HUAWEI Mate 50 Pro, disponibil în România cu tehnologie de ultimă oră și cea mai bună cameră din piață (P)

Publicat: 16/11/2022, 12:23

Telefoanele high-end sunt întotdeauna echipate cu cele mai noi și mai performante tehnologii, însă puține modele din piață se pot lăuda cu atât de multe avantaje la nivel hardware decât Mate 50 Pro de la Huawei. Acesta este pe de-o parte un telefon elegant, cu design foarte atrăgător, iar pe de altă parte un adevărat computer portabil ultra performant, echipat și cu cea mai bună cameră din piață (conform testelor DxOMark). Toate aceste avantaje sunt dedicate în special pasionaților de tehnologie, care vor întotdeauna acces la cele mai noi inovații.

Mate 50 Pro oferă cele mai performante componente, într-un design elegant

Totul începe cu construcția lui HUAWEI Mate 50 Pro, care este asamblat din componente de cea mai înaltă calitate. Avem sticlă Kunlun și metal, îmbinate într-un mod armonios și chiar inserții în relief Clous de Paris, pentru cei care sunt atenți la detalii fine. Cei care își doresc și un plus de eleganță, pot renunța la sticla de pe spate, plăcută și ea la atingere, în favoarea unui capac din piele vegană, de culoare portocalie. Dar alegerea uneia dintre aceste opțiuni nu are dezavantaje față de cealaltă, este vorba strict de o alegere estetică (și de stocare, varianta din piele oferind 512 GB spațiu intern). Rezistența la apă IP68 de până la 6 metri este valabilă pe ambele modele.

Dacă la exterior, telefonul este la un nivel înalt, este normal să ne așteptăm să fie la fel și la interior. Huawei a configurat Mate 50 Pro cu Snapdragon 8+ Gen 1 de la Qualcomm, unul dintre cele mai performante procesoare din piață, 8 GB memorie RAM (care poate fi extinsă până la 20 GB cu memorie virtuală), până la 512 GB stocare și o baterie de 4.700 mAh cu încărcare rapidă atât pe fir, cât și wireless (66W/50W).

Desigur, ecranul este în centrul acestui dispozitiv și oferă unul dintre cele mai bune paneluri OLED din piață. Acesta măsoară 6,74” în diagonală, afișează o rezoluție înaltă, de 2.616 x 1.212 pixeli, totul la 120 Hz cu culori pe 10 biți. Ecranul ascunde însă și un senzor de amprentă integrat, dar găzduiește în partea de sus și un sistem avansat de recunoaștere facială 3D, pentru un plus de securitate.

Toate aceste componente sunt alese special pentru a asigura cea mai bună experiență de utilizare. Fie că vorbim despre rularea celor mai pretențioase jocuri sau de editare de fotografii și clipuri video, fie că vorbim despre urmărirea filmelor și serialelor preferate, HUAWEI Mate 50 Pro le poate face pe toate la cel mai înalt nivel de performanță.

Camera foto de 50 megapixeli este prima din piață cu diafragmă variabilă cu 10 trepte

Dar nicio altă caracteristică nu este mai importantă decât camera foto. Huawei s-a impus în piață de mulți ani drept lider în acest domeniu și își menține poziția și cu lansarea lui Mate 50 Pro. Acesta este primul telefon din piață cu o diafragmă variabilă cu zece trepte pe camera principală, oferind posibilitatea de a deschide obiectivul wide la valori între f/1.4 și f/4.0. Astfel, poți controla nivelul de bokeh natural în fotografii, poți capta mai multă lumină pe timp de noapte și poți avea imagini foarte detaliate pe timp de zi. Camera principală, de 50 megapixeli beneficiază și de stabilizare optică, pentru a asigura fotografii „nemișcate” în orice condiții.

