DROGURI. Operațiune ca în filme pentru capturarea celui mai mare traficant de heroină din România! Importa en-gros în plină pandemie

DROGURI. Operațiune ca în filme pentru capturarea celui mai mare traficant de heroină din România! Importa en-gros în plină pandemie
Un bulgar a fost prins în timp ce încerca să treacă prin România cu 50 de kilograme de heroină/sursa MEDIAFAX FOTO
Publicat: 17/04/2020, 15:14
Actualizat: 17/04/2020, 15:35

Un bărbat considerat drept cel mai mare traficant de heroină din România a fost prins de polițiștii BCCO București, alături de un lider interlop, membru al grupării Sportivilor, imediat după ce a primit din Turcia un nou transport heroină. Reținerea acestuia s-a făcut după ce, pentru destructurarea grupării, polițiștii au apelat la un șiretlic.

În ciuda stării de urgență și Ordonanțelor Militare care au limitat aproape complet libertatea de mișcare, inclusiv prin închiderea granițelor, pe piața heroinei din România rămăsese un traficant care continua, totuși, să importe droguri din Turcia.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă, este vorba despre Vasile Cimpoieru, zis Cimpoi, un infractor discret, cu multă experiență, ajuns acum la vârsta de 60 de ani. Acesta, spun anchetatorii, își permitea să aducă în țară cantități mari de heroină, în condițiile în care cumpăra en-gros de la traficanții turci la prețuri foarte mici.

Cimpoieru plătea pentru kilogramul de stupefiante, în condiții de criză, 15.000 de euro, în condițiile în care, pe piața internă din România, un kilogram de heroină costă, în această perioadă de criză, numai puțin 45.000 de euro. Și mai mult, după ce lua drogurile, traficantul dubla cantitatea după ce adăuga paracetamol, cofeină și alte substanțe, la care adăuga un pic de cacao.

După ce l-au supravegheat aproape un an întreg, pentru a stabili exact care sunt toate conexiunile sale în lumea drogurilor, polițiștii BCCO au aflat că Cimpoi pregătește un nou import de proporții. Drogurile s-ar fi vândut imediat, mai ales că, din cauza restricțiilor de circulație, piața este aproape goală iar narcomanii intră,pe capete, în sevraj. Ca urmare, spun anchetatorii, acesta își comandase de la furnizorii săi turci 10 kilograme de heroină. Turcii au refuzat, însă, comanda, după ce s-au plâns de condițiile grele generate de epidemia din țara lor. Astfel, după îndelungi negocieri, cantitatea transportului a scăzut, treptat, până când s-a restrâns la numai trei kilograme.

Între timp, polițiștii antidrog din București au descoperit că, pe fir, intrase și Viorel Amet, un interlop cu ștate vechi, apropiat al grupării Sportivilor. Acest Amet avea planuri mari și vroia să-și realizeze propria rețea de distribuție. Până atunci, însă, i-a cerut lui Cimpoieru să-i vândă și lui un kilogram din cele trei care urmau să ajungă în țară. În cele din urmă, cei doi s-au înțeles la prețul de 20.000 de euro, la care s-a adăugat condiția ca Viorel Amet să stea în linia întâi și să fie el cel care se duce la vamă să ia marfa de la curier.

Ce nu știau, însă, cei doi traficanți, era că polițiștii îl identificaseră deja pe cel care urma să aducă stupefiantele. Era vorba despre un șofer din Brașov, care aducea în România un transport de țevi. Iar în interiorul acestor țevi, fuseseră ascunse și pungile cu heroină.

Oprit la Ostrov, înainte să se întâlnească cu Viorel Amet, bărbatul s-a învoit să colaboreze cu polițiștii antidrog și să ducă marfa până la destinație, numai că, în loc de heroină, anchetatorii au pus niște pungi cu făină.

Amet Viorel, a venit să ia drogurile din București, de la Vama Chitila, unde a ajuns însoțit de un alt bărbat, tot traficant de stupefiante.

Aceștia aveau în buzunare 7.730 de euro, 630 de lei, 129 de dolari și 35 de lire sterline, dar au rămas și fără mașină, cu o valoare de piață de aproximativ 20.000 de euro.
Mai mult, aceștia nu ieșiseră din casă oricum, ci cu declarații pe propria răspundere. Amet scrisese că merge „la farmacie”, în timp ce complicele său, Marian Dumitru Stroe a arătat o adeverință de serviciu eliberată în numele viitoarei firme de transport pe care Viorel Amet urma să și-o înființeze pentru a-și putea aduce drogurile.

Toți cei patru bărbați implicați au fost arestați preventiv pentru trafic internațional de droguri de mare risc, constituirea unui grup infracțional organizat” și “fals in declarații.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu