Ia o decizie inteligentă pentru casa ta și înlocuiește-ți vechiul coș de fum cu o soluție de evacuare premium! (P)

Ia o decizie inteligentă pentru casa ta și înlocuiește-ți vechiul coș de fum cu o soluție de evacuare premium! (P)
Publicat: 06/10/2023, 12:40

Chiar dacă anotimpul rece întârzie iar septembrie se anunță o lună cală și nu este încă nevoie să folosești soba, centrala sau șemineul pentru căldura căminului tău, oamenii gospodari se gândesc că tocmai acum este momentul perfect pentru achiziția și înlocuirea vechiului sistem de evacuare al casei, cu un cos fum profesional, care să garanteze funcționarea la cele mai înalte standarde de performanță și mai ales, în siguranță deplină – departe de riscul incendiilor și intoxicațiilor cu fum. 

Meșterii sibieni în șeminee și coșuri de fum, ne pun la dispoziție o serie întreagă de produse care se vor potrivi de minune cu cerințele și celor mai pretențioși dintre noi. În acest mod, te vei bucura de satisfacția achiziției unui produs ce respectă norme stricte de funcționalitate și randament la prețuri corecte, adaptate pe măsura posibilitățiilor, dar și a preferințelor fiecăruia în parte.

Din pricina faptului că lemnul emană o cantitate considerabilă de fum, experții șemineelor din România, recomandă pentru orice tip de șemineu sau centrală pe lemne, coșuri de fum care să respecte anumite standarde de calitate. În acest sens, mai jos v-am pregătit o serie de criterii și recomandări importante pentru alegerea corectă a coșurilor de fum, de exterior sau de interior.

Alege așadar, coșuri de fum profesionale, gândite special în funcție de nevoile și preferințele clienților din întreaga țară, atât în ceea ce privește calitatea, cât și din punct de vedere estetic. Fie că vorbim despre coșuri de fum sau burlane pentru centrala, soba, o vatra foc gradina sau șemineul tău tradițional, este important să alegem soluții care să reziste în timp, alături de servicii profesionale de montaj, ca să poți dormi liniștit.

Înainte de toate, diametrul unui coș de fum se stabilește în funcție de diametrul de evacuare al sursei de căldură și de înălțime, pentru a crea un tiraj optim necesar. În cazul în care tirajul este prea mic fumul poate pătrunde în casă, determinând depuneri excesive de funingine care duc mai departe la disfuncționalități la nivelul șemineului pe lemne, a sobei sau centralei termice. Dacă tirajul este prea mare, consumul de lemne va crește considerabil, generând astfel, un randament scăzut și o risipă inutilă de bani.

Uneori lungimea coșului trebuie să depășească în înălțime, coama casei, pentru evitarea problemelor de funcționalitate. În cazul coșurilor de fum cu o înălțime foarte mare este necesară stabilirea în prealabil al unui diametru corespunzător. În caz contrar, fumul se va răci prea mult, generând riscul întoarcerii în încăpere. În cazul unui coș de fum subdimensionat, va exista inclusiv riscul autoaprinderii acoperișului sau a zonelor de contact.

Astfel, pentru evitarea oricăror probleme, îți recomandăm sistemele profesionale de coș de fum ceramic compuse din șamotă învelită în izolație de vată bazaltică și blocuri din beton sau cărămidă. Motivele sunt concludente. Aceste coșuri de fum disponibile în oferta meșterilor sibieni garantează siguranță, o durată lungă de viață și o bună rezistență la temperaturile înalte – exact de ceea ce tu și căminul tău, aveți nevoie

Tags:
Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce se întâmplă cu Florin Piersic, după ce a fost transportat la Matei Balș. Declarațiile...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Femeia cu cele mai mari buze din lume a trebuit să-și injecteze și...
Iulia Vântur și Salman Khan au decis să meargă pe drumuri diferite. Fosta vedetă Pro...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
ANM a emis un cod galben de ploi și vijelii! Cele 18 județe în care...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a cedat în închisoare. S-a terminat
3 zodii care vor avea parte de mari surprize după Paște. Nimic nu va mai...
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Mesajul transmis de Florin Piersic după ce a fost transferat la Spitalul ”Matei Balș” din...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Accesele de furie fac mult rău inimii, arată un studiu