GUNOAIE. Dosar penal pentru deșeuri medicale aruncate lângă București. Zeci de saci cu seringi și perfuzii au fost găsiți pe câmp

Redactor:
Gândul
GUNOAIE. Dosar penal pentru deșeuri medicale aruncate lângă București. Zeci de saci cu seringi și perfuzii au fost găsiți pe câmp
GUNOAIE. Dosar penal pentru deșeuri medicale aruncate lângă București. Zeci de saci cu seringi, perfuzii și alte echipamente de la spitale au fost găsiți pe câmp. foto: Facebook Garda de Mediu

Polițiștii din județul Ilfov au deschis un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor obligatorii de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, după ce mai mulți saci cu deșeuri medicale au fost găsiți în comuna Dobroești, lângă Capitală.

Comisarii Gărzii de Mediu Ilfov s-au deplasat pe teren în data de 14 mai, în urma unei sesizări telefonice.

Zeci de saci cu seringi, perfuzii și alte echipamente de la spitale au fost găsiți pe câmp

”Pe teren erau abandonate deșeuri medicale, ambalate în saci specifici pe care existau etichete cu numele expeditorului, respectiv câteva spitale aflate pe teritoriul municipiului București, pe unele existând inclusiv data colectării 12.05.2020 , deșeuri constând în seringi, perfuzii și alte deșeuri spitalicești”.

Anunțul Gărzii de Mediu

„In urma unei sesizari telefonice, referitoare la abandonari de deseuri medicale pe un teren aflat pe teritoriul comunei Dobroesti, judetul Ilfov, comisari din cadrul Garzii Nationale de Mediu- Comisariatul Judetean Ilfov s-au deplasat la fata locului in data de 14.05.2020.
Pe teren erau abandonate deseuri medicale, ambalate in saci specifici pe care existau etichete cu numele expeditorului, respectiv cateva spitale aflate pe teritoriul municipiului Bucuresti, pe unele existand inclusiv data colectarii 12.05.2020 , deseuri constand in seringi, perfuzii și alte deșeuri spitalicești.
Avand in vedere ca autorul faptei era necunoscut, comisarii Garzii Nationale de Mediu- Comisariatul Judetean Ilfov au impus UAT Dobroesti ca masura contactarea unui operator autorizat de deseuri medicale in vederea ridicarii si eliminarii acestora conform L211/2011si HG 1061/2008 , masura cu termen 14.05.2020. In urma acestei masuri, deseurile medicale au fost ridicate de catre un operator autorizat,UAT Dobroesti asigurand paza zonei pana in momentul ridicarii acestor deseuri.
Totodata, a fost intocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de către poliţiştii din cadrul IPJ Ilfov-Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase , sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase”, se arata in postarea Garzii Naționale de Mediu.

Inchide