murit.

Conform mărturiei unui prieten al politicianului, Turcitu a ieșit de la baie cu dureri în brațul stâng, cel mai probabil suferind un infarct, care i-a fost fatal.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult