AUTOSTRADA 1. Un camion plin cu lemne a pierdut o parte din încărcătură între Sibiu și Orăștie

Publicat: 15/05/2020, 23:22
Actualizat: 15/05/2020, 23:38

Un camion încărcat cu lemne a pierdut o parte din încărcătură, pe Autostrada 1 (Sibiu-Orăștie). Din cauza materialului lemnos căzut pe carosabil, circulația rutieră a fost oprită mai multe ore.

Incidentul a avut loc pe sensul către Sebeș, la kilometrul 242 (centura Sibiu), respectiv zona localității Mohu, a anunțat Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Doar norocul a făcut ca în acel moment să nu treacă niciun autovehicul pe lângă camion și, astfel, să nu existe nicio victimă în urma acestui grav incident.

Traficul auto a fost reluat, după îndepărtarea materialului lemnos de pe carosabil, potrivit sursei citate.

Circulația pe sensul opus al autostrăzii nu a fost afectată de acest eveniment rutier.

În urmă cu șapte ani, doi bărbați au murit striviți de bușteni, după ce încărcătura unui camion a căzut într-o stație de autobuz

Doi bărbați au murit, în 2013, în localitatea Tureac din Bistrița-Năsăud, după ce mai mulți bușteni s-au desprins din încărcătura unui camion care circula pe DN 17 și s-au prăbușit peste oamenii care așteptau într-o stație de autobuz, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Bistrița-Năsăud, Antonela Pop, declara – atunci – că accidentul s-a produs într-o curbă, după ce un camion de mare tonaj încărcat cu lemne, care circula din direcția Piatra Fântânele-Bistrița, a intrat în balans, iar încărcătura a căzut într-o stație de autobuz unde așteptau mai multe persoane.

Șapte răniți, după ce un autocar a fost lovit de un buștean căzut dintr-un camion

Tot în 2013, șapte persoane din Ucraina au fost rănite, între care trei în stare gravă, după ce autocarul în care se aflau a fost lovit de un buștean căzut dintr-un autocamion, incidentul petrecându-se, în luna august, în dreptul localității ieșene Miroslovești.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași, Silvia Bolohan, în autocar se aflau 46 de turiști plus cei doi șoferi.

Pe raza localității Miroslovești, județul Iași, un autocamion cu lemne a intrat în depășirea autocarului, moment în care un buștean a căzut, lovind pe partea laterală autovehiculul cu turiști.