GUNOAIE. Dosar penal pentru deșeuri medicale aruncate lângă București. Zeci de saci cu seringi și perfuzii au fost găsiți pe câmp

Redactor:
Gândul
GUNOAIE. Dosar penal pentru deșeuri medicale aruncate lângă București. Zeci de saci cu seringi și perfuzii au fost găsiți pe câmp
Zeci de saci cu seringi și perfuzii au fost găsiți pe câmp în comuna Dobroiești, lângă Capitală / Sursa: Facebook - Garzda de Mediu

Polițiștii din județul Ilfov au deschis un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor obligatorii de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, după ce mai mulți saci cu deșeuri medicale au fost găsiți în comuna Dobroești, lângă Capitală.

Comisarii Gărzii de Mediu Ilfov s-au deplasat pe teren în data de 14 mai, în urma unei sesizări telefonice.

Zeci de saci cu seringi, perfuzii și alte echipamente de la spitale au fost găsiți pe câmp

”Pe teren erau abandonate deșeuri medicale, ambalate în saci specifici pe care existau etichete cu numele expeditorului, respectiv câteva spitale aflate pe teritoriul municipiului București, pe unele existând inclusiv data colectării 12.05.2020 , deșeuri constând în seringi, perfuzii și alte deșeuri spitalicești”.

Anunțul Gărzii de Mediu

„In urma unei sesizari telefonice, referitoare la abandonari de deseuri medicale pe un teren aflat pe teritoriul comunei Dobroesti, judetul Ilfov, comisari din cadrul Garzii Nationale de Mediu- Comisariatul Judetean Ilfov s-au deplasat la fata locului in data de 14.05.2020.
Pe teren erau abandonate deseuri medicale, ambalate in saci specifici pe care existau etichete cu numele expeditorului, respectiv cateva spitale aflate pe teritoriul municipiului Bucuresti, pe unele existand inclusiv data colectarii 12.05.2020 , deseuri constand in seringi, perfuzii și alte deșeuri spitalicești.
Avand in vedere ca autorul faptei era necunoscut, comisarii Garzii Nationale de Mediu- Comisariatul Judetean Ilfov au impus UAT Dobroesti ca masura contactarea unui operator autorizat de deseuri medicale in vederea ridicarii si eliminarii acestora conform L211/2011si HG 1061/2008 , masura cu termen 14.05.2020. In urma acestei masuri, deseurile medicale au fost ridicate de catre un operator autorizat,UAT Dobroesti asigurand paza zonei pana in momentul ridicarii acestor deseuri.
Totodata, a fost intocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de către poliţiştii din cadrul IPJ Ilfov-Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase , sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase”, se arata in postarea Garzii Naționale de Mediu.

Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
FOTO. Gabriela Prisăcariu, iubita lui Dani Oțil, complet dezbrăcată în pat! I-a înnebunit pe toți!
N-au mai ținut cont de camere! Anna Lesko și George Piștereanu, scene interzise pe TV
Vine prăpădul! Vremea se schimbă drastic în orele următoare
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
ULTIMA ORĂ! Clotilde Armand a menințat-o pe Gabriela Firea cu închisoarea. Gestul făcut de Firea...
Ce au spus Trump şi Biden despre pandemia COVID-19, economia SUA, schimbările climatice şi conflictul...
Cine a câștigat prima confruntare Trump-Biden. CNN a numit dezbaterea un ”haos”. Momentele cheie
Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
N-au mai ținut cont de camere! Anna Lesko și George Piștereanu, scene interzise pe TV
Proiectul ȘOCANT la care chinezii au lucrat în mare SECRET în ultimele luni a ieșit...
Scandal de proporții la Roland Garros! E de neconceput ce se întâmplă! Nu s-a mai...
Simona Gherghe a rămas fără cuvinte. Ce a putut să-i spună un concurent de la...
Klaus Iohannis, decizia momentului anunțată de la Cotroceni. Se întâmplă chiar azi
Secretul unei relații durabile. 7 metode științifice pentru o căsătorie fericită
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
×

Urmăriți Gândul LivePrimarul reales din Singureni, Giurgiu, le-a pus gând rău contestatarilor. În timp ce sărbătorea victoria, Marian Pătuleanu a nominalizat câțiva localnici care l-au supărat în trecut. Și a trecut la amenințări, totul în uralele susținătorilor.Nu este prima ieșire de acest fel a primarului PSD. Anul trecut, edilul a intrat în sediul primăriei cu pistolul și a amenințat că va împușca în cap persoana care a îndrăznit să-i relateze soției sale o discuție pe care o avusese cu o angajată a primăriei. https://bit.ly/3n0LXKdRobert Negoiță se află printre invitații Emmei Zeicescu în emisiunea de astăzi.

Publicată de Gandul pe Miercuri, 30 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide