Furtuna a făcut ravagii în Cluj-Napoca. Mai multe sechele aflate în fața unor clădiri au fost doborâte

Furtuna a făcut ravagii în Cluj-Napoca. Mai multe sechele aflate în fața unor clădiri au fost doborâte
Publicat: 28/07/2021, 19:43
Actualizat: 28/07/2021, 19:44

În cursul zilei de miercuri, o furtună puternică a făcut ravagii în Cluj-Napoca. În urma intensificării vântului, mai multe schele aflate în fața unor clădiri în proces de reabilitare din centrul orașului au fost doborâte.

Furtuna a început în jurul orei 15.30 iar în imaginile surprinse se vede cum rafalele puternice de vânt doboară mai multe schele aflate pe un bulevard din centrul orașului.

„Până acum nu au fost înregistrate efecte de amploare ca urmare a fenomenelor meteo:  au fost înregistrate două solicitări pentru îndepărtarea unor elemente din acoperișuri de tablă, pe străzile Alexandru Vaida Voievod și Calea Mănăștur. Un apel pentru degajarea unui stâlp căzut pe strada Izlazului din Florești și unul pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe strada Giordano Bruno din municipiul Cluj-Napoca. Ultima solicitare este pentru evacuarea apei acumulate într-un subsol, situat pe str. Clinicilor din municipiul Cluj-Napoca”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod portocaliu de vreme severă imediată în județul Cluj, valabil între orele 14:00 și 15:30. În Cluj-Napoca ploaia a izbucnit după ora 15.30.

Acestea nu au fost singurele pagube provocate de vremea extremă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de vijelii puternice şi grindină valabilă pe parcursul zilei de miercuri în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Suceava, Neamţ, Bacău, Botoşani, Iaşi şi Vaslui.

Furtuna a făcut prăpăd în Fălticeni, județul Suceava! Șarpanta unui bloc din centru municipiului a fost luată de vijelie și a căzut peste mai multe autoturisme

”Din primele informații nu sunt victime. Intervin pompierii militari pentru dezafectarea și îndepărtarea elementelor de construcție”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.
Mai multe mașini au fost avariate, unele dintre ele fiind parcate, iar altele afându-se în deplasare.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase