Duhovnicul care își călca enoriașii și ghicea în Evanghelie, interogat la Episcopia Alexandriei după ce a fost șantajat de homosexuali. Declarații uluitoare ale părintelui, care a vorbit despre scenele intime (EXCLUSIV)

Duhovnicul care își călca enoriașii și ghicea în Evanghelie, interogat la Episcopia Alexandriei după ce a fost șantajat de homosexuali. Declarații uluitoare ale părintelui, care a vorbit despre scenele intime (EXCLUSIV)
Părintele Marin Ene nu mai are voie să slujească, în urma unei decizii a Episcopiei Alexandriei și Teleormanului/Sursa/Captură video
Publicat: 12/01/2021, 18:30

Preotul care a plătit unor homosexuali peste 60.000 de euro pentru nu publica, pe internet, filme și fotografii în care era surprins în ipostaze indecente, a fost audiat, marți, la Episcopia Alexandriei și Teleormanului. După ce duhovnicul a explicat superiorilor ce s-a întâmplat, la sfârșitul interogatoriului i s-a interzis, cu desăvârșire, să mai slujească. Măsura nu este definitivă, în condițiile în care ancheta declanșată de preoți este abia la început.

Vestit în toată țara pentru ritualurile sale mai puțin întâlnite, preotul paroh din localitatea Fotăchești, Marin Ene, se află în mijlocul unui scandal sexual uriaș după ce a anunțat autoritățile că este șantajat de mai mulți bărbați.

Potrivit unor surse judiaciare, preotul Marin a mers, la sfârșitul săptămânii trecute, la Secția 24, din București, unde a  spus că este ținta unui șantaj. Părintele a mărturisit că mai mulți bărbați l-ar fi șantajat, iar în decursul a patru luni i-ar fi luat aproximativ 300.000 de lei, adică peste 60.000 de euro.

Acesta ar fi spus că este vorba despre niște filmări compromițătoare, în care apare în compania mai multor bărbați, pe care i-a însoțit într-un sejur pe litoral.

Ca urmare, sub coordonarea unui procuror, anchetatorii au pus la cale un flagrant în urma căruia au reușit să pună mâna pe opt indivizi.

În urma acțiunii polițiștilor, reprezentanții Episcopiei Alexandriei și Teleormanului s-au sesizat la rândul lor, cu privire la motivele pentru care era șantajat părintele Marin și care contravin moralei creștine.

Ca urmare, acesta a fost chemat, marți la Episcopia Alexandriei și Teleormanului, însoțit de avocatul său, pentru a povesti superiorilor ce a scris în plângerea depusă la Poliție.

Surse bisericești au declarat, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, că părintele Marin a povestit că, în această vară s-ar fi înțeles cu un șofer de taxi pe care îl folosea destul de des atunci când avea nevoie să ajungă undeva, să-l ducă la mare.

Părintele a cerut o expertiză tehnică

Șoferul nu ar fi venit singur, ci însoțit și de alți tineri, vechi cunoștințe ale polițiștilor. În timpul scurtei vacanțe, părintele ar fi fost filmat în timp ce întreținrea relații sexuale cu însoțitorii săi, care ar fi început să-l șantajeze.

Întrebat dacă imaginile sunt reale, părintele Marin a explicat că, în mare parte acestea sunt niște trucaje și s-a angajat să dovedească acest lucru prin intermediul unor expertize tehnice. În plus, acesta a deschis, în acest sens, un proces civil împotriva celor care îl șantajau.

Referitor la acest lucru, preoții care au stat de vorbă cu el, l-au întrebat de ce a fost de acord să plătească dacă știa că este vorba despre niște imagini false.

Sursele citate au afirmat că părintele ar explicat că ar fi încercat astfel să evite un scandal care ar fi adus Bisericii mari prejudicii de imagine.

Bătrânul, care este aproape orb și are mari probleme locomotorii, a spus că banii au fost împrumutați, în mare parte, de la un tânăr care își strânsese 500.000 de lei ca să-și cumpere o locuință.

I s-a interzis să mai slujească

În urma discuției cu superiorii de la Episcopia Alexandriei și Teleormanului, părintelui Marin „i s-a interzis în totalitate săvârșitea lucrurilor sfinte până la finalizarea totală a procesului civil”, care se referă la veridicitatea imaginilor. În cazul în care preotul Marin Ene nu va reuși să demonstreze, în instanță, că acestea sunt trucate, va fi caterisit, adica va fi dat afară și nu va mai avea dreptul să slujească niciodată.

Preotul Marin Ene mai avea un an și opt luni până la pensie. Locul acestuia în Parohia Fotăchești a fost luat chiar de către fiul său, Iustin, care a urmat, la rândul său, calea Bisericii.

Părintele Marin era extrem de respectat dar și controversat în lumea credincioșilor, după ce a practicat mai multe metode care au fost considerate de unii adevărate vrăjitorii, după ce i-a călcat în picioare pe unii enoiriași, spunându-le că ritualul acesta ar putea să-i vindece de boli. În plus, părintele obișnuia să și ghicească în Evanghelie.

Pe de altă parte, era și un duvovnic căutat de oameni din toată țara, inclusiv de persoane publice. Una dintre vedetele care a declarat, public, că se destăinuie în fața părintelui Marin a fost Oana Zăvoranu.

Conform Realitatea.net, aceasta a declarat că îl vizitează, în secret, pe părintele Marin de la Videle „Mă împărtășesc și mă spovedesc. Nimeni nu știe când merg eu la biserică. Am un duhovnic, părintele Marian de la Videle, pe care-l respect enorm. Discuția cu acest om și pildele pe care mi le-a dat m-au ajutat enorm”, spunea Oana Zavoranu in 2011.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”