FOTO. Cum arată lucrările la Pasajul Doamna Ghica din Capitală. Gabriela Firea: „Vom lucra intens pentru a fi gata în această toamnă”

Redactor:
Nicolae Oprea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat, miercuri, care este situația pasajului de la Doamna Ghica și a prezentat mai multe fotografii în acest sens. Potrivit edilului, „lucrările progresează în ritm alert”.

„Lucrările la Pasajul Doamna Ghica progreseaza în ritm alert! Vom lucra intens pentru a fi gata în aceasta toamna. Astfel, se va rezolva problema traficului din aceasta zona. Până acum, au fost realizate lucrări de relocare utilități și au fost efectuate lucrări de instalații pentru a putea devia traficul.

De asemenea, a fost realizat zidul de sprijin adiacent zonei trotuarului și au fost demarate lucrările de sapătura și execuția zidului de sprijin la una dintre rampe”, a precizat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Circulația va fi deviată pe o bretea nouă

Edilul Capitalei mai spune că s-a lucrat și în starea de urgență.

„Este planificată branșarea la rețeaua existentă de termoficare și devierea circulației pe breteaua nouă pentru a putea fi demarate forajele pentru coloanele forate, aferente fundațiilor de la pila 1 si culeea 1.

Lucrarile sunt realizate de colegii nostri de la Trustul de cladiri metropolitane.

Am depus toate eforturile pentru a depăși constrângerile generate de Starea de Urgență și pentru a continua execuția lucrărilor în condiții sigure pentru angajații noștri.

Activitatea pe șantiere se desfășoară în parametri optimi și respectă toate măsurile de siguranță pentru angajați cât și normele igienice și sanitare impuse în această perioadă, în vederea protecției și prevenției răspândirii Covid 19”, a mai precizat Gabriela Firea.

Pasajul va costa 28 de milioane de euro

La începutul anului 2019 au fost aprobați în ședința Consiliului General al Municipiului București indicatorii tehnico-economici pentru Pasajul Doamna Ghica. „În primăvară am semnat contractul pentru proiectare și execuție cu Trustul de Clădiri Metropolitane iar acum am semnat autorizația de construire”.

Proiectarea a durat trei luni și, conform contractului, lucrările se vor finaliza în 12 luni. Costul estimat al lucrărilor este de 28 de milioane de euro, mai spune Firea.

 

Inchide