Desigur, nici zoom-ul nu a fost ignorat. Mate 50 Pro integrează o lentilă periscopică cu zoom 3.5x cu stabilizare optică și senzor de 64 megapixeli. Folosind zoom hibrid și zoom digital, Mate 50 Pro poate oferi zoom de până la 200x, ceva ce părea imposibil în urmă cu doar câțiva ani pe un telefon mobil.

Iar pentru peisaje impresionante, telefonul integrează și un senzor de 13 megapixeli pentru camera ultra wide. Aceasta are un unghi mare de deschidere și ar putea fi camera ideală pentru fotografii din vacanțe alături de obiective turistice. O funcție specială a camerei ultra wide este modul macro, care permite fotografierea de la distanță foarte mică a obiectelor.

Fotografiile sunt procesate de XD Fusion Pro, un nou motor de imagine proprietar care ajustează corect timpul de expunere, balansul de culoare și ajustează umbrele și zonele aprinse pentru a păstra cât mai multe detalii, culori cât mai precise și cadre cât mai luminoase.

Software-ul EMUI 13 și AppGallery completează experiența de utilizare cu funcții și aplicații de top

Toate aceste componente hardware nu ar însemna mare lucru fără un software construit special pentru ele. Mate 50 Pro este primul telefon care rulează EMUI 13, cel mai nou software de la Huawei bazat pe sistemul de operare Android. Acesta duce ideea de ecosistem hardware la un nou nivel, prin Super Devices, dar integrează și funcții complet noi precum SuperHub, care permite utilizatorilor să stocheze temporar fișiere și imagini pe care le pot apoi transfera între dispozitive și aplicații.

Dar cele mai importante funcții din EMUI 13 sunt cele care țin de optimizarea în utilizare. De exemplu, există o funcție numită SuperHold, care alocă inteligent memoria RAM pentru multitasking, pentru a asigura întotdeauna utilizare fără întreruperi și fără încărcarea repetată a aplicațiilor atunci când te întorci de ele. SuperRender ajută în jocuri video să prevină încălzirea dispozitivului, pentru a asigura un nivel de performanță ridicat, în timp ce SuperStorage optimizează stocarea internă și comprimă aplicațiile folosite rar. Cel pe care mulți utilizatori îl vor aprecia însă este SuperEnergy Boost, care permite până la trei ore de stand by și 12 minute de apeluri telefonice atunci când bateria ajunge la 1% din capacitate.

La baza lui EMUI 13 stau însă HUAWEI Mobile Services, care asigură acces la magazinul de aplicații AppGallery. Aceasta este sursa principală de aplicații pe telefoanele Huawei, în care se regăsesc unele dintre cele mai populare aplicații, jocuri și servicii folosite de clienții din România. Inclusiv servicii bancare, precum BT Pay, Garanti, Unicredit, Raiffeisen, George by BCR, BRD și Revolut oferă aplicații în AppGallery, dar și cele folosite în viața de zi cu zi, precum Snapchat, Bolt și Bolt Foond, Lidl, Kaufland, Carrefour, Tazz, TikTok sau Telegram.

Orice aplicație ai nevoie, poți găsi în AppGallery, iar dacă unele nu sunt acolo, acestea pot fi cu siguranță regăsite în Gspace. Acesta poate fi descărcat din AppGallery și oferă acces rapid la aplicații precum Instagram, Facebook, WhatsApp, Netflix sau YouTube.

Și dacă încă există aplicații pe care le aveai pe vechiul telefon, dar nu le găsești pe noul tău HUAWEI Mate 50 Pro, aplicația Phone Clone permite transferul rapid și sigur între dispozitive, cu toate fișierele și setările pe care le aveai deja.

Noul HUAWEI Mate 50 Pro poate fi comandat chiar acum de pe HUAWEI Store și pornește de la un preț recomandat de 5.999 lei pentru varianta cu spate din sticlă și 256 GB stocare, în opțiunile de culoare Negru și Argintiu, dar poate fi comandat și în varianta Portocaliu cu spate din piele vegană și stocare de 512 GB la 6.499 lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Câți dintre români cred că România are o problemă cu tutunul?