EXPERIMENTE. Institutul de Virusologie din Wuhan finanțat de guvernul american pentru a efectua experimente pe lilieci/ Directorul Institutului de Virologie Wuhan și-a avertizat echipa să nu dezvăluie informații

EXPERIMENTE. Institutul de Virusologie din Wuhan finanțat de guvernul american pentru a efectua experimente pe lilieci/ Directorul Institutului de Virologie Wuhan și-a avertizat echipa să nu dezvăluie informații
Publicat: 12/04/2020, 16:34
Actualizat: 12/04/2020, 17:47

Laboratorul din centrul cercetărilor asupra pandemiei a efectuat cercetări pe liliecii din peșteră, despre care oamenii de știință cred că este sursa inițială a focarului devastator.

Documentele obținute de The Daily Mail, duminică, arată că oamenii de știință de la Institutul de Virusologie Wuhan au întreprins experimente de coronavirus pe lilieci în cadrul unui proiect finanțat de Institutel Național de Sănătate din SUA, – subvenție de 3,7 milioane de dolari din partea guvernului american.

Săptămâna trecută, aceeași publicație a dezvăluit că Guvernul chinez se teme că pandemia ar fi putut fi cauzată de un virus, scurs din institut.

Oamenii de știință  ar fi putut fi infectați după ce au fost pulverizați cu sânge care conține virusul, apoi au transmis-o comunității locale.

Duminică, publicația The Daily Mail a aflat că oamenii de știință din China au făcut experimente cu lilieci ca parte a unui proiect finanțat de Institutul Național de Sănătate din SUA, care continuă să ofere subvenții laboratorului din Wuhan pentru experimente.

Rezultatele cercetării au fost publicate în noiembrie 2017 intitulat „Descoperirea unui fond bogat de gene de coronavirusuri asociate cu SARS pentru lilieci care oferă informații noi despre originea coronavirusului SARS”.

Cercetarea a rezumat că: „liliecii din peștera din Yunnan, China, au fost capturați și probați pentru pentru experimentele de laborator.

Politicienii americani condamnă finanțarea experimentelor periculoase

Matt Gaetz,  membru al Camerei Reprezentanților a SUA a declarat: „Sunt dezgustat să aflu că de ani de zile guvernul american finanțează experimente periculoase și crude pe animale la Institutul de Viruologie Wuhan, care ar putea contribui la răspândirea globală a coronavirusului și la alte laboratoare din China care practic nu au supraveghere din partea autorităților americane. ”

Sâmbătă, Anthony Bellotti, președintele grupului american de lobby White Coat Waste, a condamnat guvernul american: „Se presupune că animalele infectate cu viruși sau abuzate în laboratoarele chineze pot fi vândute pe piețele umede pentru consum odată cu efectuarea experimentelor.

China se opune cercetărilor asupra originii coronavirusului, după ce oficialii au cerut dreptul de a inspecta lucrările sale științifice.

Două site-uri web destinate universităților chineze de conducere au publicat recent și apoi au eliminat paginile care discută o nouă politică care necesită documente academice despre Covid-19 să fie supuse verificărilor suplimentare înainte de a fi publicate, potrivit The Guardian.

Atât Universitatea Fudan, cât și China University of Geosciences (Wuhan) au postat comunicări care spun că cercetările privind originile coronavirusului vor fi supuse verificărilor guvernamentale.

Directorul Institutului SOAS China cu sediul în Londra, profesorul Steve Tsang, a declarat că guvernul chinez este mai preocupat de „controlul narațiunii” care înconjoară coronavirusul decât sănătatea publică sau căderea economică.

Shi Zhengli, director adjunct al Institutului de Virusologie din Wuhan, a declarat presei în februarie că „a garantat cu propria sa viață” că focarul nu are legătură cu laboratorul.

Ea recunoaște că, atunci când a fost chemată înapoi la o conferință pentru a investiga noua boală, la început s-a întrebat dacă un coronavirus ar fi putut scăpa din unitatea ei.

Ea a avertizat despre pericolul epidemiilor cauzate de virusurile purtate de lilieci.

Dar ea a spus că nu se aștepta la un astfel de focar în centrul Chinei, din moment ce studiile sale au sugerat că zonele subtropicale din sud aveau cel mai mare risc de transmitere la oameni.

Gao Yu, o jurnalistă chineză, a declarat că a vorbit cu Shi în timpul izolării sale și a dezvăluit: „Am aflat mai târziu că institutul ei a terminat secvențarea genelor și teste conexe încă din 2 ianuarie.

Postarea de duminică arată că, în aceeași zi, Yanyi Wang, directorul Institutului de Virusologie Wuhan, a trimis un e-mail personalului și oficialilor cheie, ordonându-le să nu dezvăluie informații despre boală.

Munca echipei sale și alte câteva descoperiri din zilele următoare au indicat că virusul a fost legat de lilieci de potcoavă la peste 1.000 de mile distanță, în Yunnan, o regiune din sudul Chinei.

Ea a avertizat, potrivit unei scurgeri a rețelei de socializare confirmate de activiști și mass-media din Hong Kong, că „informațiile necorespunzătoare și inexacte” au provocat „panică generală”.

Wang a declarat că Comisia Națională de Sănătate prevede fără echivoc ca orice teste, date clinice, rezultate ale testelor, concluzii legate de epidemie să nu fie afișate pe platformele de socializare și nici să nu fie dezvăluite niciunui mediu de comunicare, inclusiv mass-media oficială guvernamentală și nici  dezvăluite instituțiilor partenere. ”

Opt zile mai târziu, o echipă condusă de un profesor din Shanghai care a primit probe de la un pacient infectat, a publicat o secvență de genom pe o platformă de acces deschis.

Laboratorul său a fost închis pentru „rectificare” două zile mai târziu.

Rezultatele lor au arătat că a fost similar cu SARS, o boală respiratorie care a declanșat o epidemie în 33 de țări după ce a părăsit China în 2002.

Mulți experți internaționali au respins, de asemenea, astfel de teorii.

Dr. Keusch, profesor de medicină și sănătate internațională la școlile de medicină și sănătate publică de la Universitatea Boston, a subliniat că nicio eliberare de viruși dintr-un laborator la nivel înalt, cum este cel din Wuhan, nu s-a întâmplat vreodată.

El și-a apărat colegii din orașul chinez în timp ce spunea: „Laboratorul Wuhan este conceput la cele mai înalte standarde, cu sisteme de siguranță redundante și cu cel mai înalt nivel de pregătire.

Săptămâna trecută, o altă îndoială a fost pusă pe teoria potrivit căruia virusul a fost răspândit din pieța animalelor, după ce Cao Bin, medic la Spitalul Wuhan Jinyintan, a evidențiat că cercetările  arată că 13 dintre primii 41 de pacienți diagnosticați cu infecția nu au avut niciun contact cu piața din Wuhan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Statele Unite ale Americii pregătesc un pachet de arme de 1 miliard de dolari pentru...