DRAMĂ. Gabriel, un tânăr de 21 de ani, a murit înecat în Italia, sub privirea prietenilor: „Era un înger de copil!”

Redactor:
Gândul
DRAMĂ. Gabriel, un tânăr de 21 de ani, a murit înecat în Italia, sub privirea prietenilor: „Era un înger de copil!”
DRAMĂ. Gabriel, un tânăr de 21 de ani, a murit înecat în Italia, sub privirea prietenilor: „Era un înger de copil!”. Foto: facebook

La doar 21 de ani, Silviu Gabriel Helciug este tânărul român care a murit înecat duminică în apele râului Sesia din Piemonte.

Băiatul locuia din ianuarie la Romagnano Sesia, într-un apartament din via Ministero Caccia, împreună cu un alt băiat român pe nume Robert. Lucra la o firmă din localitate, producătoare de plăci de ipsos, relatează ObservatorNews, potrivit  La Stampa.

Duminică după-amiază, cei doi alături de alți prieteni, s-au hotărât să petreacă câteva momente de relaxare la râul Sesia, în zona Allea Monterosa, aproape de podul feroviar.

Avea 21 de ani și a murit înecat în Italia

După mai multe minute petrecute în apă și înotând alături de prietenii lui, Gabriel a vrut să mai dea o tură, cu puțin înainte de ora 19.00. A intrat în apă însă după câteva clipe a fost văzut agitându-se și cerând ajutor. Prietenul lui, Robert, s-a băgat imediat în apă încercând să ajungă la el. Un alt băiat din grup a făcut același lucru, dar Gabriel a intrat în panică, s-a agitat prea tare și prietenii nu au reușit să-l salveze, scrie La Stampa, citat de ObservatorNews.

Trupul lui Silviu Gabriel Helciug a fost găsit de scafandri în amonte de podul feroviar. A fost dus pe mal, unde medicul legist a confirmat decesul tânărului român.

„Vă mulțumesc la toți că sunteți alături de mine, să știți că mă ajută mult fiindcă așteptarea e prea grea până ajunge acasă! Era un copil cu suflet mare, un înger de copil!”, este mesajul mamei băiatului.

Inchide