INFLUENCER, în vârstă de 87 de ani ajută la combaterea COVID-19. Cel mai recent video a fost tradus la nivel mondial/ Lenuța Moldovan printre celebritățile social media

INFLUENCER, în vârstă de 87 de ani ajută la combaterea COVID-19. Cel mai recent video a fost tradus la nivel mondial/ Lenuța Moldovan printre celebritățile social media
Publicat: 17/04/2020, 18:59
Actualizat: 17/04/2020, 19:18

Trei femei, din trei țări diferite, au decis ca în această perioadă să comunice prin intermediul social media, pentru a transmite mesaje pozitive și pentru a crea momente amuzante pentru cei de acasă. Nonna Rosetta, în vârstă de 87 de ani, din Italia, este cea mai cunoscută bunicuță, iar prezența acesteia în social media face deliciul internauților prin mesajele pline de umor. Lenuța Moldovan, în vârstă de 72, de ani, din satul Chinteni,  transmite mesaje zilnice cu privire la respectarea măsurilor impuse de autorități. În Spania, o altă celebritate a Instagramului, de această dată, Luisa Cantero Sanchez, în vârstă de 95 de ani, discută diverse probleme, însă în același timp crează momente amuzante, împreună cu nepotul ei, actorul spaniol Miguel Ángel Muñoz.

Nonna Rosetta, în vârstă de 87 de ani, este probabil cea mai cunoscută bunică din Italia

Rosetta, care locuiește aproape de Salerno, în sudul Italiei, este o prezență obișnuită în videoclipurile companiei de producție video web cu sediul în Napoli, Casa Surace.

„Întotdeauna mi-am dorit să fiu actriță, dar nu am avut niciodată șansa. Familia, responsabilitățile, mi-au răpit tot timpul ”, a spus ea pentru Euronews.

Așa că, atunci când nepotul ei i-a cerut să apară în videoclipuri, a fost fericită să mai petreacă ceva timp cu nepoții.

„A fi celebru nu a fost în prioritățile mele, ci a apărut”, declară ea.

Acum, Rosetta își folosește puterea pentru a face recomandări, într-un mod simpatic  – sperând că, dacă concetățenii săi nu vor asculta autoritățile și vor respecta regulile blocajului, vor asculta pe cei în vârstă.

Cel mai recent videoclip al său, în care își oferă sfaturi împotriva coronavirusului în italiană, are aproape două milioane de vizualizări și a fost tradus la nivel mondial.

„Când ne întâlnim, în loc de îmbrățișări și sărutări, facem cu ochiul”, spune ea.

De asemenea, ea îi critică pe cei care dau vina pe chinezi pentru coronavirus sau sunt rasisti împotriva celor de origine africană.

„Coronavirus dispare, dar discriminarea rămâne”, spune ea.

În România, Lenuta Moldovan în vârstă de 72 de ani – a devenit o celebritate YouTube din 2016 – a  împărtășit sfaturi internauților despre coronavirusul de la domiciliul ei din satul transilvănean Chinteni

Lenuța Moldoveanul a fost promovată de Mircea Bravo, numele de scenă al actorului Mircea Popa, care a abordat-o pentru videoclipurile cu mesaje sociale livrate cu umor, potrivit Euronews.

„Dacă stai acasă, nu intra în panică. Rămâneți cu familia, curățați casa ”, spune ea. Video-ul a strâns peste 200.000 de vizualizări pe Youtube.

Mircea Bravo a spus că doamna Moldovan este o „comoară ascunsă a zonei”.

În Spania, o bunică de 95 de ani din Madrid, Luisa Cantero Sanchez, cunoscută sub numele de ‘Tata’, a folosit Instagram pentru a încuraja oamenii să stea acasă și să combată virusul.

„Bună seara. Sunt aici la dispoziția ta pentru a petrece câteva momente frumoase împreună ”, spune în introducerea CuarenTata, pe Instagram.

Popularitatea ei din ce în ce mai mare poate să depășească în curând chiar și cea a nepotului ei, actorul spaniol Miguel Ángel Muñoz, care a apărut în Un Paso Adelante (Un pas înainte) și a câștigat și MasterChef Spania.

Sursă FOTO Instagram/ Tata

În doar trei săptămâni, contul acesteia a obținut peste 38.000 de urmăritori.

De la începutul crizei, Ángel s-a mutat cu mătușa sa și apare în videoclipurile sale.

„Are nevoie de o atenție completă”, a spus Ángel. „Mi-a fost teamă că nu are cine sta cu ea, așa că am venit aici pentru a trăi împreună”.

„Luisa Cantero Sanchez  este un exemplu de mod de a trăi pozitiv, indiferent de circumstanțe, vârsta sau sănătate. Dacă ești pozitiv, viața este întotdeauna mai bună ”, spune Miguel Ángel.

În timpul emisiunilor, cei doi discută  diverse probleme. Luisa Cantero Sanchez își împărtășește amintirile își rezervă un moment pentru a se ruga pentru oamenii care au murit din cauza COVID-19 și pentru familiile lor.

„Singurul subiect al vieții noastre este să ne distrăm și să fim pozitivi. […] Dacă ea este fericită și ne împărtășim acest lucru, oamenii vor fi și fericiți ”, spune Ángel.

„Oamenii care au trăit aproape un secol știu viața mult mai bine decât mine, de exemplu. A trăit printr-un război civil în țara noastră și în perioada celui de=al Doilea Război Mondial. Tot respectul meu pentru ceea ce gândește și spune ”.

View this post on Instagram

Que alegría volver a estar con todas vosotras… ❤️

A post shared by Tata (@soylatatareal) on

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”