Bunica Emmei Răducanu, mărturii despe nepoata sa: „Când vine aici în România, vorbim românește”

Bunica Emmei Răducanu, mărturii despe nepoata sa: „Când vine aici în România, vorbim românește”
Emma Răducanu (FOTO: Facebook.com/usopentennis)
Publicat: 18/09/2021, 08:26

Emma Răducanu (18 ani, numărul 23 mondial) a devenit una dintre cele mai populare jucătoare de tenis din lume, după succesul de la US Open 2021, când venită din calificări a câștigat Grand Slam-ul fără set pierdut.

Sportiva, care reprezintă Marea Britanie, are origini românești. Bunica paternă locuiește undeva în Centrul Bucureștiului și abia așteaptă revederea cu nepoata sa.

Într-un scurt interviu pentru Observator TV, Nina Răducanu a mărturisit că a avut emoții mari pentru Emma și atunci când vine în București, cele două vorbesc în limba română.

”Toată America o să fie cu ochii pe  ea”

Eu sunt un om obişnuit cu munca, cu credinţa şi să nu fac rău nimănui. (…) Am văzut când a intrat şi mi-a făcut emoţie mare şi am zis: „Doamne, toţi ochii o s-o împingă pe ea, toată America o să fie cu ochii pe ea”. Şi m-am uitat la reluare pe urmă, a doua zi. Să nu-i transmit vreo emoţie şi ei!(…) Când vine aici în România, vorbim românesc”, a mărturisit Nina Răducanu.

Și vecinii bunicii îşi amintesc că Emma nu îşi întrerupea pregătirea nici măcar în vacanţele din România.

Avea vreo 12-13 ani. Era cu tatăl său, se ducea la un antrenament de tenis. Se antrena când venea aici”, a declarat un vecin.

Emma a câștigat US Open 2021

Emma Răducanu (18 ani), jucătoarea de tenis cu origini românești (din partea tatălui), a câștigat turneul US Open 2021, fiind la primul titlu de Grand Slam din carieră. Ea a învins-o în finală, sâmbătă noapte, pe canadianca Leylah Annie Fernandez, (19 ani), cu scorul de 6-4, 6-3, după o oră şi 51 de minute de joc.

„Este cea mai frumoasă zi din viața mea”, a fost mesajul jucătoarei, după marea victorie.

În urma acestei partide, Răducanu a ajuns la 10 victorii la rând cu 2-0 la seturi, la US Open. De altfel, tot ea era favorită la casele de pariuri.

De asemenea, ea devine prima jucătoare care câştigă un turneu de Mare Şlem venind din calificări. În urma acestei victorii, a câştigat 2.500.000 de dolari, finalista încasând jumătate din această sumă, și a urcat în TOP 25 WTA.

Britanica Emma Răducanu (locul 150 WTA, înainte de finală) şi canadianca Leylah Annie Fernandez, în vârstă de 19 ani (73 WTA), au jucat finala feminină de la US Open pe Arthur Ashe Stadium din complexul de la Flushing Meadows (New York), notează Mediafax.

În ultimele 17 partide, pentru Răducanu avea 12 pe ciment şi 5 pe iarbă. În schimb, Fernandez a evoluase mai variat în ultimele 20 de dueluri: 13 jocuri pe ciment, 4 pe iarbă şi 3 pe zgură.

Răducanu este a doua jucătoare cu origini româneşti care câştigă la US Open. În 2019, titlul a fost cucerit de canadianca Bianca Andreescu, care are părinţi români.