Eugen Tomac o FELICITĂ pe Maia Sandu pentru organizarea Summitul Comunității Politice Europene în Republica Moldova: „O reușită extraordinară!”

Eugen Tomac o FELICITĂ pe Maia Sandu pentru organizarea Summitul Comunității Politice Europene în Republica Moldova: „O reușită extraordinară!”
Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP
Publicat: 31/05/2023, 19:42

Republica Moldova găzduiește o reuniune politică de proporții istorice, a anunțat miercuri europarlamentarul Eugen Tomac. Summitul Comunității Politice Europene, care se va desfășura joi, 1 iunie, reunește șefii de stat și de guvern din toate statele membre ale UE și alte state din Europa, precum și Președintele Consiliului European și Președinta Comisiei Europene, precizează Tomac.

Europarlamentarul îi transmite felicitări președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru „aceasta reușită extraordinară”. Tomac menționează că faptul că această a doua reuniune se desfășoară dincolo de Prut în Republica Moldova, în „acest context sensibil de război”, reprezintă „cel mai serios semnal pe care Rusia îl primește din partea întregii Europe”.

Mesajul pe care Comunitatea Politică Europeană îl transmite către Kremlin este foarte clar, subliniază liderul PMP: „pe aici nu se trece!”

„Câteva detalii importante despre cea mai mare reuniune politică europeană din acest an ce se va desfășura în R. Moldova

Românii din R. Moldova au reușit ceva fantastic – anume, să aducă împreună toată comunitatea statelor democratice, într-un moment istoric dificil.

Summitul Comunității Politice Europene se va desfășura mâine, 1 iunie, în localitatea Bulboaca din R. Moldova, în incinta Castelului Mimi.
Această inițiativă reunește șefii de stat și de guvern din toate statele membre ale Uniunii Europene și alte state din Europa, precum și Președintele Consiliului European și Președinta Comisiei Europene.
Este mai mult decât binevenită aceasta reuniune, născut la inițiativa Președintelui Macron, pentru că reunește lideri de pe tot continentul european. Faptul că această a doua reuniune se desfășoară dincolo de Prut în R. Moldova, în acest context sensibil de război, reprezintă cel mai serios semnal pe care Rusia îl primește din partea întregii Europe.
Localitatea aleasă se află la doar 20 de km de regiunea separatistă transnistreană, acolo unde trupele lui Putin staționează ilegal din 1992. Mesajul pe care Comunitatea Politică Europeană îl transmite către Kremlin este foarte clar: pe aici nu se trece!

Moscova trebuie să înceteze războiul și să oprească aceasta agresiune pe care a declanșat-o în Europa”, scrie Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Eugen Tomac a menționat statele care vor fi reprezentate de președinți sau prim-miniștri joi, la reuniunea Comunității Politice Europene din R. Moldova, și anume Albania, Andorra, Armenia, Austria, Azerbaijan, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Cehia, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Muntenegru, Olanda, Macedonia de Nord, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, San Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia, Ucraina, Regatul Unit.

„Mai multe detalii găsiți aici: https://www.epcsummit2023.md
De menționat că Televiziunea de Stat a R. Moldova, dar și Televiziunea Română vor transmite mâine în exclusivitate întregul eveniment .
Maia Sandu merită din nou felicitată din plin pentru aceasta reușită extraordinară!
Mâine se va scrie o pagină de istorie importantă pentru poporul român. Rămâne doar să fructificăm aceste oportunități pentru că drumul este unul singur. Uniți în Europa!”, adaugă Tomac,

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Românul cu una dintre cele mai scumpe mașini. Puțini au auzit de acest milionar
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
De ce și-a întrerupt, de fapt, David Popovici studiile universitare, după doar câteva luni de...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l...