Nicușor Dan, după preluarea mandatului de primar al Capitalei: ”Există popriri de 70 de milioane de lei pe conturi ale Primăriei”

Redactor:
Florentina Dinu
Nicușor Dan, după preluarea mandatului de primar al Capitalei: ”Există popriri de 70 de milioane de lei pe conturi ale Primăriei”
Nicușor Dan: „Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă” / Sursă Foto: Captură Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a susținut joi seară, 29 octombrie, declarații de presă la sediul Primăriei Municipiului București, după învestirea în funcție.

Edilul Capitalei a anunțat primele observații după prima zi în instituțiedeclarând  Primăria Capitalei are 6.000 de litigii, instituția respectivă și cele din subordine având datorii de 3 miliarde de lei și propriei în valoare de 70 de milioane de lei pe conturi.

Primarul general al Capitalei:

“Am avut o evaluare preliminară, care va continua mâine, a situației financiare a Primăriei și a instituțiilor din subordine și am avut o discuție foarte aplicată cu toate persoanele implicate pe chestiunea coronavirusului.

Mâine avem o discuție tehnică pesistemul de termoficare unde vor fi și persoane din ELCEN, discuție pe resurse umane și pe companiile municipale și situația lor managerială și financiară.
Primăria are 6.000 de litigii, ceea ce înseamnă că ceva nu funcționează, dacă oameni și instituții trebuie să meargă în instanță.

O să avem o repartizare pe cazuri, pe tipuri de litigii.

Am remarcat o uriașă întârziere pe chestiunea proprietății, în linii mari suntem la jumătatea drumului pe dosarele de retrocedare pe care Primăria Capitalei le are în gestiune.

În linii, mari, Primăria și instituțiile din subordine, mai puțin companiile, au datorii curente de 3 miliarde de lei. Estimarea de buget pentru 2020 este de 4 miliarde de lei, adică venituri și cheltuieli. Datoriile companiilor le vom vedea mâine.

Există popriri de 70 de milioane de lei pe conturi ale Primăriei”, a declarat Nicușor Dan.

În ceea ce privește situația spitalelor și testarea, edilul Capitalei spune că există disponibilitate din partea unităților de sănătate.

”Am avut o discuție la care am invitat reprezentanții din Ministerul Sănătății, DSU, DSP, ai Poliției Națioanale, Locale, Jandarmeriei, Ambulanței, ASSMB, ai Direcției de Asistență Socială. Multe dintre aceste instituții nu au colaborat între ele, mă voi asigura că vor colabora de acum. Am abordat situația spitalelor, SMURD-ului. Am abordat chestiunea testării, ce se poate face și ce este necesar să facem în săptămânile următoare, către ce categorii de oameni ne vom duce cu testarea. Am discutat despre locurile unde încălcarea regulilor este cea mai frecventă și unde putem să intervenim”, susține actualul edil.

”Există disponibilitate de spitale care să fie alocate pentru coronavirus. Restricțiile care au fost impuse au avut scopul de a limita răspândirea bolii. Eu mi-am preluat mandatul azi” , a declarat Nicușor Dan.

Primăria Capitalei susţinea luna trecută că datoriile pe care municipalitatea le are faţă de familia Constanda sunt generate de decizii vechi de 16 ani ale foştilor primari. Totodată, reprezentanţii instituţiei arată că un consilier general USR are de primit, prin familia sa, 7 milioane de euro de la Constanda, fapt recunoscut public.

Fostul primar general, Gabriela Firea, a transmis, pe 3 august, o scrisoare către autorități: președinte, premier, ministru de Finanțe și șefii Parlamentului. Firea a explicat situaţia financiară dificilă a Primăriei Capitalei, generată de datoria de 115 milioane de euro către familia Constanda.

În scrisoare, Firea explică faptul că, deşi s-au luat ”toate măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare” şi s-au făcut plăţi eşalonate de aproximativ 17 milioane euro, conturile Primăriei vor fi poprite de Constanda.

Prima mare lovitură încercată de CFR Cluj după plecarea lui Dan Petrescu. Mutarea care a...
Ce fetiș pervers are Bendeac în pat! Ce le pune pe iubitele lui să îi...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
Anunţ dezastruos pentru Simona Halep! Cum pierde 700.000 de dolari dintr-un foc
A jurat că nu-i mai trebuie bărbați însurați. Pedeapsa în stil MAFIOT a unei soții...
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
Alegeri parlamentare 2020. Mărturia unui român din Londra care a vrut să voteze: „E bătaie...
Restricțiile de Sărbători, anunțate oficial! De Crăciun și de Revelion e INTERZISĂ deplasarea
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
SUPERB! Ce are Lidl România NOU în magazinele sale! Toți clienții trebuie să știe asta...
Apariție IREALĂ în Caraș-Severin! 'Unicornul' care a fost văzut în România VIDEO
Felicitări de Moș Nicolae 2020// Mesaje și SMS-uri speciale. Odată cu Sfântul Nicolae începe cea...
Simptomele neașteptate care anunță o formă lungă de COVID-19. Semnele timpurii ale bolii
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este femeia care îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis aproape peste tot
Elena Merișoreanu își răsfață nepoții la mixim! Cu ce cadouri i-a întâmpinat artista: ”Ei vor...
Inchide