Începe cel mai aglomerat weekend la mare. Aproximativ 150.000 de oameni vor fi pe litoralul românesc

Începe cel mai aglomerat weekend la mare. Aproximativ 150.000 de oameni vor fi pe litoralul românesc
Publicat: 31/07/2021, 09:13

În acest weekend, aproximativ 150.000 de oameni vor fi prezenți pe litoralul românesc. Aglomerația a început de vineri. Atât plajele, cât și hotelurile sunt ocupate în proporție de 100%, perioadă care va continua toată luna august, potrivit managerilor de hotel.

Numai în acest weekend, în stațiunile de la mare sunt așteptați în jur de 150.000 de oameni, potrivit Pro TV. Se anunță un nou weekend extrem de aglomerat pe litoralul românesc, mai ales că și condițiile meteo vor fi favorabile pentru plajă. Aproximativ 150.000 de persoane vor petrece, sâmbătă și duminică în stațiunile de pe litoral.

Pe tot litoralul, gradul de ocupare este de 95%. Mai mult decât atât, fiind plin sezon estival nici prețurile nu sunt deloc de neglijat. Pentru trei nopți la mare, la un hotel de 3 stele, turiștii pot ajunge să scoată din buzunar de la 1000 de lei, iar prețurile pot crește.

Pentru o noapte de cazare la malul mării turiştii trebuie să scoată din buzunar cel puţin 350 de lei – în sudul litoralului, şi 450 de lei – în nord. Însă, locurile la hoteluri sunt deja ocupate, într-o proporție mare.

Iolanda Nanu, manager hotel: Suntem foarte multumiţi că turismul a revenit din nou în forţă şi avem rezervări 100% grad de ocupare pe zi, deja de o săptămână, şi va fi până după 20 august, potrivit observatornews.

Teodora Nancu, șef recepție hotel: Luna august se anunţă o lună foarte bună, cu grad de ocupare de 100%.

În următoarea perioadă, pe litoralul românesc vorbim de un grad de ocupare spre valoarea maximă. La Vama Veche – 99%, la Eforie Nord – 98%. Avem un grad de ocupare de 96% în Mamaia şi 95% în Costineşti. În acest wekend pe litoral sunt aşteptaţi peste 250 de mii de turişti.

Aglomerația de pe plaje s-a mutat și în zona localurilor și a teraselor, ceea ce a dus la apariția cozilor.

Cod galben de caniculă în Constanța

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis mai multe avertizări de cod portocaliu și galben de caniculă.

În Constanța, Tulcea, Bihor, Arad, Timiș, Cluj, Alba, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Prahova, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila și Ialomița, meteorologii au emis un cod galben de caniculă. Avertizarea a intrat în vigoare de vineri de la ora 10 și este valabilă până duminică.

În acestă perioadă de timp, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 37 şi 40 de grade.

Aglomerație pe sensul către litoral al Autostrăzii Soarelui

Este aglomerație, sâmbătă dimineața, pe sensul către litoral al Autostrăzii București-Constanța.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, sâmbătă dimineața pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe sensul către litoral valorile de trafic sunt intense. Nu sunt probleme majore de fluență.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase