GÂNDUL LIVE. Schimb de replici în urma adoptării proiectului de lege care interzice referirea la identitatea de gen. Deputatul Marius Pașcan (PMP): „Copii ajung să stabilească să fie băieți sau fetițe”/ Senatorul Vlad Alexandrescu (USR): „Proiectul este o mizerie, realizată de parlamentarii care nu mai au nicio identitate”

GÂNDUL LIVE. Schimb de replici în urma adoptării proiectului de lege care interzice referirea la identitatea de gen. Deputatul Marius Pașcan (PMP): „Copii ajung să stabilească să fie băieți sau fetițe”/ Senatorul Vlad Alexandrescu (USR): „Proiectul este o mizerie, realizată de parlamentarii care nu mai au nicio identitate”
Publicat: 18/06/2020, 13:06
Actualizat: 18/06/2020, 18:33

Reacția senatorului, Vlad Alexandrescu, vicepreședinte USR, și  a deputatului Emil-Marius Pașcan, inițiatorul proiectului de lege, au stârnit un schimb de replici acide în ediția emisiunii de astăzi, la Gândul Live, cu privire la adoptarea de către Senat a unui amendament la Legea Educației naționale, prin care sunt intezise în școli, universități, grădinițe și toate spațiile dedicate educației ”activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.

Reacția mai multor profesori universitari este apăsată, mergând de la acuze de ”poliția gândirii” la ”o intruziune de tip medieval în activitatea universităților”.

Principalele schimburi de replici:

Întrebat despre un interviu în care declara că românii vor fi nevoiți să-și ceara scuze pentru ”normalitatea în care trăiesc”, Pașcan spune:

„Această discutie a pornit de la Conventia de la Istanbul și a generat această manifestare transgender. Ajung și copiii să stabilească cum este în trend, să fie băieți sau fetițe. În Statele Unite s-a ajuns la aberația să se declare în fiecare zi un alt gen. Sunt 114 de genuri fluide care sunt acceptate pe această filozofie politically correct”.

Senatorul USR a explicat că proiectul de lege este adus din neo-conservatorisumul trumpist, iar inițiativa legislativă nu este bine formulată.

Senatorul Vlad Alexandrescu, vicepreședinte USR: „Este o problemă adusă din neo-conservatorisumul trumpist”

„Aceasta este o problemă adusă din neo-conservatorisumul trumpist. Nu stiu dacă e cazul să aducem în România unele situații și nu stiu dacă e bine formulată această inițiativă legislativă,

Genul e o categorie creată de sociologi, care cuprinde mai multe reprezentări culturale. Femeile ar trebuie să-și asume un rol, bărbatii altul, iar studiile de gen analizează relațiile de putere între cele două în societate. Este o discutie foarte larga”.

Deputatul PMP a precizat că scopul acestui proiect de lege este acela de a preveni greșelile făcute de alte state.

Deputatul Emil-Marius Pașcan: „Noi încercăm să evităm aceste capcane făcute de alte state” 

„Această fizolofie ”transcender” se promovează în scoli, ca un copil să își aleagă sexul și relativizează  natura umană.

Noi încercăm să evităm aceste capcane făcute de alte state pornite de la politcally correct, asa cum moartea nu ne-o alegem, asa si natura biologica este dată de Dumnezeu.

Lăsați copii să își traiască ingenuitatea, iar când au discernământ să li se transmită informatia”.

Senatorul Alexandrescu a continuat discuția și a spus că PMP mizează pe emoția creată de subiect,însă realitatea este diferită, în contextul în care copii abandonati, sarcinile timpurii sunt într-un număr mare. De asemenea, proiectul de lege nu numai că neagă drepturile fundamentale ale omului, ci și dreptul la educație, la informație, la libera exprimare și libertatea academică, potrivit senatorului.

Senatorul Vlad Alexandrescu, vicepreședinte USR: „Proiectul este  realizat

de parlamantarii PMP, care nu mai au nicio identitate”

„Proiectul este o mizerie, realizat de parlamentarii PMP, care nu mai au nicio identitate. In afară de Pascan si Lungu, toti sunt membrii PSD. În urma acelui referendum ratat de modificare a Constituției, încearcă să suscite câteva frici, legate de copii, o categorie care produce emotie, însă în realitate este o idee foarte conservatoare care se opune educatiei sexuale.

Într-o țară în care copii abandonati, sarcinile timpurii sunt într-un număr mare, realitatea este alta.

