GIURGIU. Un copil de 14 ani s-a înecat în Dunăre, în zona localității Gostinu

GIURGIU. Un copil de 14 ani s-a înecat în Dunăre, în zona localității Gostinu
Un copil de 14 ani s-a înecat în Dunăre, miercuri după-amiază, în zona localității Gostinu
Publicat: 24/06/2020, 23:16
Actualizat: 28/06/2020, 16:42

Pomierii din cadrul Detașamentului Giurgiu au intervenit, miercuri după-amiază, pentru căutarea unui copil (aproximativ 14 ani), posibil înecat în Dunăre, după un apel la 112.

La fața locului s-au deplasat imediat o autospecială de primă intervenție și comandă, un echipaj SMURD și autospeciala cu scafandri. De asemenea, în sprijin, a fost prezent și un elicopter SMURD.

Scafandrii au început operațiunile de căutare în zona indicată de cetățenii prezenți la fața locului și, după aproximativ 20 de minute, au găsit copilul.

Acesta a preluat de echipajele medicale, însă, din nefericire, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul declarând decesul.

Trei fetițe s-au înecat la barajul Pârcovaci. Copilele au fost la biserică, înainte de a muri

Trei fetițe s-au înecat, sâmbătă, în barajul Pârcovaci, de lângă localitatea ieșeană Hârlău. Două dintre ele erau surori.

În ziua nenorocirii, copilele se întorceau de la Biserică, acolo unde participau la un concurs de bătut toaca, scrie BZI.ro.

Familiile copiilor care au murit înecați vor primi sprijin de la autorități

Cele trei fetițe înecate Ioana, Sânziana și Petruța, au fost în dimineața aceleiași zile la biserica Pârcovaci, acolo unde participau la un concurs de bătut toaca organizat de biserica din localitate. Preotul de la Parorhia Pârcovaci a ținut să facă o slujbă de pomenire la locul tragediei, mai scrie sursa citată.

TRAGEDIE ÎN CHINA. Opt copii s-au înecat, încercând să se salveze unul pe altul

Opt copii s-au înecat la periferia orașului Chongqing, în sud-vestul Chinei, weekend-ul trecut, după ce unul dintre ei a căzut în râu, iar ceilalţi şapte au încercat să îl ajute.

Micuții se jucau pe lângă barajul Tongjia, pe malurile râului Fu, iar unul dintre ei a alunecat în apă. În acel moment, celilalți au sărit să își ajute prietenul, scrie Agerpres, care citează DPA.

Operaţiunea de salvare a continuat peste noapte, iar până luni dimineață, toate corpurile copiilor au fost scoase din apă. Din păcate, aceștia au fost găsiți fără semne vitale.

Potrivit presei locale, copiii erau elevi de școală elementară și veniseră pe malul apei, la plajă.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase