Eugen Tomac: ”S-a încheiat oare răscoala în Rusia?”

Eugen Tomac: ”S-a încheiat oare răscoala în Rusia?”
Eugen Tomac, președintele PMP
Publicat: 28/06/2023, 08:00
Actualizat: 28/06/2023, 08:32

După ce fondatorul și liderul grupării de mercenari Wagner – Evgheni Prigojin, supranumit ”Bucătarul lui Putin” – a declanșat o ”revoluție” care a durat doar câteva ore, europarlamentarul Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, s-a întrebat dacă această ”răscoală” s-a încheiat.

Mai mult, Eugen Tomac a punctat și câteva aspecte esențiale după această ”răscoală” în urma căreia Vladimir Putin s-a trezit poziționat ”în cea mai umilitoare situație”.

E clar că s-a negociat ceva, mai notează liderul PMP pe pagina sa de socializare, însă nu se știe exact care au fost termenii unei astfel de negocieri.

”S-a încheiat oare răscoala în Rusia? Este clar că Prigojin l-a pus în cea mai umilitoare situație pe Putin de când acesta a ajuns la Kremlin. Nu știm exact ce s-a negociat, dar situația nu se schimbă fundamental, oricând poate avea loc o lovitură de palat, cu cei din Wagner sau fără.

Prigojin a devenit ținta nr. 1 pentru Putin. În Belarus nu este în siguranță, deși asta speră. După episodul de ieri, se schimbă complet și situația privind războiul. Putin va încerca să-și acopere umilința prin care a trecut, omorând și mai mulți oameni nevinovați”, a notat președintele PMP în mediul online.

”Un tiran speriat că își poate încheia socotelile cu viața după modelul Stalin devine mult mai periculos și mai imprevizibil”

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP

”Vin nori negri dinspre răsărit și trebuie să fim prudenți”

În aceeași postare, europarlamentarul Eugen Tomac avertizează că ”vin nori negri dinspre răsărit”, iar prudența trebuie să fie la ordinea zilei.

Tot ceea ce se întâmplă în Rusia lui Vladimir Putin trebuie urmărit cu foarte mare atenție, chiar dacă pare că situația s-a calmat. Numai că ”răul cel mai mare” abia acum poate începe, consideră liderul PMP.

”În Rusia, începând de ieri, nimeni nu mai este sigur de nimic, se poate oricând declanșa un nou haos cu consecințe dificil de estimat astăzi. Rămâne de văzut ce va comunica public Patrușev, cel care vânează să pună mâna pe putere. Cel mai probabil, în jurul lui se va concentra transferul de autoritate pe care l-a pierdut Putin.

Vin nori negri dinspre răsărit și trebuie să fim prudenți și să urmărim cu multă atenție tot ce se întâmplă de acum încolo, pentru că ziua de 24 iunie a schimbat radical Rusia, chiar dacă pare că situația s-a calmat în interiorul ei. Răul cel mare abia acum poate începe!”, a mai scris europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP.


Citește și:

Fostul ministru Alexandru Petrescu le reîmprospătează memoria lui Nicușor Dan și Clotilde Armand: ”Un oraș civilizat respectă clădirile remarcabile”

Maia Sandu, la 1 an de când Republica Moldova a obținut statut de țară candidată la UE: ”Avem sprijinul țărilor europene, vom deveni un stat european”

ANALIZĂ | Scriitorul Damian Kudryavtsev, deportat de Putin: ”Sancțiunile impuse Rusiei nu sunt suficiente, se va îndrepta și mai mult spre China”

Maia Sandu, după întâlnirea cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă: ”Simțim SPRIJINUL Bucureștiului la fiecare pas în procesul nostru de aderare la UE”

EXCLUSIV | Producția de tehnică militară a intrat ”la apă”? Președintele ASIAA: ”România a primit ordinul să tragă frâna de mână!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Anunț istoric pentru cei care au mașini PE MOTORINĂ. Vestea pe care nu o mai...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Amendă uriașă după o ceartă pe social media