Aceasta inventată doctrină  care ar fi bagată cu forța pe gât copiilor este o fantasmă care circulă în mintea unor parlamentari triști că vor pierde orice fel de reprezentivitate.

Este un atac la comunitatea LGBT care au în mintea lor diverse reprezentări, este vorba despre homosexuali, transgenderi, care au dreptul la recunoastere. Nu se poate printr-o simplă lege să li se nege existenta și drepturile.

Neagă dreptul la educație, la informație, la libera exprimare și libertatea academică, pe  care aceasta lege și-a permis să o încalce, prin care masteratele încearca să o facă, anume domeniul identitatea de gen. Această lege este profund neconstituțională și trebuie trimisă acolo unde a venit, la lada de gunoi a istoriei.”

Întrebat despre reacția universităților, deputatul PMP spune că este surprins, pentru ca nu s-a dorit interzicerea discuțiilor de gen.

Deputatul Emil-Marius Pașcan: „Noi nu am interzis discutile despre identitate de gen, doar răspandirea teoriei de gen sau a opiniei identității”

„Am fost surprins negativ în acest sens, pentru că noi nu am interzis discutile despre identitate de gen, doar răspandirea teoriei de gen sau a opiniei identității, în sensul că genul este diferit de conceptul biologic.

Prin extrapolarea acestei ideologi care ajunge în scoală care le transmite că își pot alege genul, sunt 114 de genuri fluide si copii nu au discernământul necesar să stabileasca ce gen au.

Este o miscare a partidului, ne-o asumăm. Noi (PMP) suntem conservatori. Noi susținem că familia traditională se formează din femeie și bărbat, în sens biblic. Vom promova aceste valori.

Uitati-vă la Bulgaria, Curtea Constitutionala a considerat  că acest relativism este un pericol pentru națiune. Mergând pe aceste degenerări, copii sunt astăzi femei, mâine sunt bărbați. În SUA, acest libertinism Trump le-a moderat”.

Senatorul USR a punctat mesajele recente ale deputaților PMP referitoare la comunitatea romă și a comunității homosexuale.

Senatorul Vlad Alexandrescu, vicepreședinte USR: „PMP are, în ultima vreme, mesaje anti-țigănești și anti-homosexuale. Este un partid care își trăiește ultimele zile”

„USR a initiat si a promovat sistematic acest proiecte referitoare la educația sexuală și a întâmpinat opoziție din partea PMP si PNL. (…) Pe de altă parte, Conventia de la Istanbul este baza însăși a nediscriminării dintre femei și barbati, permite o întelegere mai justă a rolului femeii în societate. Este vorba despre o încercare de a menține o relație tradițională în societatea romanească.

Să nu uităm că PMP are, în ultima vreme, mesaje anti-țigănești și anti-homosexuale, un partid care eliberează astfel de mesaje în spațiul public este un partid care își trăiește ultimele zile”.

Deputatul Pașcan a negat acuzațiile aduse de senator.

Deputatul Emil-Marius Pașcan: „Nu am promovat niciodată mesaje anti-tigănești sau împotriva minorităților homosexualilor”

„Nu am promovat niciodată mesaje anti-tigănești sau împotriva minorităților homosexualilor. Mi se pare absurd. În ceea ce privește educația sexuală trebuie dozată în raport cu vârsta. Sa nu ne batem joc de copilarie”. (…)

Senatorul USR, Vlad Alexandrescu, spune că partidul pe care îl reprezintă a promovat constant o agendă a drepturilor fundamentale ale omului, în timp ce celelalte partide politice au promovat o agendă a fricilor iraționale.

Senatorul Vlad Alexandrescu, vicepreședinte USR: „Toate celelate partide au apărat o agendă absurdă a fricilor iraționale”

„USR a promovat consecvent agenda  drepturilor fundamentale ale omului. Toate celelate partide au apărat o agendă absurdă a fricilor iraționale. Domnul Pașcan amestecă copii mici , frica iratională că copii ar putea fi pervetiți. Este o născocire trumpistă. Din păcate, PSD a votat și ei această lege. PNL s-a abținut. Doar USR si minoritățile au votat împotriva. Este o lege neconstitutională care atentează la drepturile fundamentale ale omului”.

Deputatul Emil-Marius Pașcan: „Ne manifestăm ca un partid al interselor naționale”

„Ne manifestăm ca un partid al interselor naționale și transmit colegilor din USR ca atunci cand UDMR sărbătorește uciderea românilor să nu aprobe”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912