Eurodeputații au cerut capitalelor naționale și Comisiei să reducă finanțarea publică europeană pentru compania 5G Huawei și ZTE, fiind o amenințare la adresa securității în Europa

Eurodeputații au cerut capitalelor naționale și Comisiei să reducă finanțarea publică europeană pentru compania 5G Huawei și ZTE,  fiind o amenințare la adresa securității în Europa
Eurodeputații au cerut capitalelor naționale și Comisiei să reducă finanțarea publică europeană pentru compania 5G Huawei și ZTE, fiind o amenințare la adresa securității în Europa
Publicat: 14/10/2020, 20:31

Un grup de membri proeminenți ai Parlamentului European au ales compania 5G Huawei și ZTE drept companii „cu risc ridicat” care reprezintă o amenințare la adresa securității în Europa, potrivit unei scrisori obținute de POLITICO.

Membrii din cinci grupuri politice au cerut capitalelor naționale și Comisiei să reducă finanțarea publică europeană pentru cele două companii în scrisoare, care a fost trimisă miniștrilor naționali ai telecomunicațiilor și înalților oficiali ai Comisiei UE. Miniștrii telecomunicațiilor se întâlnesc joi pentru o videoconferință informală.

„La fel ca toate companiile chineze, [Huawei și rivalul său chinez mai mic ZTE] sunt obligați conform legislației chineze să respecte regimul autoritar nedemocratic al Chinei. Aceasta include utilizarea rețelelor pentru a-și controla propria populație și pentru a spiona [] guvernele, companiile și cetățenii occidentali, „au scris europarlamentarii.

„Prin urmare, nu există nicio îndoială că Huawei și ZTE sunt furnizori cu„ risc ridicat ”, a căror tehnologie în rețelele 5G din Europa ar constitui o amenințare la adresa securității”, au adăugat aceștia.

Noile norme de securitate 5G ale UE desemnează pe Huawei că având „ risc de securitate ridicat ”

Huawei a negat în mod constant acuzațiile potrivi cărora prezintă un risc de securitate și a respins noțiunea că guvernele l-au desemnat ca un furnizor „cu risc ridicat” în conformitate cu noile norme de securitate 5G ale UE.

O scrisoare a deputaților, printre care si șeful delegației Chinei a Parlamentului Reinhard Bütikofer (verzi)

„Securitatea 5G trebuie promovată prin asigurarea unor soluții de securitate tehnic solide, excluzând furnizorii care se încadrează în categoria„ risc ridicat ”din părțile sensibile ale rețelelor” 

Scrisoarea a fost semnată de peste 40 de membri ai Parlamentului European, inclusiv fostul vicepreședinte al Comisiei Europene, Andrus Ansip (Renew), șeful delegației Chinei a Parlamentului Reinhard Bütikofer (verzi) și alți membri proeminenți ai conservatorului, de centru-dreapta, fracțiuni liberale, social-democratice și verzi.

Semnatarii au solicitat o revizuire a finanțării publice UE și naționale pentru a se asigura că „nici o finanțare europeană, adică banii contribuabililor, nu va acoperi utilizarea tehnologiei de la furnizorii de echipamente de telecomunicații„ cu risc ridicat ”, inclusiv în principalele programe de investiții ale UE în cadrul bugetul pe termen lung al blocului și fondurile de recuperare a pandemiei coronavirusului.

Huawei, angajat în proiecte împreună cu firme europene. Membrii au criticat, de asemenea, eșecul Chinei de a-și deschide piața internă de telecomunicații pentru furnizorii europeni

Huawei a fost angajat în proiecte împreună cu firme europene care primesc finanțare din partea UE pentru inovare. Cu toate acestea, firma a declarat în înregistrarea sa în Registrul de transparență al UE că nu a primit finanțare UE în ultimul exercițiu financiar închis.

Membrii au criticat, de asemenea, eșecul Chinei de a-și deschide piața internă de telecomunicații pentru furnizorii europeni Ericsson și Nokia, spunând că „există, de asemenea, o lipsă flagrantă de reciprocitate între UE și China în accesul pe piață al furnizorilor 5G”.

Aceștia au spus că UE ar trebui să convină asupra unui proiect de instrument internațional de achiziții publice care să închidă achizițiile publice pentru companiile din țări terțe care restricționează accesul pe piață al firmelor europene.

Membrii au cerut, de asemenea, capitalelor naționale să efectueze o „evaluare și clasificare comună a furnizorilor„ cu risc ridicat ”, ceea ce ar însemna că țările trebuie să convină asupra unei etichete comune pentru furnizorii Huawei și ZTE.

Anul acesta, Comisia a lansat o „cutie de instrumente” prin care solicită țărilor să își reducă dependența de kitul chinezesc pentru rețelele 5G, inclusiv blocarea „furnizorilor cu risc ridicat” de a furniza echipamente pentru părțile sensibile ale rețelelor de telecomunicații de generația următoare.

„Securitatea 5G trebuie promovată asigurând soluții de securitate tehnic solide, excluzând furnizorii care se încadrează în categoria„ risc ridicat ”din părțile sensibile ale rețelelor și, pe termen mediu și lung, menținând cunoștințele și capacitățile europene în ordine pentru a evita dependența excesivă sau dependența de furnizorii „cu risc ridicat”, au scris deputații europeni.

Un nou transfer de TOP la CFR Cluj. Şefii campioanei României îi îndeplinesc toate dorinţele...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
FOTO. Mihaela Rădulescu, apariție interzisă! O rochie transparentă, prin care s-a văzut prea mult
Alimentul care scade temperatura corporală. 10 mâncăruri pentru caniculă
Andreea Marin ARUNCĂ BOMBA! Vedeta, însărcinată? ‘Vom avea şi un copil!’
Motivul pentru care Ilie Năstase o sfătuiește pe Simona Halep să nu rateze Wimbledonul |...
E oficial! De când vor fi MAJORATE ALOCAŢIILE pentru copii. Câţi bani vor lua micuţii
Energia electrică a atins cel mai mare preţ înregistrat vreodată pe piaţa spot din România
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Anthony Fauci trage un semnal de alarmă: Cine este mai predispus să se infecteze cu...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
O RACHETĂ de mari dimensiuni a fost descoperită pe un câmp. Din ea iese ceva...
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
Euro 2020. Cum se răzbună Germania pe UEFA după ce forul european a interzis iluminarea...
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Ultima oră: Celebrul om de afaceri S-A SINUCIS... Primele informații
Lovitură pentru cei vaccinați cu ambele doze de PFIZER! Boala cumplită care poata apărea ca...
Are CANCER! Încă o dramă în lumea muzicală. ”E nașpa și sunt speriat. Vă iubesc...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este prima femeie din clubul miliardarilor din ţara noastră. Ea a construit de la...