Francofonie, Antreprenoriat și Leadership, un model de dezvoltare pentru România

Publicat: 22/03/2022, 19:20
Actualizat: 23/03/2022, 12:46

Asociația Femeilor Francofone pentru Inovare, Antreprenoriat și Știință (Asoffias) în parteneriat cu Institutul Francez din Romania, Centre International de Formation et de Recheche Avancées en Physique (CIFRA)/UNESCO, France Alumni România, EDISON – Cluburi și Comunități de Antreprenoriat și Tehnologie, La French Tech România, Patronatul pentru Cercetare și Inovare, Institutul de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară UVT și  Institutul de Științe Spațiale a organizat Conferința „Francofonie, Antreprenoriat și Leadership Francofon în România” în data de 21 martie 2022, la Teatrul Național „I.L.Caragiale” București.

Printre invitații de marcă ai acestui eveniment, moderat de Dr. Tudor Popescu (Președinte de onoare France Alumni Romȃnia și Project Leader EDISON- Cluburi și Comunități de Antreprenoriat și Tehnologie), care au susținut și discursuri care îmbogățesc registrul francofon român regăsim pe: Excelența Sa, Doamna Laurence Auer, Ambasadoare a Franței în Romȃnia, Amira Mihăilescu, Ministru Plenipotențiar, Corespondent național pentru Francofonie, Ministerul Afacerilor Externe, Florin – Sergiu Dobrescu, Secretar de Stat Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Felicia Diaconu expert în cadrul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, Dr. Sabin Stoica, Director CIFRA/UNESCO, Jeremy de France,  Antreprenor/ Cofondator La France TechRomȃnia,  Dr. Tudor Popescu, The Entrepreneurship Academy & Project Leader EDISON- Cluburi și Comunități de Antreprenoriat și Tehnologie, Dr. Ion Sorin Zgură, Director Institutul de Stiințe Spațiale, Dr. Aurelian Gȃlcă, Responsabil Relații Internaționale – Institutul Național pentru Fizica Materialelor, Dr. Sarah Derbali, fost bursier Eugen Ionescu – cercetător post-doctoral al Institutului Național de Fizica Materialelor.

”Când vorbim despre Francofonie, Antreprenoriat și Leadership, atingem un subiect amplu ce se poate transforma într-un veritabil model de dezvoltare pentru România. În această manieră am gândit și organizat acest eveniment emblematic pentru comunitatea francofonă și francofilă din România.

Scopul evenimentului a fost capacitarea și dezvoltarea comunității francofone din mediul științific, universitar, antreprenorial și de business. Prin formatul de antreprenoriat și leadership vrem să scoatem în evidență faptul că Francofonia este un simbol al inovației în sfera economică, socială și culturală. Dezbaterea despre comunitatea francofonă are meritul de a armoniza în spațiul public o serie de teme adiacente imaginarului românesc cu privire la francofonie.

În cadrul Conferinței, participanții au prezentat teme de interes actual, punând accentul pe importanța și relevanța culturii, educației și a cercetării pentru dezvoltarea statelor din întreg arealul francofon. Le mulțumesc tututor participanților la această conferință care reprezintă debutul unei serii de evenimente dedicate comunității francofone și francofile din România”, precizează Dr. Camelia Untescu Blanda, președinte Asoffias.

Un public numeros a dat curs invitației Asoffias, format din mediul științific, universitar, antreprenorial, administrație publică, societate civilă, alături de reprezentanți guvernamentali și ai organizațiilor francofone, dintre care se disting Emilian Imbri, consilier al ministrului Educaţiei Sorin Cîmpeanu și doamna profesor Mihaela Stefan, Inspector Școlar General al ISMB (Inspectoratul Școlar al Muncipiului București).

Organizator: Asociația Femeilor Francofone pentru Inovare, Antreprenoriat și Știință – ASOFFIAS

În parteneriat cu: Institutul Francez din România, Centre International de Formation et de Recherche Avancées en Physique (CIFRA)/UNESCO, France Alumni România, EDISON – Cluburi și Comunități de Antreprenoriat și Tehnologie, La French Tech România, Patronatul pentru Cercetare și Inovare, Institutul de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară UVT și Institutul de Științe Spațiale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu! Lovitură năucitoare: Ajunsese să...
Vlad Pascu rămâne în arest! Decizia luată de Tribunalul Constanța
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Ce au plănuit RUŞII în România. Planul secret al lui Putin, dat în vileag la...
Schimbări radicale în viața lui Adrian Minune. Se pregătește de nunta fiicei sale
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
O nouă specie de furnică, numită după Lord Voldemort din seria Harry Potter