Emma Răducanu, primul mesaj după victoria US Open: „O luăm acasă”

Emma Răducanu, primul mesaj după victoria US Open: „O luăm acasă”
Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA). Foto: Twitter
Publicat: 12/09/2021, 16:26
Actualizat: 12/09/2021, 17:48

Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA) a transmis primul mesaj după victoria US Open. Vedeta de tenis adolescentă a postat pe Twitter imagini cu ea însuși îmbrățișându-și trofeul, în timp ce victoria ei este sărbătorită în Marea Britanie, printre celebrități, vedete ale sportului și Familia Regală.

Emma Răducanu a postat pe Twitter pentru prima dată de când a devenit prima britanică care a câștigat un Grand Slam în 44 de ani, postându-și încântarea de a aduce acasă trofeul US Open.

Adolescenta a învins-o pe Leylah Fernandez, în vârstă de 19 ani, din Canada, câștigând sâmbătă cu 6-4 6-3 la New York.

Victoria ei a fost sărbătorită de mulți din Marea Britanie , cu toată lumea: de la familia regală până la politicieni, sportivi și vedete pop.

Bromley, orașul natal al Emmei Raducanu, începe să petreacă

Orașul natal al Emmei Răducanu, Bromley, a petreecut sâmbătă seară. Fotografiile arată fanii extatici sărind din scaunele lor, când Emma a ieșit în fruntea canadienei Laylah Fernandez cu 6-4, 6-3, pentru o victorie istorică.

p:nth-of-type(2)","sizes":[[8,8]],"hideOnSensitiveArticle":true,"relativePos":"after","additionalClass":"in-article","name":"div-gpt-ad-vip-slot","type":"VIP","bidders":{"ozone":"1420432300"}}" data-gpt-placeholder="" data-response-start="8996.100000000093" data-type="gpt">

Sportiva a început să-și dezvolte jocul la Clubul Parklangley din Beckenham, sud-estul Londrei, de la vârsta de șase ani, și toate privirile erau pe ecran pentru a vedea câștigul Emmei.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, i-a transmis – pe Twitter – un mesaj de felicitare Emmei Răducanu, după ce a câștigat  finala US Open 2021. Chiar dacă i-a greșit numele de familie, scriind „Radacanu”, în loc de „Raducanu”, emoționant a fost gestul său de a pune steagurile celor patru state care au legătură cu viața sportivei cu rădăcini românești (mama ei este de origine chineză, iar tatăl său este român). Ulterior, mai mulți useri i-au atras atenția asupra numelui scris greșit.

Regina Elisabeta a Marii Britanii a felicitat-o pe Emma Răducanu, prin intermediul unui comunicat oficial publicat pe site-ul oficial al Casei Regale, la scurt timp după ce a câștigat finala US Open. De asemenea, sportiva cu origini românești a primit un mesaj de felicitare și din partea prinţului William și a ducesei Kate Middleton.

Emma Răducanu a câștigat finala US Open 2021, sâmbătă noaptea, după ce a învins-o pe Leylah Fernandez cu scorul 6-4, 6-3. Britanica nu a pierdut niciun set tot turneul, ajungând astfel la 10 victorii la rând cu scorul de 2-0 la seturi, la US Open.

CITEȘTE ȘI: Un prezentator britanic a stârnit o controversă la adresa Emmei Răducanu: „Dacă joci în finală, eşti britanică. Dacă eşti chelneriţă, eşti româncă”