Gândul Live. Ion Mînzînă, candidat la președinția CJ Argeș: „Contracandidatul și-a arătat capacitatea managerială când a plasat județul Argeș în topul celor infectate județe cu coronavirus”

Gândul Live. Ion Mînzînă, candidat la președinția CJ Argeș: Contracandidatul și-a arătat capacitatea managerială când a plasat județul Argeș în topul celor infectate județe cu coronavirus
Publicat: 08/09/2020, 14:02
Actualizat: 08/09/2020, 14:29

Ion Mînzînă, vicepreședinte CJ Argeș  a vorbit la Gândul Live despre problemele județului Argeș și soluțiile prezentate în calitate de candidatul PSD la președinția CJ Argeș. Ion Mînzînă a declarat că 73 de localități sunt dotate cu apă curentă, în ultimii patru ani de zile, fiind pregătite școlile pentru a întâmpina elevii. Despre contracandidat, fost prefect de Argeș, candidatul PSD la președinția CJ Argeș, spune că acesta nu are experiență în capacitate managerială, demonstrând acest lucru prin plasarea județului Argeș în topul celor mai infectate cu coronavirus din România.

Ion Mînzînă spune despre Guvern că nu a decontat nici până în prezent cheltuielile realizate în pandemie, peste 1,5 milioane de euro.

„Milioane de euro, mare parte a sumelor nu au fost decontate de către MS”

„Am ieșit din această zona. Au rămas câteva sechele. Numărul celor depistați cu Covid-19 a scăzut în ultimul timp. S-au făcut eforturi mari la nivelul județului Argas. Am avut 5 spitale Covid: Spitalul Județean, Spitalul de la Valea Iașului, Spitalul Leordeni, Spitalul Mioveni și Spitalul Câmpulung. Au fost făcute eforturi financiare foarte mari. Milioane de euro, mare parte a sumelor nu au fost decontate de către MS. La nivelul CJ, fiind un județ atipic, sunt 12 spitale, din care 9 sunt sub autoritatea CJ. Eforturile făcute depășesc 1,5  milioane de euro. Sperăm că ne îndreptăm spre drumul cel bun”.

Ion Mînzînă spune că 73 de localități sunt dotate cu apă curentă, în ultimii patru ani de zile, însă nu deține informații despre situația școlilor la nivel municipal.

„Despre infrastructura școlară, pot spune că în 4 ani de zile, CJ a investit peste 10 milioane de euro, incercand să aducem minimul de confort la nivelul școlilor, ceea ce a însemnat investirea prin 283 de proiecte din 73 de localități, apă curentă, reparație acoperisuri etc., fără să știm că va veni coronavirusul.

O mare parte a școlilor din județul Argeș sunt pregătite să respecte igienă fiecăruia elev.

Un număr foarte mic de școli nu au apă curentă, intervenția CJ a dus la asigurarea întregului sistem de învățământ, însă nu am cunoștințe la nivel de municipii. În mediul rural, am acționat în principal”.

Despre traficul de pe centura Pitești, Ion Minzina spune că nu se află în competență CJ, iar drumurile naționale au problema de a nu fi conectate cu CJ. Despre Transfăgărășan, spune că nu e apreciat de partenerii europeni, din cauza lipsei de dezvoltare

„Problema noastră e legată de drumuri județene. Avem un număr de kilometri făcut-1200 km- va dați seama cu câte probleme ne confruntăm. În ultimii patru ani, 124 de milioane de euro au fost alocați în investițiile drumurilor județene. Suntem campioni în ceea ce priveste operarea cu fonduri europene. Avem în prezent două proiecte: 68 km cu 40 milioane de eruoe, air cu surse proprii încercăm reabilitarea a 100 de km.

Drumurile naționale în județul Argeș au probleme, au o legătură mică cu CJ. Parcă suntem văduviți. Trebuie să luăm în considerare că este cel mai tranzitat județ din România al transportatorilor. Zeci de tiruri pleacă zilnic către toate colțurile Europei.

Transfăgărășan ne da tot timpul dureri de cap. este un drum național. În urmă cu trei anid e zile, aveam discuții cu Guvernul și ni se aducea la cunoștință că nu e apreciat de partenerii europeni, pentru că nu reprezintă o oportunitate pentru dezvoltare. Noi încercăm să investim în obiectivele turistice, dorim să reabilităm Cetatea Poienari, un proiect de 2 milioane de euro, pentru că simbolistica ne-a făcut celebri în toată Europa”.

Despre contracandidat, fost prefect de Argeș, candidatul PSD la președinția CJ Argeș, spune că nu are experiență în capacitate managerială, demonstrând acest lucru prin plasarea județului Argeș în topul celor mai infectate cu coronavirus din România.

„Contracandidatul și-a arătat capacitatea managerială când a dus județul Argeș în topul celor infectate cu coronavirus”

„Eu nu pun problema contracandidatului. Teoreticieni care promit construirea de autostrăzi dar nu știe costul unui km de autostrada, nu prezintă credibilitate. Finalitatea teoriilor populiste nu este cea pe care o dorim. Domnul la care faceți referire nu are experiență necesară. Capacitatea managerială și-a arătat-o când a dus județul Argeș în topul celor infectate cu coronavirus”.

„Județul Argeș a obținut locul 1, într-un clasament neoficial, în regiunea Sud-Muntenia, in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene”

„Trebuie să începem de la construirea unui buget. Obligația noastră este să accesăm fonduri europene.

În perioada 2016-2020, județul Argeș a obținut locul 1, într-un clasament neoficial, în regiunea Sud-Muntenia, in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene. Suma pe care CJ o poate utiliza anual este undeva la 25-28 milioane de euro. Dacă luăm în calcul, că în santate avem în vedere construirea unor secții speciale, programul nostru va fi unul multianual care se va axa pe sănătate, educație, cultură, asistență socială”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Ies la lumină noi detalii în cazul fetiței și bătrânei din Călărași, care ar fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia anunțată de Moscova pe 1 Mai: S-A ÎNCHEIAT
Cum să treci de la falsificat de permise la un garaj de sute de mii...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb