GÂNDUL LIVE. Andreea Rusu, Asociația Filia, după afirmațiile lui „Colo”: Acest discurs este deosebit de periculos în România pentru că 55% dintre români consideră că violul este justificat în anumite situații

GÂNDUL LIVE. Andreea Rusu, Asociația Filia, după afirmațiile lui „Colo”: Acest discurs este deosebit de periculos în România pentru că 55% dintre români consideră că violul este justificat în anumite situații
Andreea Rusu, reprezenta Asociației Filia, intervenție la Gândul Live
Publicat: 03/06/2020, 15:11
Actualizat: 03/06/2020, 16:59

Andreea Rusu, de la Asociația Filia, și Alexandru Rădulescu, președintele Asociației Elevilor din București-Ilfov, au comentat, la Gândul Live, apariția în spațiul public a afirmațiilor vlogger-ului „Colo”, care a instigar la violarea minorelor, și asta în contextul unei aprinse dezbateri publice pe tema educației sexuale în școli.

Andreea Rusu, reprezenta Asociației Filia, susținătoare a educației sexuale în școli, a anunțat că organizația a primit numeroase sezizări cu privire la la afirmațiile lui Alexandru Bălan și a depus o plângere penală pe numele lui.

„Am primit sesizări în primul rând din partea urmăritoarelor paginii noastre de Facebook, care s-au simțit șocate de ceea ce au putut să audă, pentru că în primul rând nu e vorba de sex cu o minoră, ci este vorba despre cum e indicat să violăm fete care au 15 – 16 ani, pentru că arată într-un anumit fel sau se îmbracă într-un anumit fel. Or, acest discurs este deosebit de periculos în România pentru că 55% dintre români consideră că violul este justificat în anumite situații”, a precizat Andreea Rusu, de la Asociația Filia, la Gândul Live.

Andreea Rusu: Ni s-a părut atât de grav, încât am decis să facem o plângere la parchet

Alexandru Bălan, cunoscut sub pseudonimul Colo a declanșat un adevărat scandal după ce a făcut mai multe afirmații pe care mulți le-ar cataloga drept instigare la violențăPoliția Capitalei a deschis o anchetă după ce vlogger-ul a povestit concret o experiență sexuala  pe care ar fi avut-o cu o față de 16 ani. „Colo” este urmărit pe youtube de peste 850 000 de persoane.

Într-un videoclip postat pe Youtube.com, cu referire la adolescente, „Colo” spune că unele dintre ele merită „să le dai cu palmele, să le ții cu capul de pereți, să le pui piciorul pe față”.

„Acest domn nu e un băiat și nu e o excepție că unii oameni gândesc așa în România, ci, din contră, face parte din nou, dintr-o majoritate, mai mult de 1 din 2 români cred asta. Ni s-a părut atât de grav, încât am decis să facem o plângere la parchet, l-am acuzat de instigare publică la săvârșirea unor infracțiuni de viol, act sexual cu un minor și agresiune sexuală și, de asemenea, la instigare la ură și discriminare, pentru că discursul lui cu privire la femei este profund discriminator”, a detaliat Andreea Rusu.

„În mod clar, educația sexuală era necesară de foarte mult timp, nu de când ar fi spus Alexandru pe Yotube anumite declarații”, consideră Alexandru Rădulescu, președintele Asociației Elevilor din București-Ilfov, care a subliniat nevoia de specialiști pentru a preda noțiunile în școli.

Aceasta este o temă prezentă miercuri în Legislativ. Președintele USR, Dan Barna, le-a cerut miercuri parlamentarilor PSD și PNL să nu blocheze predarea educației sexuale în școli, prin adoptarea unui articol care modifică legea și prevede introducerea unui acord scris din partea părinților pentru desfășurarea orelor de educație sexuală. Modificarea este susținută de PSD și PNL.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...