FOTBAL. LPF, ședință cu cluburile din Liga 1 / Soarta jucătorilor infectați cu Covid-19 și revenirea spectatorilor pe stadioane, printre subiectele dezbătute

FOTBAL. LPF, ședință cu cluburile din Liga 1 / Soarta jucătorilor infectați cu Covid-19 și revenirea spectatorilor pe stadioane, printre subiectele dezbătute
Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Răzvan Burleanu (FOTO: Mediafax Foto)
Publicat: 04/07/2020, 23:46
Actualizat: 04/07/2020, 23:48

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a convocat cluburile şi reprezentanţii direcţiilor de sănătate şi ai Guvernului la discuţii, săptămâna viitoare. Printre altele, se doreşte definirea unei proceduri standard în Liga 1.

Regulile impuse de autorităţi au devenit mult mai permisive în ultima perioadă. În cazul Petrolului, cinci jucători şi un membru al staff-ului au fost testaţi pozitiv, dar n-a mai fost nevoie de internare, deoarece aceştia erau asimptomatici.

„Tocmai de aceea vrem să definim o procedură standard. Dacă avem un pozitiv, acesta se izolează. Restul jucătorilor se retestează, iar cei negativi merg mai departe. Cam aşa este procedura şi în Germania”, a declarat secretarul general al LPF, Justin Ştefan, pentru Mediafax.

La şedinţa programată săptămâna viitoare, se va aduce în discuţie şi problema prezenţei spectatorilor la meciurile de fotbal.

Specialiștii susțin că, pe stadioane, riscul de infectare cu noul coronavirus este teoretic mult mai mic, dacă spectatorii vor respecta măsurile de distanţare socială.

VEȘTI BUNE! Restaurantele s-ar putea redeschide pe 9 iulie

Din 9 iulie, în România s-ar putea redeschide restaurantele, în timp ce terasele şi-au început deja activitatea, de pe 1 iunie.

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai industriei HORECA s-au întâlnit joi, 2 iulie, şi au stabilit constituirea unui grup de lucru care va stabili regulile de protecţie sanitară care vor trebui respectate după redeschiderea restaurantelor.

Probabil, după anunţul oficial în legătură cu deschiderea restaurantelor, va fi transmis şi setul de reguli de respectat.

Deşi mulţi aşteptau de câteva săptămâni redeschiderea restaurantelor, acest lucru a fost amânat. În prezent, se poate merge doar la terasă.

Acestea au fost deschise, din data de 1 iunie, cu condiţia respectării unor reguli stricte de către proprietari.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase