Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, răspunde acuzațiilor și arată cu degetul spre premier: „Am solicitat sprijin. Auditul este foarte bine să fie făcut”

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, răspunde acuzațiilor și arată cu degetul spre premier: Am solicitat sprijin. Auditul este foarte bine să fie făcut
Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, actual prim-vicepreședintele PSD (FOTO: Facebook)
Publicat: 29/10/2020, 21:25
Actualizat: 29/10/2020, 21:26

Gabriela Firea a răspuns acuzațiilor legate de criză financiară de la Primăria Capitalei, făcute în această seară de actualul Primar general al Capitalei, Nicușor Dan. Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, fost primar general, a declarat joi că este foarte bine că se va face un audit la Primăria Capitalei, anunţat de premierul Ludovic Orban, menţionând că nu se va descoperi altceva decât că este adevărat

Fostul edil spune că nu este o noutate, vină pentru ignoranța fiind a premierului, Ludovic Orban.

„Situaţia financiară este dificilă la Primăria Capitalei şi nu este o noutate. Înseamnă că, din păcate, domnul Orban nu a vrut să mă creadă pe cuvânt.”

„Nu au putut fi achitate toate facturile, am rămas cu multe datorii, am solicitat sprijin”

Gabriela Firea susține că a sesizat în numeroase rânduri Guvernului Orban problemele financiare cu care se confruntă PMB, dar nu s-a luat nicio măsură și nu a primit sprijin.

„Situaţia financiară este dificilă la Primăria Capitalei şi nu este o noutate. Înseamnă că, din păcate, domnul Orban nu a vrut să mă creadă pe cuvânt. I-am trimis, şi mai am copiile, foarte multe adrese oficiale şi i-am solicitat şi audienţă oficială în care i-am explicat că, din cauza faptului că Primăria Capitalei nu mai are dreptul prin lege să încaseze taxe şi impozite locale şi singura sumă pe care o primeşte lunar este cea din cota de impozitul pe venit aferentă lunii respective.

Pentru că Ministerul de Finanţe de 2 ani de zile ne-a micşorat această cotă şi nu au putut fi achitate toate facturile, am rămas cu multe datorii, am solicitat sprijin măcar în sensul aprobării unui împrumut din trezorerie pentru a avea dobânda mai mică sau de pe piaţa bancară privată, lucru care nu s-a acordat”, a declarat Gabriela Firea, joi la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD.

Gabriela Firea:  „Auditul este foarte bine să fie făcut. Vor afla că ceea ce am spus eu în toţi aceşti ani este adevărat”

„Eu nu am ţinut ascuns acest lucru, şi anume situaţia dificilă din punct de vedere financiar a Primăriei Capitalei. Am spus, de asemenea, că avem conturile blocate din cauza unei situaţii create acum 16 ani, când primar era altcineva, şi nu mi se poate imputa mie acea decizie. Aşa cum spuneam şi acum, contul este blocat şi l-am avut blocat şi în perioada de campanie de către avocaţii domnului Costică Constanda.

Domniile lor ţin la secret bugetul pe anul viitor, dar eu nu am ţinut la secret situaţia reală financiară a Primăriei Capitalei. Prin urmare, auditul este foarte bine să fie făcut. Noi am avut anual mai multe controale, audituri din partea Curţii de Conturi, din partea inspecţiei fiscale a Ministerului de Finanţe, nu am dus lipsă de control. Dacă se doresc în plus, este foarte bine. Vor afla că ceea ce am spus eu în toţi aceşti ani este adevărat. Altceva nu vor descoperi”, a mai spus Firea.

Premierul României a vorbit despre un audit făcut judicios la Primăria Capitalei și i-a cerut lui Nicușor Dan să se ocupe de această acțiune.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a susținut joi seară, 29 octombrie, declarații de presă la sediul Primăriei Municipiului București, după învestirea în funcție

Edilul Capitalei a anunțat primele observații după prima zi în instituție, declarând că Primăria Capitalei are 6.000 de litigii, instituția respectivă și cele din subordine având datorii de 3 miliarde de lei și propriei în valoare de 70 de milioane de lei pe conturi.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a susținut joi seară, 29 octombrie, declarații de presă la sediul Primăriei Municipiului București, după învestirea în funcție.

Edilul Capitalei a anunțat primele observații după prima zi în instituție, declarând că Primăria Capitalei are 6.000 de litigii, instituția respectivă și cele din subordine având datorii de 3 miliarde de lei și propriei în valoare de 70 de milioane de lei pe conturi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...