Folosește sau nu Putin, care ar fi „muribund”, DUBLURI? Inteligența artificială din Japonia a dat răspunsul

Folosește sau nu Putin, care ar fi „muribund”, DUBLURI? Inteligența artificială din Japonia a dat răspunsul
Publicat: 19/10/2023, 17:16
Actualizat: 19/10/2023, 17:34

Suspiciunea că liderul rus, Vladimir Putin, folosește sosii nu este o noutate în presa internațională, dar acum a apărut confirmarea unei analize realizate de un program japonez de Inteligență Artificială (AI). Evaluările bazate pe recunoașterea facială, compararea vocii și mișcările corpului indică faptul că există mai multe dubluri ale lui Putin.

Se sugerează chiar că el ar folosi două sosii de mulți ani care au îmbătrânit  cu președintele în vârstă de 71 de ani. Analiza AI vine imediat după ce dictatorul de la Kremlin și-a încheiat călătoria din China, unde ar fi discutat despre o alianță împotriva Occidentului, relatează The Sun. Putin a fost filmat în China în timp ce era însoțit de ofițeri care îi cărau așa-numita „valiză nucleară”, care poate fi folosită pentru a autoriza lansarea unui atac nuclear, potrivit Reuters. După întâlnirea cu președintele chinez Xi Jinping la Beijing, Putin a fost surprins îndreptându-se spre o altă întâlnire, înconjurat de agenți de securitate, în urma lui mergând doi ofițeri de marină ruși, fiecare ducând câte o servietă.

Afirmațiile conform cărora Putin folosește sosii sau duble corporale nu sunt noi și au fost anterior respinse de Kremlin.

Cel puțin două dubluri ale lui Putin au fost văzute la diferite evenimente

Dar un raport pentru marea rețea de televiziune japoneză TBS arată că cel puțin două dubluri ale lui Putin au fost văzute la diferite evenimente. Rețeaua susține că adevăratul Putin a fost anul acesta parada anuală de Ziua Victoriei din Piața Roșie, pe 9 mai.

Dar tehnologia sofisticată de recunoaștere facială a constatat că acel Putin care a inspectat Podul Crimeei în urmă cu zece luni, a fost doar o potrivire de 53% cu Putin filmat în Piața Roșie.

„Experții în recunoașterea feței s-ar referi la asta ca „nepotrivire” în majoritatea cazurilor, ceea ce ne conduce la presupunerea că aceasta poate fi o dublură”, a spus comentariul.

Încă o apariție a lui Putin – pe frontul de război din Mariupol ocupat în martie – arată doar o suprapunere de 40% a rezultatelor softului de recunoaștere facială cu Putin văzut în Piața Roșie, spune analiza.

O altă constatare uimitoare este că există doar o asemănare cu recunoașterea facială de 18% între Putin de pe Podul Crimeei și Putin din Mariupol.

„Analiza experților în recunoașterea facială AI afișează în mod clar probabilitatea ridicată a cel puțin două sosii”, a concluzionat raportul.

Analiza vocii confirmă existența mai multor dubluri

Emisiunea a efectuat, de asemenea, analize vocale la Institutul Japoniei de Laborator de Comunicații Audio, care lucrează îndeaproape cu poliția în investigațiile penale.

Această analiză a fost utilizată pentru biometria vocii sale concentrată pe cuvântul „spasibo” – sau „mulțumesc” – rostit de Vlad în diferite ocazii.

Putin care s-a adresat Forumului Uniunii Economice Eurasiatice desfășurat în mai – presupus a fi adevăratul dictator – s-a dovedit a fi diferit de alte trei apariții ale lui Putin. Analiza TV a concluzionat că vocea președintelui a fost diferită la forum față de alte exemple ale lui Putin la diferite apariții.

„În afară de diferența de a pronunța sunetul „s”, există un decalaj remarcabil în a pronunța „pa” și „si consecutiv”, a spus raportul.

Au fost prezentate grafice ale analizei vocii subliniind diferențele de accent.

Expertul Mutsutoshi Muraoka a spus: „Există o diferență în condițiile de înregistrare, precum și în exprimare așa cum este, dar totuși este extrem de rar să existe diferențe atât de puternice”.

„Trebuie să spunem în acest moment că posibilitatea ca aceste două voci să aparțină unor oameni diferiți este mare”, a continuat el.

În timp ce vocile sunt superficial similare, graficele de analiză arată că sunt total diferite.

Acest lucru sugerează că o dublură a fost folosit la concertul de sprijin militar din februarie și la vizita la Mariupol din martie, când a fost prezentă aceeași dublură.

Programul AI a sugerat că acest obicei este „riscant” – făcându-l vulnerabil pe Putin la a fi văzut ca fiind fals. Totuși, programul sugera că ar fi putut fi folosită o dublă din cauza riscului de asasinare asociat cu războiul din Ucraina.

Analiza mișcării corpului folosind cele mai recente tehnici AI duce, de asemenea, la concluzia că Putin folosește dubluri, a sugerat analiza japoneză.

S-a făcut o analiză a întâlnirilor anterioare ale lui Putin cu liderul chinez Xi Jinping și a discuțiilor sale cu liderul din Belarus, Alexander Lukașenko – când a existat o potrivire de 94% dintre acestea fiind același Putin.

„Îl vedem pe Putin însuși mergând cu Xi Jinping și pe el mergând în timpul Paradei Navale de la Sankt Petersburg din iulie anul trecut. Am folosit cea mai nouă analiză IA pentru a compara două videoclipuri care au comparat mersul pe jos și s-au potrivit la 86%”, au spus analiștii.

Sursa FOTO: Profimedia, The Sun

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal...
Prințul William și Kate Middleton, probleme în căsnicie. Decizia luată de viitorul rege al Marii...
Mara Bănică, transformată TOTAL după ultimele operații estetice. Fanii abia o recunosc
Un val de frig ameninţă România. Zonele în care temperaturile au coborât deja aproape de...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Ce gest a făcut Nemo după ce a câștigat Eurovision! Reacția lui Dan Negru vizavi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
O simplă modificare a unei mese poate aduce beneficii pacienţilor cu afecţiuni hepatice
Ce nu face NICIODATĂ cu BANII cel mai TARE economist al lumii?
Regulile pentru proprietarii de apartamente se schimbă complet. Legea va fi total obligatorie
Oana Zăvoranu a luat foc. Scoasă din minți de proces
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Reacţia dură a purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, faţă de câştigătorul Eurovision: "Victoria...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Grecia aduce mii de egipteni pentru muncile agricole