Ioana Mihăilă, explicații despre recompensele pentru vaccinați: bonuri de masă și loterii cu premii. Ministrul pregătește o ordonanță de urgență

Ioana Mihăilă, explicații despre recompensele pentru vaccinați: bonuri de masă și loterii cu premii. Ministrul pregătește o ordonanță de urgență
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă / Sursa foto - ARHIVĂ: GOV.RO
Publicat: 04/08/2021, 08:46

Ministrul Sănătăţii, medicul Ioana Mihăilă, a explicat, într-un interviu acordat News.ro, că a înaintat Guvernului o serie de propuneri care să accelereze procesul de vaccinare anti-COVID în România.

Printre măsurile prezentate de ministrul Sănătății se numără oferirea de bonuri valorice sau loterii cu premii pentru cei care se vaccinează, cât și restricții pentru nevaccinați.

„Noi am venit cu propuneri pe care le-am înaintat Guvernului, propuneri care au fost discutate cu Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinare. În acest moment, pe lângă acţiunile pe care le-a pregătit Ministerul Sănătăţii legate de oferirea posibilităţii de vaccinare în ambulatorii, în sensul acesta avem pregătită o Ordonanţă de Urgenţă care probabil că va fi promovată în săptămânile următoare, şi la domiciliul pacientului de către medicul de familie, am venit, de asemenea, cu propuneri de recompensă pentru cei care se vaccinează de acum înainte, dar şi anumite măsuri care să recompenseze şi pe cei vaccinaţi anterior şi pe cei care doresc să se vaccineze de acum înainte.

Deocamdată, avem în lucru o propunere pentru acordarea unor bonuri de masă, pentru cei care se vor vaccina de acum înainte, şi suntem în discuţii, încă nu avem o formă finală, a unor loterii la care să participe toate persoanele vaccinate care doresc acest lucru.

Cam acestea sunt măsurile pe care le avem agreate în acest moment, urmând să vedem dacă considerăm oportun, fie ca ele să fie extinse, dacă sunt de succes, fie să fie înlocuite cu alte măsuri dacă se consideră necesare.

În momentul acesta, loteria este încă la stadiul de discuţii, vom veni cu mai multe propuneri, vedem care sunt cele mai uşor de operaţionalizat şi acceptat de Guvern şi acelea vor fi implementate”, a declarat Ministrul Sănătăţii.

În urmă cu o săptămână, ministrul Sănătății, le-a prezentat liderilor coaliției câteva propuneri pentru relansarea campaniei de vaccinare, printre care se numără și acordarea de tichete de masă sau vouchere de vacanță și organizarea de loterii cu premii în bani pentru persoanele care se decid să se vaccineze.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că există un proiect de lege în sensul obligativităţii testării pentru personalul medico-sanitar nevaccinat şi au fost discuţii şi despre măsura interzicerii persoanelor nevaccinate, în weekend în spaţiile publice neesenţiale.

Citește și: Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, insistă pentru testarea periodică a medicilor nevaccinaţi, mai ales dacă incidenţa COVID-19 va crește în România

În total, de la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost imunizate un număr de 5.024.979 de persoane, iar 4.878.939 au primit schema completă, se arată în ultimul bilanț al autorităților.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”