VESTE. Cel mai așteptat anunț al anului 2020! Este oficial! Când se redeschid terasele și plajele

Redactor:
Gandul
VESTE. Cel mai așteptat anunț al anului 2020! Este oficial! Când se redeschid terasele și plajele
VESTE. Cel mai așteptat anunț al anului 2020! Este oficial! Când se redeschid terasele plajele / Sursa FOTO: https://transilvaniareporter.ro

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat că începând cu data de 1 iunie vor fi aplicate noi măsuri de relaxare. În acest sens, Tătaru a dat exemplul teraselor, care vor fi redeschise cu condiţia păstrării distanţării fizice între clienți.

„La sfârşitul săptămânii vom avea şi evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare şi vom putea spune şi măsurile de relaxare care vin după 1 iunie”, a precizat Tătaru.

Printre aceste măsuri se numără și una dintre cele mai așteptate de către români: „Putem spune destul de sigur că vom redeschide terasele. Păstrăm aceeaşi distanţare socială, de un metru şi jumătate, şi precauţii pentru locurile comune, cum sunt toaletele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea o vom face la sfârşitul acestei săptămâni. Vor apărea ordine de ministru comune în care vom relata şi zonele care se vor deschide, dar vom avea şi acele măsuri care dau modul de desfăşurare şi funcţionare a acestor activităţi care vor fi relaxate”.

În intervenția sa la televiziunea B1, ministrul Sănătăţii a adăugat că din 15 iunie pot fi redeschise şi plajele, iar din lunile iulie-august românii vor avea „o viaţă cvasi-normală”.

„Dacă lucrurile decurg normal, din 15 iunie ne gândim să deschidem şi plajele. Distanţarea fizică rămâne un principiu de bază, spaţiile comune, suprafeţele comune, igiena rămân principii de bază. Dacă respectăm aceste precauţii, ne putem permite în timp şi alte relaxări”, a precizat Nelu Tătaru.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii a explicat că în spaţiile deschise, cum sunt terasele, nu există obligativitatea măsurării temperaturii clienţilor.

Înaintea lui Nelu Tătaru a vorbit despre același subiect și Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, care a spus că așteaptă un semn de la ministrul Sănătății pentru a permite reluarea activității pe deplin în HoReCa.

Inchide