Donald Trump, cenzurat de Facebook și Twitter/ Mesajul președintelui american, plasat în categoria „informațiilor înșelătoare și potențial dăunătoare legate de COVID-19”

Donald Trump, cenzurat de Facebook și Twitter/ Mesajul președintelui american, plasat în categoria „informațiilor înșelătoare și potențial dăunătoare legate de COVID-19”
Donald Trump, fericit că s-a infectat cu coronavirus: “A fost o binecuvântare de la Dumnezeu!” Ce le promite americanilor
Publicat: 06/10/2020, 23:18

Preşedintele SUA, Donald Trump, a scris marţi după-amiază pe rețelele de socializare un mesaj în care compară epidemia de coronavirus cu cea de gripă sezonieră, dând de înțeles că zeci de mii de americani mor de gripă în pofida vaccinării, și că „pentru multe categorii” COVID este mai puțin letal. Mesajul, redactat în contextul în care luni liderul american diagnosticat cu COVID a părăsit spitalul și a făcut o demonstrație „eroică”, fără mască, pentru alegătorii săi, a fost imediat șters de Facebook și notificat cu avertisment de Twitter.

„Vine sezonul de gripă! Mulţi oameni, în fiecare an, uneori peste 100.000 şi în pofida vaccinării, mor de gripă. Închidem ţara pentru asta? Nu, am învăţat să trăim cu ea, la fel cum învăţăm să trăim cu COVID, care pentru multe categorii este mult mai puţin letal”, a transmis Donald Trump pe Twitter.

Preşedintele SUA a fost externat luni seară, dar continuă la Casa Albă tratamentul anticoronavirus

Platforma de microblogging Twitter a ataşat o etichetă de avertizare mesajului postat de Donald Trump, semnalând că poate conţine informaţii eronate.

Twitter a semnalat tweet-ul cu un mesaj care spune că „încalcă regulile Twitter privind răspândirea informațiilor înșelătoare și potențial dăunătoare legate de COVID-19” și a adăugat un link pentru a ajuta utilizatorii să găsească informații mai fiabile despre pandemie.

Dar tweet-ul președintelui nu a fost eliminat deoarece Twitter a spus că „a stabilit că ar putea fi în interesul publicului”.

Facebook a eliminat în totalitate postarea președintelui american Donald Trump

Facebook, care a fost adesea mai ezitant să acționeze în legătură cu dezinformarea președintelui, a eliminat în totalitate postarea, citând politicile sale împotriva dezinformării COVID-19, scrie postul CNBC care notează că în sezonul 2019-2020, aproximativ 22.000 de persoane au murit de gripă în Statele Unite, potrivit datelor Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor.

Statele Unite au cele mai multe cazuri de coronavirus din lume, peste 7,4 milioane. Numărul deceselor a depăşit 210.000 în SUA, potrivit bilanţului Universităţii Johns Hopkins.

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat luni ieșirea din spital, la ora locală 18.30. Acesta le-a transmis cetățenilor să nu se sperie de COVID, în pofida bilanului tragic al pandemiei.

„Voi părăsi spitalul Walter Reed, astăzi, la ora 18.30 (ora locală). Nu vă temeți de COVID. Nu lăsați virusul să vă domine viața. Am dezvoltat, sub administrația mea, o serie de medicamente foarte bune. Mă simt mai bine ca în urmă cu 20 de ani.”

Trump a fost aspru criticat pentru mesajele sale.

„Am văzut un mesaj pe care l-a scris pe Twitter. Spune „Nu lăsați coronavirusul să vă controleze viața”. Să meargă să le spună asta celor 205.000 familii care își plâng morții de Covid”, a răbufnit contracandidatul său la președinția SUA, Joe Biden, la un post de televiziune din Florida, Local 10.

Mai mult, președintele Trump a renunțat pentru scurt timp la mască, reîntors la Casa Albă, pentru a furniza „imagini bune” pentru jurnaliștii prezenți la sosirea sa.

A doua dezbatere prezidențială între cei doi candidați este programată pentru 15 octombrie la Miami.

Peste 4 milioane de americani au votat deja

Cu patru săptămâni înainte de ziua alegerilor, care vor avea loc la 3 noiembrie, peste 4,6 milioane de americani au votat deja, depăşind cu mult numărul înregistrat în aceeaşi perioadă în 2016, conform Elections Project, o sursă de informare care compilează voturile anticipate în SUA.

Schimbarea a fost determinată de o extindere a votului anticipat şi prin corespondenţă în multe state, ca un mijloc sigur de exprimare a opţiunii electorale în timpul pandemiei de coronavirus şi a dorinţei de a decide viitorul politic al lui Trump, a declarat Michael McDonald, de la Universitatea din Florida, care administrează proiectul.

„Nu am mai văzut niciodată un număr atât de mare de persoane care votează anticipat”, a afirmat el.

„Oamenii votează atunci când s-au decis cu cine să o facă şi ştim că mulţi oameni s-au hotărât în urmă cu mult timp şi au deja o părere despre Trump”, a adăugat McDonald.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului