EVZ și Capital cer public Consiliului Național al Audiovizualului să se sesizeze în cazul Realității Plus

EVZ și Capital cer public Consiliului Național al Audiovizualului să se sesizeze în cazul Realității Plus
Publicat: 10/07/2023, 18:00
Actualizat: 11/07/2023, 12:19

Dan Andronic, patronul Evenimentul Zilei şi Capital, a făcut în ultima perioadă subiectul unor dezbateri la Realitatea Plus. Ultima emisiune în prime-time care l-a vizat pe Dan Andronic a avut-o protagonistă pe Alexandra Păcuraru, fiica patronului de la Realitatea Plus. Mai exact, în emisiunea de luni seară, aceasta a făcut declarații  legate de aspectele intime ale lui Dan Andronic.

Conducerea și redacțiile „Evenimentul zilei” și „Capital” au reacționat vehement și au decis să ia atitudine față de atacul împotriva lui proprietarului publicațiilor.

Urmare a acestor emisiuni, conducerea și jurnaliștii din redacțiile Evenimentul zilei și Capital au cerut public Consiliului Național al Audiovizualului să se sesizeze și ”să aplice legea” în cazul Realitatea Plus și a postului de radio Gold FM.

„Conducerea şi jurnaliştii din redacţiile Evenimentul zilei şi Capital cer public Consiliului Naţional al Audiovizualului să se sesizeze, să aplice legea în cazul Realitatea Plus şi a postului de radio Gold FM, având încredere în instanţele de judecată care vor tranşa acest litigiu comercial, în baza unor documente, nu a unor minciuni şi calomnii difuzate public”, se arată în comunicatul EVZ și Capital.

Dan Andronic este posesorul a 90% din acțiunile Editurii Evenimentul și Capital

„Reamintim  totodată că sâmbătă seara, postul tv Realitatea Plus, deținut de Maricel Păcuraru, a organizat un linșaj mediatic la adresa directorului general al trustului Evenimentul zilei și Capital (EEC), Dan Andronic.

Realizatorii acelei emisiuni au pregătit din timp scenariul denigrator, la care au fost invitați să participe Cosmin Gușă, partenerul lui Maricel Păcuraru, Gheorghe Piperea, avocatul lui Maricel Păcuraru în dosarele civile în care e implicat și Marian Vanghelie, partener de afaceri cu Maricel Păcuraru.

S-au folosit texte calomnioase despre Dan Andronic și s-a insistat pe ideea că titlurile celor două branduri nu ar aparține acestuia. Un neadevăr care a fost susținut de Maricel Păcuraru încă de acum un an, când a susținut, în mod fals, că a cumpărat o creanță.

Dan Andronic este posesorul a 90% din acțiunile Editurii Evenimentul și Capital și, de peste 11 ani, asigură buna apariție a publicațiilor Evenimentul zilei și Capital. Fără datorii la stat, fără falimente mascate, așa cum s-a întâmplat în cazul Realitatea TV, post „îngropat” de Cozmin Gușă și Maricel Păcurau”, sunt precizările din comunicatul remis de EVZ și Capital.

„Scopul acestui atac mediatic violent este şantajul. Se încearcă preluarea publicaţiilor Evenimentul zilei şi Capital de către Maricel Păcuraru şi grupul din jurul lui, şi punerea justiţiei sub presiune”, au mai transmis reprezentanţii redacţiilor EVZ şi Capital într-un comunicat publicat duminică.

Cine este Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus

Reamintim că Maricel Păcuraru, patronul a căruie familie care controlează Realitatea Plus și 42,69% din Romprest, a fost condamnat definitiv la 4 ani de detenție cu executare într-un dosar legat de prejudicierea Poștei Române cu aproape 3 milioane de euro, în noiembrie 2014.

„Maricel Păcuraru, posesorul unui vast cazier penal și eliberat recent din pușcărie după câțiva ani efectuați, a început acțiunea de denigrare împotriva lui Dan Andronic, proprietarul majoritar al trustului EEC, deoarece există un litigiu comercial.

Un proces între acționari, av. Gheorghe Piperea reprezentând partea adversă, pe care vrea să-l rezolve și prin metode dolosive și ilegale. Intenția este clară, fiind dovedită și prin faptul că toate calomniile difuzate în emisiunea de sâmbătă seară au fost propagate, simultan, pe mai multe site-uri administrate de Realitatea Plus și de Cosmin Gușă, cunoscut pentru atitudinea sa rusofilă”, se mai arată în precizările EVZ.

Alexandra Păcuraru, declarații halucinante despre patronul Evz și Capital

”Mă cunoașteți, nu sunt consumatoare de cancan, de picanterii, nu mă intereseză intimitatea altora, dar nu pot să nu vă spun că Dan Andronic este foarte mic, rușinos de mic. Și ca să se răzbune că nu poate să fie bărbat, că nu are cu ce să fie bărbat, a combinat femeile altora. A spart case. La unele a ținut, la altele nu. Portofelul a ținut, căci cu ce altceva poți compensa lipsa bărbăției”, a spus Alexandra Păcuraru în emisiunea de la Realitatea Plus.

Andronic, replică pe facebook pentru fiica patronului Realitatea Plus

În replică, Dan Andronic a scris pe o rețea de socializare că ”fata lui Tata a vorbit. Și a spus ce știa mai bine, ce a învățat ea la școala de jurnalism Păcuraru & Gușă. Ceva scârbos, cu tentă sexuală. A aflat că am p… mică. Rușinos de mică. De fapt, nici nu pare să existe…

Poate că de aici vine faptul că nu vreau să cedez EVZ unui grup de presiune și șantaj (…) Un post de televiziune transformat într-o bâtă, numai bună să-i amenințe, șantajeze, înspăimânte pe toți cei care nu cedează dorințelor Clanului Păcuraru. Așa au procedat în cazul Romprest, așa au acționat în cazul B1 TV, așa fac acum, cu EVZ”, a punctat patronul EVZ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Ies la lumină noi detalii în cazul fetiței și bătrânei din Călărași, care ar fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Cătălin Bordea, șocat de femei: Mi-a ajuns
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb