Prima pagină » Diverse »  INGREDIENTUL pe care bunicile noastre îl foloseau pentru a obține zacusca perfectă. Rețeta care nu dă greș

 INGREDIENTUL pe care bunicile noastre îl foloseau pentru a obține zacusca perfectă. Rețeta care nu dă greș

 INGREDIENTUL pe care bunicile noastre îl foloseau pentru a obține zacusca perfectă. Rețeta care nu dă greș
Glass,Jars,With,Pickled,Red,Bell,Peppers,And,Pickled,Cucumbers

Peste câteva zile vine toamna, iar gospodinele au început să pregătească anumite tipuri de mâncare, în special pentru sezonul rece. Zacusca de vinete se numără printre alimentele preferate ale românilor, în afară de murături. Aceasta pot fi consumate în siguranță la iarnă, deoarece rezistă destul de mult timp în borcane.

Unul dintre cele mai vechi tipuri de mâncare românești este zacusca. De-a lungul anilor, gospodinele au folosit o varietate de rețete pentru a o face cât mai delicioasă posibil.
Trebuie să respectați anumite ingrediente, dar poți adăuga condimente în funcție de preferințele tale. Țineți cont de un detaliu important dacă doriți o zacuscă mai aromată.

Țineți cont de cantitățile și lista ingredientelor dacă doriți să faceți cea mai bună zacuscă. Cu toate acestea, există un ingredient ascuns care oferă acestui preparat un gust unic.
Multe gospodine fac zacuscă de vinete și ardei capia. În special, este vorba de foile de dafin, care au o aromă specială.

Pentru ca zacusca de vinete să fie delicioasă, trebuie să respectați cantitățile și modul de preparare. Este necesar să ai următoarele ingrediente: șase kilograme de vinete, patru kilograme de ardei roșu, cinci kilograme de ulei de floarea-soarelui, un kilogram de bulion de roșii, două kilograme de ceapă galbenă, sare și piper, foi de dafin și crenguțe de cimbru, dacă doriți. Legumele trebuie apoi curățate și lăsate să se scurgă, iar ceapa trebuie călită la foc mic într-un ceaun sau într-o cratiță.

Apoi se adaugă celelalte legume, care trebuie tocate mărunt. Bulionul de roșii și condimentele se adaugă apoi și se fierb compoziția.

În cele din urmă, zacusca trebuie depozitată în mod corespunzător, adică în borcane care au fost igienizate. E important să închizi bine borcanele și să le păstrezi în cămară, deoarece preparatul se va păstra bine timp de mai multe luni.

Recomandarea video

Mediafax
Un șofer din București a lovit un copac și două ambulanțe SMURD
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Prosport.ro
Mădălina Ghenea i-a înnebunit pe arabi. Cum și-a făcut apariția în Qatar
Adevarul
Povestea celui mai bogat sat din Ucraina, aflat la graniţa cu România. Paradoxul castelelor din Nyzhnia Apșa
Mediafax
AEP: Peste 2.2 milioane de alegători înscriși pentru alegerile locale parțiale de duminică
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Astronomii descoperă că o forță misterioasă influențează piticele albe